بخشی از مقاله
چکیده
امروزه به دلیل افزایش استفاده از تلفنهای هوشمند و تبلتها، استفاده از اپلیکیشنهای اندرویدی رشد زیادی داشته است. این اپلیکی شنها معمولا به منظور آ سانتر کردن زندگی کاربران به آنها سرویس میدهند. د سته ی مهمی از اپلیکی شنها، بازیها هستند. از جمله کارایی این بازیها میتوان به استفاده از آنها در مباحث آموزشی اشاره کرد.
آموزش، یکی از ارکان مهم زندگی انسان در دورههای مختلف است. بنابراین با توجه به گستردگی و افزایش استفاده از تلفنهای هوشمند، این ابزار میتواند امکان مناسبی را برای کمک به مبحث آموزش و به طور ویژه روشهای آموزش زبانهای مختلف فراهم آورد. بازیهای آموزشی تلفنهای هوشمند نه تنها میتوانند مباحث آموزشی را شبیهسازی کنند، بلکه میتوانند باعث افزایش شور و اشتیاق کودکان به یادگیری شود.
هدف اصلی این مقاله، طراحی و ایجاد یک بازی آموزش زبان انگلیسی برای کودکان سنین 3 تا 12 سال میباشد. برای پیاده سازی این بازی از ا صول شیگرایی ا ستفاده شده و سعی بر این شده کودکان با ا ستفاده از این بازی در اوقات فراغت و در زمان سرگرمی به فراگیری مهارتهای مورد نیاز برای یادگیری زبان انگلیسی بپردازند.
- 1 مقدمه
به طور معمول مباحث آموز شی در مدارس یا در کلاسهای مرتبط در سی آموزش داده می شوند اما امروزه مباحث آموز شی مختلفی در مکانهای مختلفی نظیر سمینارها، سمپوزیوم ها و همچنین کارگاهها مطرح میشود که طیف سنی مختلفی را در بر میگیرد. به طور مثال کودکان در موزهها مباحث تاریخی و هنری را آموخته و در مورد آن به بحث میپردازند و یا در پروژه ای در موزهی آلژمیر بزرگسالان نیز برای درک بهتر و بیشتر مفاهیم تاریخی و هنری به موزهها فرستاده شدند تا مهارتهای مربوط به درک هنری خود را بهبود بخشند
امروزه تکنولوژی با ا ستفاده از رایانهها و تلفن های هو شمند با سرعت بالایی در حال گ سترش ا ست. با افزایش ا ستفاده از تلفنهای هوشمند، اپلیکیشنهای زیادی در حوزه های مختلف در حال توسعه میباشد. آموزش یکی از مهم ترین حوزههایی است که اپلیکیشنها در آن کاربرد زیادی دارند.
دوره ی تحصیل و آموزش مهمترین و طولانی ترین قسمت زندگی انسان است. بنابراین روشهای جدیدی که باعث آسانتر شدن و بهبود این دوره شود، مورد توجه قرار خواهد گرفت. به همین منظور، بسترهای آموزش انلاین و اپلیکیشنهایی با همین مضمون در حال پیشرفت و گسترش می باشند.
در ابتدا این آموزشها در بستر اینترنت و سایتهای آموزشی قرار گرفت و بعد از آن آموزشهای ویدئویی بر این بستر حاضر شد. با افزایش استفاده از تلفن های هوشمند، اپلیکیشنهای آموزشی با محتوای متفاوتی در دسترس کاربران قرار گرفت که هدف اصلی آنها جلب توجه کودکان میباشد.
افزون بر ا ستفاده از ویدئوهای آموز شی برای کودکان، بازیها می توانند ابزار منا سبی برای آموزش با شند. بازی هایی که به درستی طراحی شده باشند و هم چنین اپلیکیشن هایی که دارای محتوای سرگرم کننده مناسبی باشند میتوانند برای سرگرمی و انگیزه بخشی به کودکان در طول و یا قبل و بعد از زمان تحصیل ، مورد استفاده قرار گیرند. در صورتی که بازی ها هر کدام محتوای آموزشی داشته باشند، می توانند به تنهایی نیز به عنوان یک منبع آموزشی قرارگیرند.
به طور مثال بازی »ورزشگاه« یک منبع آموزشی برای تلفن های هوشمند در نظر گرفته شده است. در این بازی کاربر پس از طی مراحل مختلف مهارت ها و قابلیت هایی در زمینه اسب سواری می آموزد
به طور کلی تلفنهای هوشمند به عنوان انگیزه برای بهبود و پیشرفت آموزش می توانند به کار گرفته شوند و به همین منظور پروژههای زیادی در آزمایشگاه ها برای طراحی اپلیکیشنهای مناسب در حال انجام است.
در ادامه ی این مقاله، تاثیر بازی در یادگیری کودکان، مهارت های ا صلی در یادگیری زبان انگلی سی بیان می شود. سپس طراحی و پیاده سازی بازی مورد بررسی قرار می گیرد.
- 2 تاثیر بازی بر یادگیری کودکان
بازی کردن روش مهمی برای افزایش مهارت های اجتماعی کودک می باشد و تاثیر مفیدی بر رشد و پرورش او میگذارد. بازیها در ابعاد متفاوت شخصیتی کودک نظیر هوش، احساسات و خلاقیت تاثیر داشته و او را در جنبههای فیزیکی و رفتار های اجتماعی بهبود و پیشرفت میدهد. بازی کردن رکن اصلی در زندگی کودکان است و برای آنها شادی، خوشبختی، آموزش و کسب تجربههای جدید را در پی دارد. با توجه به اهمیت بازیها در زندگی کودکان، این امر باعث شده بازیها در آموزش کودک نیز نقش به سزایی داشته و در مواردی به عنوان منبع کمک آموزشی قرار گیرند
جزئیات بازیها، رنگها، شخصیتها، صحنهها و سایر قسمتها باعث افزایش و بالا رفتن توجه و علاقهی کودک به دنیای اطراف میشود و به او اجازه ی فکر کردن در مورد ساز و کار بازی را میدهد. در اصل کودکان از طریق طی کردن مراحل مختلف بازی توانایی ذهنی خود را پیشرفت میدهند. برای تاثیرگذاری عمیقتر بازیها لازم است هر بازی بر اساس روحیات و سلیقه های کودکان ساخته شود و ارائه ی مباحث جدید همراه با تمرین و تکرار آن در بازی باشد.
بازیهای آموزشی تلفن های هوشمند در سال های اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته است به گونه ای که می تواند در سالهای آینده به عنوان منبع اصلی آموزش به کودکانی در نظر گرفته شود که هنوز وارد مدرسه نشده اند
- 1-2 استفاده از بازی نمایی1در بازی های آموزشی
در بازیها و یا اپلیکیشنهای تلفنهای هوشمند از روشهای متفاوتی برای جذب و ترغیب کاربران استفاده می شود، از جمله یکی از این روش ها استفاده از بازی نمایی میباشد.
بازی نمایی در بازیهای آموزشی موجب افزایش انگیزه ادامه ی بازی در کاربران می شود. در بازی نمایی از المانهایی استفاده می شود که در دنیای واقعی برای کاربر مهم است. بازی نمایی در سه لایه مورد بررسی است، لایه های پویا، مکانیکی و جزئی. در لایه ی پویا، بازی نمایی در احساسات و ارتباطات بازی ایجاد می شود و کاربر را از لحاظ احساسی درگیر بازی میکند. در لایه ی مکانیکی بازی نمایی در رفتارها نمایان میشود. ایجاد حس رقابت در کاربر در این نوع قرار میگیرد. در لایه ی نهایی نیز بازی نمایی در هر یک از اجزا پیاده سازی می شود و کاربر را به دنبال کردن داستان و صحنهها ترغیب میکند. در این بازی با ایجاد حس رقابت و امتیازدهی به کاربر سعی بر تشویق و ترغیب وی به ادامه ی بازی شده است.
- 3 مهارت های اصلی در یادگیری زبان انگلیسی
برای یادگیری زبان انگلیسی لازم است چهار مهارت شنیداری، خواندن، نوشتاری و گفتاری تقویت شود.[8]
- 1-3 مهارت شنیداری
برای آموزش زبان خارجی لازم است ابتدا زبان آموز در حد لزوم در معرض زبان قرار گیرند تا مهارت های دریافتی زبان را در خود تقویت نمایند و سپس از آنها خواسته شود تا دست به تولید زبان بزنند ، مهارت شنیداری برای رسیدن به این هدف نقش مهمی ایفا میکند.
مهارت شنیداری میتواند به زبان آموزان کمک کند تا دانش پایه زبانی را در خود تقویت کنند. انجام فعالیت های زیر می تواند به توسعه مهارت شنیداری کمک کند:
· شنیدن و تکرار کردن
· شنیدن و اشاره کردن
· شنیدن و خواندن
· شنیدن و انجام دادن
این مهارت به دانش آموزان فرصت می دهد تا الگوهای زبانی جدید را بطور شفاهی تمرین کرده و تولید نمایند.
- 2-3 مهارت خواندن
در تدریس مهارت خواندن ، لازم است زبان آموزان ابتدا به صورت منظم با حروف الفبا آشنا می شوند. سپس با روش دیدن و گفتن، بیان کلمات را به عنوان یک واحد به طور شفاهی تمرین می کنند. خواندن کلمات جدید با روش گوش دادن و خواندن انجام میشود و معانی آن نیز به وسیله تصاویر درک میشوند. تشخیص کلمات جدید و تسلط بر شکل نوشتاری آنها به وسیله تمرینات موجود در کتاب ها و به کارگیری جداول و غیره تقویت میگردد.
- 3-3 مهارت نوشتن
زبان آموزان برای فراگیری این مهارت، لازم است با شکل نوشتاری حروف آشنا شوند و پس از آن با یادگیری قواعد دستور زبان، کلمات را در قالب جمله بیاورند.
- 4-3 مهارت گفتاری
این مهارت به زبان آموزان فرصت میدهد تا الگوهای زبانی جدید را بهطور شفاهی تمرین کرده و تولید نمایند. انجام فعالیتهای زیر می تواند به توسعه مهارت گفتاری کمک کند:
· ایفای نقش
· انجام تمرینات شفاهی
· بازگو کردن یک متن کوتاه شنیده شده یا خوانده شده
· شرح فعالیت های روزمره