بخشی از مقاله

چکیده:

تحلیل علل ریشه ای فرآیند - RCA - 2، بررسی و تحقیق ساختار یافته ای است که هدفش شناختن علت واقعی یک مسئله و پیدا نمودن راه هایی جهت حذف این علت - علل - می باشد. خطوط نورد میلگرد یکی از پر تنش ترین خطوط صنایع فولاد هستند و به دلیل وجود نیروهای متعدد در حین نورد، شناسایی علل ریشه ای شکست کار پیچیده ای ست.

در هر صورت برای جلوگیری از توقف خط تولید و کاهش ضایعات، شناسایی و حذف عواملی که منجر به خرابی می شوند ضروری می باشد. در این مقاله شکست زودتر از موعد یکی از بیرینگ های غلطک های نورد مجتمع فولاد کرمان مورد بررسی قرار گرفته است. با استفاده از الگوهای ارائه شده توسط سازندگان معتبر و تطبیق آنها با بیرینگی که دچار شکست شده، نیروهایی که منجر به شکست می شوند شناسایی و به واحد های اجرایی معرفی گردیده تا از تکرار خرابی ها جلوگیری گردد.

مقدمه:

هزینه های مستقیم و غیرمستقیم ناشی از خرابی ها هر ساله صدمات مالی قابل توجهی را متوجه صنایع مختلف می سازد. در این راستا با شناسایی علل ریشه ای وقوع خرابی ها می توان از عواقب نامطلوب وقوع مجدد آن ها پیشگیری نمود. در بررسی های متداولی که در مورد خرابی ها صورت می گیرد، تنها یک بررسی اجمالی در مورد خرابی صورت می پذیرد و تنها یک علت منفرد برای آن شناسایی می شود که اغلب آخرین حلقه از یک زنجیره علل می باشد، در حالی که می بایست تمامی زنجیره عواملی که منجر به بروز خرابی شده اند مورد بررسی قرار گیرد.

لذا استفاده از روش های نوین برای بررسی آنالیز زنجیره علل و شناسایی علل ریشه ای خرابی ها ضروری می باشد. بیرینگی که دچار شکست شده مربوط به استندهای نورد میلگرد است. استند به تجهیزی گفته می شود که در برگیرنده دو غلطک و بیرینگ های آن و سایر تجهیزات وابسته می باشد. گشتاور لازم برای نورد توسط موتور و گیربکس ها به غلطک ها انتقال پیدا می کند.  روی دو غلطک شیارهایی به نام کالیبر و با شکل های مشخص تراشیده شده است که با عبور فلز از داخل این شیار ها فلز به شکل آن کالیبر در می آید.

البته بعد از هر استند به وسیله قسمتی به نام "برگردان" شمش چرخانده می شود تا در جهت مخالف استند قبل نورد گردد. خط نورد این مجتمع مجموعا دارای 17 استند است که در ابتدای خط، یک شمش فولادی با مقطع 15*15 سانتی متر وارد می شود و در نهایت میلگرد با سایز مورد نظر از استند نهایی خارج می شود. در شکل زیر نمایی از کالیبر ها آورده شده است. در این مقاله سعی شده آثار به جا مانده روی بیرینگ مورد نظر بررسی و تحلیل شوند. سپس این آثار با الگوهای ارائه شده توسط سازندگان معتیر نظیر SKF,NTN,TIMKEN و ... تطبیق و در نهایت کلیه عواملی که می توانند باعث بروز چنین حوادثی شوند شناسایی شوند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید