بخشی از مقاله
مقدمه
اضطراب و افسردگی از مشخصات مهم وجود بیماري هاي روانی در اجتماع هستند. به گفته ي تاوس و همکاران - 1997 - هر نوع از بیماري هاي روانی می تواند اثر منفی بر روي یادگیري و شناخت داشته باشد، بیماري روانی می تواند باعث افت تحصیلی در مدرسه پزشکی - زوکولیلو، - 1988، خودکش - رپیتون و همکاران، . - 1981 اختلال در ارتباط - علی و همکاران، - 2002 و مشکلات ازدواج و توانایی هاي شغلی - خاوجا و همکاران، - 2004 در فرد شود.
با این که وجود میزان کمی از اضطراب محرکی براي پیشرفت تحصیلی دانشجویان است ولی میزان بالایی از آن پیشرفت تحصیلی دانشجویان را مختل می کند. اسپیلبرگر - 1979 - در تحقیقاتش به این نتیجه رسید که دانشجویانی که دچار اضطراب بالایی در امتحان هستند بیشتر خودشان را به خاطر عمل کرذ ضعیف سرزنش می کنند تا دانشجویانی که دچار اضطراب پایین هستند.
شخصی که ازعزت نفس بالایی برخوردار است خود را به گونه ي مثبتی ارزیابی می کند و برخورد مناسبی نسبت به خود و دیگران دارد بنابراین عزت نفس موجب ارتقاي سلامت روانی افراد می گردد. افزایش اعتماد به نفس باعث پیشرفت بهتر تحصیلی - لئونداري، - 1998،شتقویت انگیزه براي یادگیري - چپمن، - 1988 و ارتباط بهتر با گروه همسال - کانر، - 1994 می شود. با توجه به اهمیت دانستن میزان اضطراب و چگونگی ارتباط ان با اعتماد به نفس مطاالعه ي اخیر به منظور بررسی شیوع اضطراب و ارتباط آن با اعتماد به نفس در دانشجویان دانشگاه دزابل درسال1385 انجام گرفت.
روش
روش کارپ این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بوده و نمونه ها ازدانشجویانی که واحد هاي عمومی را می گذراندند و در این در کلاس ها حاضر بودند جمع آوري شد. اضطراب توسط آزمون سنجش اضطراب کتل 40 - سوال - و عزت نفس توسط آزمون کوپر اسمیت 25 - سوال - سنجیده شد. پرسشنامه اي هم حاوي سؤالات دموگرافیک در اختیار دانشجو قرار گرفت.
براي تکمیل هر پرسشنامه 15 دقیقه زمان پیش بینی شده بود و پرسشنامه در حضور پژوهشگر تکمیل گردید. 400 پرسشنامه ي تکمیل شده جمع آوري شد و پس از آن پرسشنامه توسط نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نمرات به دست آمده از آزمون کتل به صورت زیر تقسیم بندي شد: :0-27 افراد بدون اضطراب و آرام، :28- 40 افراد با اضطراب خفیف، -49 :41 افراد با اضطراب متوسط و :50-80 افراد با اضطراب شدید.