بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

مظفرالدينشاه در فروردين سال ۱۲۷۹ از تهران به مقصد اروپا حرکت کرد. در اين سفر بود که با سينما آشنا شد. در سفرنامهٔ مبارکه مظفرالدينشاه آمده است که شاه روز يکشنبه هفدهم تير ۱۲۷۹ به اتفاق ميرزا ابراهيم خان عکاسباشی به تماشای دستگاه سينموفتوگراف و لانترن ماژيک رفته است. اين حادثه پنج سال پس از رواج اختراع برادران لومير در پاريس رخ داد؛ (شاه اين دوربين را اشتباهاً سينموفتوگراف میناميد.)

اسلاید 2 :

در هفته بعد، مظفرالدينشاه مجدداً به ديدار سينما رفت. حدود يک ماه پس از اولين ديدار مظفرالدينشاه با سينما، در سه شنبه ۲۳ مرداد ۱۲۷۹ در شهر اوستاند در ساحل دريا در بلژيک، جشن روز عيد گل برگزار شد و ميرزا ابراهيمخان عکاسباشی مشغول عکس سينموفتوگراف اندازی از شاه شد.
به اين ترتيب بانی ورود نخستين دوربين فيلمبرداری و نمايش فيلم، مظفرالدينشاه است و نخستين فيلمبردار ايرانی نيز ابراهيم خان عکاسباشی محسوب میشود.

اسلاید 3 :

عبدالحسين سپنتا متولد ۱۲۸۶ تهران بود. وی در مدرسهٔ سنلوئی و مدرسهٔ زرتشتيان تهران و نيز در اصفهان و کالج امريکايی تحصيل کرد و علاقهٔ زيادی به تاريخ و ادبيات ايران باستان داشت. سپنتا سفرهايی به هند داشت و آثاری را منتشر نمود. در سال ۱۳۰۷ اولين روزنامهاش را با نام دورنمای ايران منتشر کرد. وی پس از سفر به ايران مجدداً به هند رفت.

اسلاید 4 :

آشنايی وی با سينما به طور تصادفی و از طريق اردشير ايرانی صورت گرفت. پس از مطالعه در اين زمينه بصورت تئوري، سناريو با نظر فنی اردشير ايرانی نوشته شد. مشکل اساسی اين دو در تهيه فيلم، انتخاب بازيگران بود که میبايست با زبان فارسی آشنايی می داشتند. پس از جستجوی بسيار، سرانجام
همسر يکی از کارمندان استوديو
بنام روح انگير جهت ايفای نقش
دختر لُر برگزيده شد.

اسلاید 5 :

نقشهای بعدی را هادی شيرازی و سهراب پوری ايفا می کردند و نقشهای فرعی را خود سپنتا با تغيير صدا و لحن صحبت میکرد. پس از هفت ماه کار مداوم، نخستين فيلم ايرانی ناطق موجوديت يافت. از اين فيلم بعدها بنام جعفر و گلنار ياد میشد. نقش اساسی در تهيهٔ اين فيلم، به سپنتا تعلق داشت، گرچه ساختهٔ اردشير ايرانی ذکر شد و در واقع کارگردانی هنری با سپنتا و کارگردانی فنی با اردشير ايرانی بود.

اسلاید 6 :

فيلم دختر لُر در مهر ۱۳۱۲ آماده نمايش شد و در ۳۰ آبان ۱۳۱۲ نمايش فيلم در سينما ماياک در خيابان لاله زار آغاز شد و با استقبال بی سابقه ای روبرو شد و پس از ۳۷ روز نمايش، موفقيت بی نظيری کسب کرد. سپس از دی ماه به مدت ۱۲۰ روز در سينما سپه اکران شد و حتی سال بعد يک ماه در سينما ماياک و ۵۰ روز در سينما سپه نمايش مجدد يافت. و نمايش سومی نيز در سينما سپه داشت. توفيق دختر لُر فيلمهای صامت را از رونق انداخت.

اسلاید 7 :

با پيروزی انقلاب، در ابتدا اين تصور مطرح شد که حاکميت دينی با سينما سر سازگاری ندارد و سينما از حيات فرهنگی اين سرزمين حذف خواهد شد؛ اما با سخنان رهبر انقلاب اين ذهنيت برطرف شد و با تأييد فيلم گاو ساختهٔ داريوش مهرجويی از طرف ايشان، بعنوان سينمايی سالم، تلقی تازه ای در مورد آيندهٔ سينمای
ايران پديد آمد؛ اما بهرحال
برخوردها متفاوت بود.

اسلاید 8 :

با پيروزی انقلاب وزارت فرهنگ و هنر در وزارت علوم ادغام شد. در روز نخست دستور بازگشايی سينماها صادر شد و بسياری از آثار انقلابی يا حتی استعماری به نمايش درآمد. دفتر کمپانیهای خارجی در اول سال ۱۳۵۸ تعطيل شد. در جلسهٔ مشترک شورای تهيه کنندگان، واردکنندگان، سينماداران و هنرمندان در تيرماه ۱۳۵۸، تصميم بر اين گرفته شد که از ورود هر نوع فيلم خارجی جلوگيری شود. و سپس پروانهٔ نمايش فيلمهای ايرانی که از سال ۵۸ تا ۵۹ مجوز گرفته بودند لغو شد.

اسلاید 9 :

بعد از انقلاب مميزی نيز ويژگیهای تازه ای يافت. در سالهای نخست پس از انقلاب در جريان تنشهای حادّ سياسي، سينما به نازلترين حد خود از لحاظ کمی و کيفی رسيد. توليد فيلم تحت تأثير بی ثباتی سياسي، تغيير مداوم مسؤولان و نوسان معيارهای مميزی و در نتيجه عدم امنيت در سرمايه گذاري، ورود فيلمهای خارجی رونق يافته بود.
در اين بين، تعدادی از توليدکنندگان فيلمهای ايرانی تلاش کردند توليد فيلم را بار ديگر به جريان اندازند. به گونه ای که با آرمانهای اسلامی نيز انطباق داشته باشد. فيلمهای برزخیها، فرياد مجاهد، سرباز اسلام و ... حاصل اين تلاشند.

اسلاید 10 :

بعد از سال ۱۳۶۰ مجموعهٔ امور سياسي، فرهنگي، اقتصادی و صنفی سينما تحت نظارت دولت قرار گرفت و تأثير مثبت آن با محدوديت ورود فيلمهای خارجي، حذف عوارض سنگين از فيلمهای داخلي، نظم بخشيدن به ارتباط ميان صاحبان سينما و صاحبان فيلم، پرداخت وام بانکی به تهيه کنندگان و بسياری موارد ديگر خود را نشان داد. اصلاحات انجام شده متأثر از ارادهٔ عام سينماگران ايرانی بود. اما اين سياست سينمايی تبليغات منفی نيز در پی داشت که بخشی از آن در بحث مميزی قابل توجه میباشد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید