بخشی از مقاله
چکیده
در فرآیند عرضه محصولات کشاورزی به بازار فروش - نظام تولید تا مصرف - ، عملیات بازاریابی صحیح از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف از این تحقیق شناسایی مشکلات بازاریابی محصولات کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ و ارائه راهکارهایی جهت رفع آن ها می باشد.
بدین منظور با استفاده از تکنیک دلفی از میان 15 نفر از خبرگان در بخش های اجرایی و تولیدی کشاورزی شهرستان ساوجبلاغ، شش گروه از مشکلات بازاریابی محصولات کشاورزی به عنوان شاخص های اصلی و تعداد بیست مورد از زیر مجموعه های شاخص های اصلی به عنوان شاخص های فرعی شناسائی و مشخص گردیدند. .سپس با استفاده از روش AHP این شاخص ها بر حسب اهمیتی که دارند اولویت بندی گردیدند.
بر اساس نتایج حاصل از یافته ها در میان شاخص های اصلی، شاخص مدیریتی با وزن نهایی 0.324، نسبت به پنج شاخص دیگر از اهمیت و اولویت بیشتری بر خوردار است و این در حالی است که فعالیت های ترفیع با وزن نهایی 0.065، کمترین اولویت را دارا است. از میان شاخص های فرعی نیز عدم نظارت بر کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی با وزن نهایی 0.196، بالاترین اولویت و عدم انجام تبلیغات در مورد محصولات کشاورزی به خصوص محصولات ارگانیک با وزن نهایی ,0.014 از کمترین اولویت برخوردار می باشد.