بخشی از مقاله

چکیده:

در این مقاله، یک سیستم زنجیره تامین با دو محصول نهایی به وسیله دو مدل شبیه سازی یکی سیستم تعویق ودیگری سیستم غیر تعویق - مستقیم - شبیه سازی می شود. برای هر شبیه سازی، چهار مجموعه تقاضا مشتری بصورت تصادفی از مولد رقم تصادفی EXCEL براساس یک توزیع مشخص و پارامترهای آن مثل انحراف معیار و میانگین، تولید می شود. تقاضاهای مشتری از یک توزیع یکنواخت، یک توزیع پواسون، یا یک توزیع نرمال در هر شبیه سازی تبعیت می کنند. چهار مجموعه از تقاضاهای مشتری به صورت و می باشند که میزان پایین تقاضا و میزان بالای تقاضامی باشد. هدف از شبیه سازی تجزیه وتحلیل بیشتر سیستم تعویق بر حسب بعضی شاخص های عملکرد - میانگین فراوانی سفارش، میانگین موجودی در اختیار، میانگین سفارش عقب افتاده و میانگین میزان اجرا در دوره های 100+t که - - t=1000 و عملکرد میانگین هزینه کل بعد از t دوره می باشد. بعلاوه برنامه های شبیه سازی با زمان تحویل متفاوت سفارش L=1,2,3,5,10,20 انجام می شوند، بنابراین چگونگی ثبات یافته ها وقتی L طولانی می شود ارزیابی می شود.

کلمات کلیدی:شبیه سازی، سیستم تعویق، زنجیره تامین.

-1 مقدمه

در دهه 1960-1970، سازمانها به توسعه جزئیات استراتژیهای بازار،که بر خلق وتسخیر وفاداری مشتریان متمرکز بود، همت گماردند. آنها به این درک نائل آمدند که مهندسی قوی، طراحی وعملیات تولید منسجم وهماهنگ برای پاسخگویی به نیازمندیهای بازار لازم است. بنابراین، طراحان مجبور شدند که نیازمندیهای مورد نظر مشتریان را در طراحی محصولات خود بگنجانند ودر حقیقت، محصولی را با حداکثر سطح کیفی ممکن، در حداقل هزینه، توام با ایده آلهای مورد نظر مشتری روانه بازار سازند. در دهه 1980 با افزایش تنوع در نیازمندیهای مشتریان، سازمانهای تولیدی به طور فزاینده ای به افزایش انعطاف پذیری در خطوط تولید، اصلاح و بهبود محصولات وفرآیندهای موجود و توسعه محصولات جدید برای ارضاء نیازمندیهای مشتریان علاقمند شدند.

در دهه1990 به موازات بهبود در توانمندیهای تولید، مدیران صنایع درک کردند که مواد وخدمات دریافتی از تامین کنندگان مختلف، تاثیر بسزایی در افزایش توانمندیهای سازمان به منظور برخورد با نیازهای مشتریان دارد.در واقع، عرضه محصولات با دکترین مورد نظر مشتری - چه موقع،کجا،چگونه - و با کیفیت وهزینه مورد نظر آنها، چالش جدیدی را برای سازمانهای تولیدی به وجود آورد. در چنین شرایطی، سازمانها دریافتند که این تغییرات در طولانی مدت برای مدیریت سازمانشان کافی نیست. آنها باید در مدیریت شبکه همه کارخانجاتی که ورودیهای سازمان را - به طور مستقیم یا غیر مستقیم - تامین می کردند وهمچنین، شبکه همه کارخانجات علاقمند به تحویل وخدمات بعداز فروش محصول به مشتری، مشارکت می کردند. با چنین نگرشی، نظریه زنجیره تامین پای به عرصه وجود نهاد.[4 ]جری و لی [5] بکارگیری استراتژی تعویق را در تنوع محصولات پیشنهاد کردند واین مفهوم ابتدا توسط آلدرسون درسال 1950 مطرح و بحث شده است.[1] در این استراتژی او استدلال کرده که تفکیک و رده بندی محصولات و تولید در نگهداری میتواند هزینه های بازاریابی متنوع را کاهش دهد او این مفهوم را اصل تعویق یا تاخیر نامید.

-2 مروری بر زنجیره تامین

-1-2 زنجیره تامین

ارتباط بین ارایه مواد اولیه یا خدمات به مشتریان یا مصرف کنندگان را زنجیره تامین می گویند. چگونگی مدیریت زنجیره تامین تاثیر بسزایی در هزینه تمام شده خدمات ومحصولات دارد. هر محصول، زنجیره تامین مختص به خود دارد. زنجیره تامین شامل تمامی بخش های مرتبط بهم جهت تامین خواسته های مشتریان بطور مستقیم یا غیر مستقیم است.زنجیره تامین معمولا چند سطحی است. یک زنجیره تامین می تواند شامل سطوح: تامین کنندگان مواد اولیه، تولید کنندگان، انبار داران، توزیع کنندگان، عمده فروشان، مشتریان میانی، مشتریان نهایی باشد.

-2-2 اهداف زنجیره تامین

هدف هر زنجیره تامین، حداکثر کردن سود محصول تولید شده، افزایش بهره وری، کاهش موجودی و زمان سیکل کل، افزایش رضایت مشتری، سهم بازار و سود برای همه سازمانهای درگیر در زنجیره تامین می باشد. عرضهکنندگان و مشتریان باید اهداف یکسان داشته باشند. چون اگر یکسان نباشند موجب کاهش بهره وری ورضایت مشتری خواهد شد.[6]

-3-2 استراتژی تعویق در مدیریت زنجیره تامین

توانایی زنجیره تامین در به تعویق انداختن تمایز و مشتری گرایی تا زمانی که محصول به فروش برسد. قدرت سطوح مختلف زنجیره تامین در به تعویق انداختن سفارش یک مشتری - بدون از دست دادن آن مشتری - . به زنجیره تامین اجازه به تعویق انداختن تنوع و تمایز در محصولات را می دهد. توانایی ادغام موجودی ها ،امکان کاهش یا افزایش موجودی احتیاطی.[2]

-4-2 شبیه سازی یک سیستم

ایجاد مدلی مناسب جهت همانند سازی رفتار آن سیستم برای بررسی بهتر عوامل موثر بر اهداف، تغییر مناسب رفتار سیستم، برای رسیدن به آرمان های تعیین شده آن وهمچنین طراحی روابط وقوانین برای عوامل عملیاتی است.[3]

-3 مدل پیشنهادی و فرضیات

سه بخش به نام تامین کننده - عرضه کننده - ، تولید کننده و گروه مشتریان در زنجیره تامین وجود دارد. این بار تولید کننده دو محصول نهایی را به مشتری پیشنهاد می کند. محصولات نهایی مشابه هستند اماتقاضاهای آنان مستقل از یکدیگر می باشند.تولیدکننده با دوگزینه،یکی سیستم تعویق - سیستم موجودی صفر - و دیگری سیستم غیر تعویق - سیستم نقطه سفارش مجدد - در ارائه محصولات نهایی مواجه می شود. در سیستم غیرتعویق - شکل - 1، دو محصول نهایی، جداگانه از یک تامین کننده واحد به تولیدکننده سفارش داده می شود. در سیستم تعویق - شکل - 2، تولیدکننده می تواند موجودی جاری - WIP - راسفارش گیرد و آنها رابه محصولات آماده فروش وقتی که تقاضاها در ابتدای هر دوره شناخته شده میباشند تغییر دهد . از آنجا که هیچ موجودی از محصولات نهایی وجود ندارد این سیستم را سیستم تعویق می نامیم وفرایند مشتری گرایی نقطه تفکیک محصول می باشد. تصمیمات سفارش دهی هر دوسیستم توسط نقطه سفارش مجدد و کمیت سفارش کنترل می شوند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید