بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
تئوري آزمايش :
برجهاي سيني دار
برجهاي سيني داراستوانه هايي عمودي هستند كه در آنها مايع و گاز به صورت مرحله اي در سيني ها و يا صفحات ، تماس حاصل مي نمايند . به اين صورت كه گاز از پايين به بالا و از طريق روزنه هاي موجود در صفحات به صورت حباب در آمده و به درون مايع پراكنده مي شود و ايجاد كف مي كند .
گاز و مايع سپس از يكديگر جدا شده و به سمت صفحات بعدي حركت مي كنند .
اسلاید 2 :
در اینجا برای بدست آوردن ضرایب ثابت معادله ( 7-22 ) ، شرایط مرزی سرعت را می نویسیم :
اسلاید 3 :
با قرار دادن چهار شرط مرزی در معادله ( 7- 22 ) مقادیر C4,C3,C2,C1 به دست می آید و رابطه ( 7-22 ) به صورت زیر در خواهد آمد:
اسلاید 4 :
از رابطه ( 7-24 ) مشخص است که توزیع سرعت ، تابع ضخامت لایه مرزی سرعتی است . برای محاسبه معادله انتگرالی مقدار حرکت را به صورت زیر در می آوریم :
از معادله حرکت ( 7-3 ) نسبت به y در فاصله 0 تا انتگرال گیری نموده و سپس با حذف v با توجه به رابطه پیوستگی ( 7-2 ) ویکسری محاسبات معادله انتگرالی مقدار حرکت به دست می آید :
اسلاید 5 :
پس از انتگرال گیری از رابطه ( 7-26 ) خواهیم داشت :
اسلاید 6 :
یا این شرط که در x=0 و =0 می باشد:
با قرار دادن توزیع سرعت ( 7-24 ) و توزیع دما ( 7-21 ) در معادله انتگرالی انرژی ( 7- 8 ) و یک سری
عملیات و ساده سازی رابطه زیر به دست می آید.
اسلاید 7 :
با استفاده از رابطه ( 7-29 ) ضخامت لایه مرزی حرارتی به صورت زیر در خواهد آمد :
از طرف دیگر با توجه به رابطه زیر ضریب انتقال حرارت ( 7-18 ) داریم :
با وارد نمودن از رابطه ( 7-31 ) در رابطه ( 7-32 ) ، عدد ناسلت موضعی پیدا می شود.
اسلاید 8 :
پاسخ حل تقریبی ، نزدیک به حل دقیق این مسأله که توسط فارسن بدست آمده ، می باشد.
رابطه های ( 7-33 ) . ( 7-34 ) برای محدوده پتانسیل که شامل بیشتر گازها و مایعات است و به کارگرفته می شود. برای عدد پرانتل خیلی بزرگ ( مانند روغن) حل دقیق را پل هاوسن به صورت رابطه زیر به دست آورده است:
اسلاید 9 :
سه رابطه ( 7-33 )و ( 7-34 ) و ( 7-35 ) ضریب انتقال حرارت جابجایی را در هر نقطه از x به ما می دهد. برای به دست آوردن مقدار متوسط ضریب جابجایی از ابتدای صفحه تا انتهای آن به طریق زیر عمل می کنیم.
بنابراین عدد ناسلت متوسط برای جریان آرام روی صفحه تخت عبارت خواهد بود از :
اسلاید 10 :
روابط فوق بر این اساس است که خواص سیال در تمام نقاط جریان ثابت باشد. خواص فیزیکی سیال در دمای متوسطی که به آن دمای فیلم گفته می شود به دست می آید.
روابط (7-34 ) و ( 7-37 ) را می توان در مورد سیالاتی که عدد پرانتیل آنها در حدود 6/0 تا 50 باشد استفاده نمود. از آن روابط در مورد فلزات مایع که عدد پرانتیل خیلی کوچک دارند و همچنین سیالاتی که عدد پرانتیل خیلی بزرگ دارند ( مانند روغنهای سنگین و سلیکونها ) نمی توان استفاده نمود. در این موارد چرچیل و ازو برای سطوح با دمای ثابت برای جریان آرام رابطه زیر را برای تمام اعداد پرانتل به دست آوردند.