بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
لبنان عروس خاورمیانه
- كشور كوچك و كوهستانی لبنان تا سال ۱۹۴۶ میلادی تحت قیومیت كشور فرانسه قرار داشت. در سال ۱۹۴۶ این كشور استقلال خود را بدست آورد و بعنوان كشوری مستقل به رسمیت شناخته شد.
لبنان كشوری است با ساخت جمعیتی مختلف كه اكثریت جمعیت آن را مسلمانان عبارتند از شیعیان، اهل سنت و دروزی ها.
ما بقی جمعیت مسیحیان هستند كه آنان نیز دارای فرقه های مختلف میباشند. گروه اصلی مسیحیان كه هم اكنون در قدرت سیاسی نقش اصلی را بر عهده دارند مارونی های لبنان هستند تعداد قابل توجهی از پناهندگان فلسطینی نیز در كشور لبنان زندگی می كنند.
از سال ۱۹۷۵ تا اوایل دهه ۱۹۹۰ لبنان جنگ داخلی خونینی را تجربه كرد و اكنون مدت ده سال است كه این جنگ پایان یافته و مردم كشور لبنان به بازسازی كشور خود مشغولند .
لبنان دارای جمعیتی حدود چهارمیلیون نفر است. وسعت كشور لبنان ده هزار و چهار صد كیلومتر مربع یعنی حدود یك صدو پنجاهم ایران است. بدین معنی كه كشور ایران ۱۵۰ برابر بزرگتر از كشور لبنان است میانگین درآمد در كشور لبنان حدودا ۳۷۰۰ دلار آمریكا می باشد این مبلغ تقریبا سه برابر میانگین درآمد در كشور ایران و چهار برابر میانگین درآمد در كشور سوریه است، و این در حالی است كه این كشور كوچك فاقد هرگونه ذخائر معدنی همچون نفت و گاز می باشد.
درآمد نسبتا بالای مردم لبنان عمدتا به دلیل تجارت بین المللی است كه لازم به ذكر است كه لبنان دارای یكی از زیباترین سواحل مدیترانه ای است.
اسلاید 2 :
- بیروت پایتخت لبنان را علی رغم صدمه ای كه از جنگهای مخرب داخلی دیده، به جرات می توان زیباترین شهر خاورمیانه دانست. شهری ساخته شده در میان كوههای جنگلی و مشرف به یكی از زیباترین سواحل مدیترانه، با ساختمانهایی بلند و مدرن و خیابانهای پهن كه از میان شهر می گذرند و با شمائی كاملا اروپایی. لبنان امروزه علی رغم حضور و نفوذ كشورهای دیگر در این كشور و فشاری كه از جانب قدرتهای متخاصم همسایه تحمل می كند یكی از بهترین دمكراسی ها را در خاور میانه تجربه می نماید. این كشور اولین كشور خاورمیانه است كه چندین شبكه تلویزیون خصوصی متعلق به جناحهای مختلف سیاسی در آن این شبكه های تلویزیونی (المنار) می باشد. در طی جنگهای داخلی حدود یكصد شبكه رادیویی خصوصی در این كشور فعال بودند كه البته در حال حاضر دولت سعی در قانونی كردن آنها دارد و اكنون فقط تعدادی از آنها مشغول به فعالیت هستند. در لبنان دوازده روزنامه كه معروفترین آنها روزنامه النهار و روزنامه السفیر هستند به طور دائم و با آزادی كامل منتشر می شوند. تعداد مجلات در لبنان بالغ بر شصت مجله است. كشاورزی و صنعت توریسم مهمترین منابع در آمد لبنان بحساب می آیند. واحد پول لبنان لیر لبنانی است كه هم اكنون تقریبا هر ۱۵۰۰ لیر لبنانی با یك دلار آمریكا مبادله می گردد.
اسلاید 3 :
- لبنان کوچکترین سرزمین خاورمیانه پس از بحرین بوده و مساحت آن حدود 10452 کیلومتر مربع است . لبنان کشوري کوچک و کوهستاني در غرب آسيا و خاورميانه و در کنار ساحل شرقي درياي مديترانه است و پايتخت آن شهر بندري بيروت است.
- لبنان از شمال رود بزرگ « النهر الکبیر » مرز سیاسی و طبیعی با کشور سوریه و شرق ، کوههای شرقی لبنان با جبل الشرقیه مرز طبیعی آن با کشور سوريه ، از جنوب با فلسطین اشغالی و از غرب با درياي مديترانه همسايهاست. جزيره قبرس نيز که از نظر سياسي به بخشهاي مختلف تقسيم شده، شامل جمهوري قبرس که عضو اتحاديه اروپا ميباشد و جمهوري ترکي قبرس که از نظر بينالمللي به رسميت شناخته نشدهاست، نيز در نزديکي سواحل اين کشور قرار دارند.
- واژه لبنان از واژه سامي « لبن» که اشاره به قلههاي سفيد کوهستانهاي لبنان دارد، گرفته شدهاست.
اسلاید 4 :
- نام لبنان (لوبنان در زبان عربي استاندارد لِبنان در گويش محلي) از ريشه سامي "LBN" گرفته شده که داراي معاني متعددي همچون «شير» و «سفيد» است که شايد اشاره به کوههاي سر پوشيده از برف لبنان دارد. در زبان انگليسي نام لبنان را با حروف معرف the به مانند سودان و اوکراين و گامبيا به کار ميبرند. اطلاق حرف معرفه the شايد به اين خاطر باشد که وقتي نام اين کشورها به وجود آيد به جاي ممالک مستقل تنها مناطقي جغرافيايي محسوب ميشدند.
اسلاید 5 :
جغرافي
- لبنان سرزميني بلند و کوهستاني است که در کرانه شرقي درياي مديترانه قرار دارد. کرانههاي لبنان ۲۵۵ کيلومتر درازا دارد. رودخانههاي مهم لبنان عبارتاند از : عاصي(ألعاصي) و ليطاني (ألليطاني) در دره سهلالبقاع، و کلب (ألکلب). رشتهکوههاي لبنان عبارتاند از: رشتهکوههاي لبنان شرقي و رشتهکوههاي لبنان غربي که ميان اين دو رشته کوه، دره سهلالبقاع قرار گرفتهاست.
- لبنان به عنوان يک کشور خاورميانهاي از غرب با درياي مديترانه حدود ۲۲۵ مرز ساحلي دارد و از شمال و شرق با سوريه و از جنوب با فلسطین اشغالی (اسرائيل) هم مرز است. مرز لبنان با سوريه ۳۷۵ کيلومتر است در حالي که مرز لبنان با فلسطین ( اسرائیل ) تنها ۷۹ کيلومتر است. سازمان ملل مرز لبنان با اسرائيل را تأييد کردهاست . اگر چه منطقهاي کوچک با نام مزارع شبا واقع در ارتفاعات گلان را که اسرائيل به اشغال خود در آوردهاست را لبنان از آن خود ميداند لبنان يکي از کوچکترين کشورهاي دنياست که مساحتي حدود ۱۰۴۵۲ کيلومتر مربع (۴۰۳۵ مايل مربع) دارد. بسياري از مناطق آن کوهستاني است به جز مناطق ساحلي کم عرض و دره بقاع که بخش مهمي از صنعت کشاورزي لبنان را تشکيل ميدهد.
اسلاید 6 :
- طول مرزهای لبنان در حدود 570 کیلومتر بوده که به ترتیب عبارتند از: مرز مشترك با سوریه ۳۷۵ كیلومتر ؛ مرزمشترك با فلسطین اشغالی(اسرائیل) ۷۹ كیلومتر که 225 کیلومتر آن را مرزهای ساحلی لبنان با دریای مدیترانه تشکیل می دهد .
- آب و هوای لبنان به طور کل مدیترانه ای می باشد و مناطق ساحلی آن آب و هوای نیمه معتدل و مرطوب دارد و مناطق بلند ، آب و هوای کوهستانی دارد . فصول باران خیز زمستان و بهار است . دره بقاع زمستان ها نسبتا سرد همراه با مقداری برف و تابستان هایی گرم دارد و قسمت هایی از این دره نیز پوشیده از جنگل می باشد .
- لبنان تنها کشور خاورمیانه است که بیابان و صحرا ندارد .
اسلاید 7 :
- طول مرزهای لبنان در حدود 570 کیلومتر بوده که به ترتیب عبارتند از: مرز مشترك با سوریه ۳۷۵ كیلومتر ؛ مرزمشترك با فلسطین اشغالی(اسرائیل) ۷۹ كیلومتر که 225 کیلومتر آن را مرزهای ساحلی لبنان با دریای مدیترانه تشکیل می دهد .
- آب و هوای لبنان به طور کل مدیترانه ای می باشد و مناطق ساحلی آن آب و هوای نیمه معتدل و مرطوب دارد و مناطق بلند ، آب و هوای کوهستانی دارد . فصول باران خیز زمستان و بهار است . دره بقاع زمستان ها نسبتا سرد همراه با مقداری برف و تابستان هایی گرم دارد و قسمت هایی از این دره نیز پوشیده از جنگل می باشد .
- لبنان تنها کشور خاورمیانه است که بیابان و صحرا ندارد .
اسلاید 8 :
- تا قبل از جنگ داخلي ۱۹75-۱۹90 لبنان کشوري متمول در منطقه و پايتخت بانکداري جهان عرب محسوب ميشد و تعداد زيادي توريست را جذب خود ميکرد تا حدي که بيروت را به عنوان پاريس خاورميانه ميشناختند و همچنين به دليل قدرت مالي بسيار لبنان را به عنوان سوئيس خاورميانه ميشناختند. بلافاصله بعد از پايان جنگ تلاشهاي بسياري صورت گرفت تا اقتصاد را بهبود بخشند و زير ساختهاي کور را از نو بسازند که نتايج مثبت آن در سالهاي اخير آشکار شدهاست. تا قبل از ابتداي سال ۲۰۰۶، کشور به ثبات و بازسازي لبنان به پايان رسيد و تعداد بسياري توريست به گردشگاههاي لبنان سرازير شدند. اما با شروع جنگ اسرائيل لبنان در ۱۲ ژوئيه ۲۰۰۶ تعداد بسياري نظامي و غير نظامي صدمه ديدند و خسارات بسياري به زير ساختهاي کشور وارد شد و جمعيت گستردهاي بي خانمان شدند. از سپتامبر ۲۰۰۶ دولت لبنان برنامه رسيدگي به اموال مخروبه بيروت، طير و ديگر دهات واقع در جنوب لبنان را شروع کردهاست.
اسلاید 9 :
- از آنجا که مردم لبنان در ۶۰ سال گذشته به شهرنشيني روي آوردهاند، بيشتر جمعيت اين کشور در شهرها به ويژه در پايتخت آن بيروت و اطراف اين شهر سکني گزيدهاند. بيش از نيمي از لبنانيها در اينجا زندگي و تعداد بيشتري نيز در آنجا کار ميکنند.
- لبنان از شش استان (به عربي: ألمحافظة) تشکيل شدهاست.
- استانهاي لبنان
- بيروت • جبل لبنان • شمال • بُقاع • نبطيه • جنوب
اسلاید 10 :
تقسیمات کشوری و اداری
- براساس تقسیمات کشوری لبنان دارای 6 استان به نامهای زیر است :
- 1 . استان بیروت ( شیعیان ، مسیحیان ، اهل تسنن و دیگر طوائف در آنجا هستند ) .
- 2 . جبل لبنان (که عمدتا مناطق دروزی نشین و مسیحی نشین می باشد).
- 3 . لبنان شمالی ( مناطق سنی نشین و مسیحی نشین ) .
- 4 . بقاع ( شیعیان ، سنی ها ومسیحی ها در آنجا سکونت دارند ) .
- 5 . استان نبطیه .
- 6 . لبنان جنوبی ( شیعیان ، سنی ها و مسیحیان در آنجا سکونت دارند) .
- امور هر استان را استاندار اداره می کند ، استاندار (محافظ) با فرمان رئیس جمهوری و با تصویب کابینه منصوب می گردد .