بخشی از مقاله

چکیده

مقاله حاظر ، در پی معرفی یک راهکار نوین برای تأمین مالی اداره امور شهری و اجرای پروژههای شهری میباشد ، مبانی نظری هر کدام از انرژیهای مورد نظر را بیان میدارد و در نهایت به آنالیز تبدیل انرژی اصطکاکی به الکتریکی میپردازد.روش انجام پژوهش تحلیلی ، توصیفی و کتابخانهای است.به این علت که در ایران هیچ کار اجرایی از این تبدیل انجام نشده است و در کشورهای خارجی هم فقط در 2 یا 3 کشور این روش انجام شده است.

این روش ، نوعی انرژی و روش نو محسوب میشود ، به این خاطر که هنوز در جهان - جز در چین و ژاپن - این روش اجرا نشده است.البته شایان ذکر است که روشهای دیگری قابل اجرا هستند : طی تحقیقات انجام شده در ایران قرار است خطهای سفید در خیابانها ، اتوبانها و در جادهها را هوشمند کنند تا کنترل ماشینها راحتتر انجام شود و قسمتی از قوانین رانندگی را اینگونه اعمال کنند ، و در نهایت صفحات فتوولتاژ - صفحات خورشیدی - که در ایران به وفور دیده میشود و انرژی خورشیدی را به انرژی الکتریکی و روشنایی و... تبدبل میکند.در شهرهای شیراز و اصفهان در مورد تبدیل انرژی اصطکاکی به الکتریکی تحقیقاتی انجام نمونههایی اجرا شده است ولی هنوز در کل کشور و در این 2 شهر فراگیر نشده است.در قسمت بحث گذری کوتاه به این مطالب زده شده است.

آمارهای تکان دهنده مصرف گرایی مدیر کل دفتر مقررات ملی ساختمان وزارت راه و شهرسازی نشان می دهد ایران تا افق 1404 یعنی انتهای سند چشم انداز توسعه ملی به یکی از واردکنندگان انرژی دنیا تبدیل خواهد شد.

در ادامه توضیحات بیشتری در ارتباط با شهر ، ترافیک ، انرژی ، انواع انرژی ، و تولید انرژی بیان میشود.

مقدمه

این اثر به دنبال شناخت انرژی الکتریکی و اصطکاکی ، روش تبدیل آنها و نوع استفاده از آنان است.در بسیاری از کشورهای امروزه - چه مدرن و پیشرفته و چه جهان سوم - یکی از اساسیترین مشکلها ، مشکل حمل و نقل و ترافیک است و در مقابل ، در بسیاری از کشورها - به خصوص در کشورهای جهان سوم - هزینه استفاده از برق بسیار بالاست در حالی که بسیاری از وسایل مورد استفاده امروزی به صورت برقی به بازار ارائه میشوند.این در حالی است که مصرف انرژی در ایران متاسفانه 9 برابر ژاپن و نروژ ، 7 برابر کشورهای پیشرفته صنعتی ، 5 برابر ترکیه ، 3 برابر عربستان صعودی و 4 برابر متوسط جهان است.پس باید به فکر چاره برای کاهش هزینه برق ، راههایی برای افزایش استفاده از برق و.... بود.

انرژی چیست ؟ هر چیزی که در اطراف ما اتفاق می افتد ، از انرژی ناشی می شود و یا انرژی توانایی انجام کار است.انرژی را می توانید در صورت های مختلفی پیدا کنید : انرژی شیمیایی ، انرژی الکتریکی ، گرما ، نور - انرژی تابشی - ، انرژی مکانیکی و انرژی هسته ای.انرژی باعث به وجود آمدن همه ی تغییرات می شود و می توان آن را به دو نوع تقسیم کرد:

انرژی ذخیره شده را " انرژی پتانسیل " می نامند.
انرژی در حال حرکت را " انرژی جنبشی " می نامند. 

این تعریف ، تعریفی کوتاه از انرژی است که در قسمت بحث کمی بیشتر به آن پرداخته میشود.در ایران تابهحال هیچ کار عمرانیای در این زمینه انجام نشده است.پس طبعتاًی قادر به انجام تحقیقات میدانی نیستیم و باید به نوشتهها اکتفا کنیم.

بیان مسئله

انرژی الکتریکی - یا برق - جزء مسائلی است که در جهان مدرن و امروزی ، و به خصوص در کشورهای جهان سومی بسیار مورد طرفدار است ، زندگی بشر بیشتر با این انرژی میگذرد.در اینجا با مسائل مطروحه سؤالاتی در ذهن خطور میکند :

1.    چگونه انرژی را اندازه میگیرند ؟
2.    چرا امروزه انرژی الکتریکی جزء بیشترین انرژیهای مورد مصرف آدمیان است ؟

3.    چرا در این پژوهش تبدیل انرژی اصطکاکی به الکتریکی بیان شده است ؟

4.    چه ارگانی میتواند مسئول اجرای این پروژه باشد ؟ به چه دلیل ؟

5.    در چه کشورهایی بیشتر به این نوع تبدیل و این نوع انرژی - انرژی الکتریکی - نیاز دارند ؟

سؤالات بسیاری از این قبیل که در مباحث بعدی به تمامی آنان پاسخی منطقی و شایسته داده میشود.

فرضیه ها

بر اساس توسعه و پیشرفت شهر گرایی و شهر نشینی و مدرن شدن شهرها ، نوع زندگی بشر متفاوت میشود ، جمعیت روز به روز در حال افزایش است.زندگی بشر از سنتی به مدرن روی آورده و نیازهایشان متفاوت میشود ، بر اساس این تغییر و تحولات انجام شده وسایلی مدرن پا به عرصه ظهور میگذارند که نیاز شدیدی به مصرف انرژیهای مختلف دارند ، در برخی از کشورها - کشورهای جهان سوم - هزینه برخی از انرژیها بسیار بالا و گران است.به نظر میرسد با افزایش نیازها و مصارف ، انرژیهای مختلف رو به کاهش است و در برخی مواقع احساس میشود که برای استفاده بهتر از انرژیها ، نیاز به تبدیل انرژیهای مختلف به انرژیهای اصلی دارد.
روش انجام پژوهش

روش انجام پژوهش ، روش توصیفی تحلیلی است.برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز ، از منابع کتابخانهای ، پروژههای انجام شده در خارج از کشور و تعداد معدودی از پروژههای انجام شده در ایران استفاده شده است.

اهداف پژوهش

در جامعه امروزی ، ساکنان شهرها به دنبال رفاه بیشتر در زندگی ، داشتن زندگی و جامعه امن و... هستند ، زیرا جامعه امروزی تفاوتهای بسیاری با سالها و دهههای قبلی خود کرده است ، روزبهروز شاهد پیشرفت هرچهبیشتر جوامع هستیم ، پس این پیشرفت میتواند انتظار مردم را از یک شهر و زندگی در آن بیشتر کند. با وجود مطالب بیان شده ، هدف از پژوهش انجام شده در مورد تبدیل انرژی اصطکاکی به الکتریکی ، تبدیل انرژی حرکتی به برق ، استفاده هرچه بیشتر و بهتر ساکنین جهان از انرژیهای زمین و وسایل مدرن در جهان است.اهداف دیگری را نیز میتوان برای این موضوع تبیین کرد:

.1   کاهش فروش و تغییر کاربری اراضی و استفاده هرچه بیشتر از انرژی و منابع طبیعی

2.    توجه بیشتر به ارتباط حمل و نقل با انرژی طبیعی

3.    تلاش جهت کاهش و یا رفع معضل کمبود برق و هزینه بالای آن در ایران

4.    استفاده و مطالعه تطبیقی با شهرداری موفق ملی ، منطقه ای و بین المللی در ارتباط با موضوع مورد پژوهش جهت استفاده از تجربیات آنها در راستای استفاده از راهکارها و برنامه های درآمدزایی پایدار و جدید

.5کنترل و کاهش ساخت و سازهای غیر قانونی توسط شهرداری به جهت افزایش بار مالی برای شهرداری تهران

6.    افزایش زمینه های استفاده از پتانسیل های مردمی در تعریف پروژه های درآمدزا

در نهایت معرفی این راهکار به عنوان راه کار نوین برای تأمین مالی اداره امور شهر و اجرای پروژه های شهری امکان سنجی و طراحی ، مستند و تبیین شد و هدف نهایی معرفی این راهکار به جهانیان است.

بحث

.1,6 نمونههای موردی

.1,1,6 ایتالیا :

برای این کار - تبدیل انرژی اصطکاکی به الکتریکی - ، مهندسان در ایتالیا دستگاهی اختراع کردهاند که انرژی خودروهای در حال حرکت را به برق تبدیل میکند.این اختراع در کنار تبدیل انرژی اصطکاکی به الکتریکی1 ، به شکل سرعتگیر برای ایمنتر کردن جادهها به کار میرود.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید