بخشی از مقاله

چکیده:

خداونددرقرآن کریم بارهاازصراط مستقیم سخن گفته ومارابدان فراخوانده است دراین مقاله مراداز صراط وچگونگی عبورازآن موردبحث قرارگرفته است . درحقیقت راه بهشت ودوزخ هردوبه گونه ای آسان است،راه بهشت درگرواعمال انسان هامی باشد وراه دوزخ درگروتوجه بیش از حد وهماهنگی باقوای حیوانی است .پل صراط باریک تر از مووتیزتر از شمشیر است که کافران برآن لغزیده ودر دوزخ فرو می افتند پس بارعایت کردن به موقع نمازهای پنجگانه که یکی از راه هایی است که موجب آسان ترشدن براین صراط می باشد.

مقدمه:

البته گاهی در راهی که منتهی به دوزخ می شود نیز به کار می رود.»احشروا الذین ظلموا و ازواجهم و ما کانوا یعبدون من دون االله فاهدوهم الی صراط الجحیم« ؛ و همسران آنان و آنچه را که غیر از خدا پرستش می کردند، محشور نمائید آنگاه همگی را به سوی راه دوزخ راهنمائی کنید.« - سوره صافات آیه 22و - 23 در حقیقت راه بهشت و دوزخ هر دو به گونه ای آسان است ، راه بهشت در گرو اعمال انسان ها و پیروی از فرامین الهی و مطابق با آفرینش است و با بعد ملکوتی انسان هماهنگ است، و راه دوزخ در گرو توجه بیش از حد و هماهنگی با قوای حیوانی است.

در آیه فوق منظور از ورود چیست؟

نظر اول: نزدیکتر شدن به آن ؛ در زبان عرب ، اشراف و نزدیکی به چیزی را ورود می گویند. مثلاً اگر کسی به دروازه شهری رسیده باشد، گویند وارد آن شهر شد. این گروه به برخی از آیات قرآن استناد می کنند مانند: درباره موسی - ع - »و لما وردماء مدین... ؛ هنگامی که بر آب مدین وارد شد. - سوره قصص آیه - 23 در واقع ، آب در درون چاه بود و مقصود از ورود بر آب مدین، اشراف بر آن و رسیدن بر بالای آن است ، به دنبال آیه می فرماید:

»وجد علیه أمه من الناس یسقون...؛ گروهی را دید که از آب چاه گوسفندان خود را سیراب می نمایند .»بدیهی است کسی که داخل چاه شود نمی تواند بالای آن را نظاره کند. هم چنین در مورد کاروانی که حضرت یوسف را در چاه یافت ، قران می فرماید:»و جاءت سیاره فارسلوا واردهم فأدلی دلوه ؛قافله ای رسید، سقای قافله را برای آوردن آب فرستادند او نیز دلو خود را در چاه فرو برد.« - سوره یوسف آیه - 20

کلمه …وارد« بر سقا اطلاق شده است که معمولاً برای آوردن آب بر سر چاه می رود و به وسیله دلو و مانند آن از آن آب می کشد، اما خود داخل آب نمی شود. بنابراین مفاد آیه این است که بهشتیان و دوزخیان همگی بر دوزخ اشراف پیدا می کنند و نزدیک آن قرار می گیرند، سپس اهل بهشت نجات یافته و روانه بهشت می شوند و دوزخیان به دوزخ افکنده می شوند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید