بخشی از مقاله
چکیده
آثار تاریخی بازمانده از دورههای مختلف استقرار انسان در فلات قاره ، چشم اندازهای طبیعی و متنوع ساحلی ، کوهستانی ، بیابانی و کویری در ترکیب هماهنگ با بناهای تاریخی و میراث باستانی ، مذهبی و فرهنگی و مجموعه قابل توجهی از پتانسیل عالی جذب جهانگرد را در سطح ملی و جهانی مطرح مینماید.در این مقاله تلاش بر آن داریم تا توانایی-های قابل توجه و فراوان جذب گردشگر در شهرستان بندرعباس را شناسایی کرده و آنها را در طبقه بندی انواع گردشگری از قبیل درمانی یا سلامت، دریایی ،ورزشی، تفریحی، ساحلی، بومی - اکوتوریسم - ، تاریخی، فرهنگی، مذهبی و تجاری جای دهیم.با شناساندن دقیق این پتانسیلها در دستهبندی انواع گردشگری شاید بتوان به مسئولان در راستای برنامهریزی جهت افزایش جذب گردشگر وبهرهوری اقتصادی هرچه بیشتر شهرستان بندر عباس کمک نمود.
مقدمه
بیتردید صنعت توریسم مسالمتآمیزترین جنبش بشر است که در رشد و توسعه دانش، فرهنگ و اقتصاد جوامع تأثیر مستقیم داشته و میتواند به مثابه موثرترین عامل در ایجاد تفاهم میان ملل و استوار ساختن مبانی صلح جهانی، نقش اساسی ایفا کند. امروزه صنعت توریسم پدیدهای نوین در مبادلات بینالم للی بهشمار میرود که توانسته است در زمان کوتاهی با رشد و پیشرفت سریع، حجم بزرگی از مبادلات بینالمللی را به خود اختصاص دهد.
از آنجا که سرمایه توریسم به شکل ارز خارجی به کشور وارد میشود، صنعت توریسم از دیدگاه اقتصاددانان یکی از سریعترین راههای بازگشت سرمایه است و بالاترین ضریب انباشت سرمایه را دارد. به عبارت دقیقتر، توریسم دارای دو ضریب افزایش سرمایه است؛ یکی ضریب فزاینده صنعت و دیگر ضریب فزاینده اشتغال. با این توضیح، پر واضح است که این صنعت یکی از مهمترین فعالیتهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جهان کنونی به شمار میرود و به دلیل پیدایی ابزارهای راحت و سریع مسافرت، توسعه قابل ملاحظهای یافته است.
همچنین رشد طبقه متوسط نیز به رونق صنعت توریسم کمک شایان توجهی کرده است .توسعه صادرات خدمات به طور اعم و توریست به طور اخص در دهههای اخیر محور توجه بسیاری از کشورهای در حال توسعه بوده است. این کشورها تلاش میکنند تا بخشی از درآمد عظیم ناشی از صنعت توریسم را که با امکانات آنها همخوانی داشته باشد به خود اختصاص دهند.
اهمیت موضوع
کارشناسان اقتصاد منطقهای ،گردشگری را به عنوان تنها عامل استقرار منابع و توسعه مناطق کمتر توسعه - یافته معرفی نمودهاند.رشد صنعت گردشگری تأثیرات چند جانبهای در کشورها به دنبال دارد.برقراری توازن و تعادل در وضعیت پرداختها ،تنوعاقتصادی،افزایش درآمدها و ایجاد فرصتهای شغلی از پیامدهای این صنعت به شمار میآید.دستیابی به رشد اقتصادی پایدار از شاخصهای اصلی پیشرفت برای کشورهای در حال توسعه به شمار میآید.
گردشگری بخش عمدهای از درآمد اقتصادی کشورها و ًٌدرصد از تولید ناخالص ملی آنها را شامل می- شود.در حداقل یک سوم از کشورهای در حال توسعه گردشگران منبع اصلی درآمد بوده و در واقع مولد درآمد اقتصادی کشورها به شمار میآیند. در سالهای اخیر صنعت توریسم و بازتابهای اقتصادی مربوط به آن در شرایط گستردهتری از جهانی سازی دنیا ی اقتصادی رخ داده است.