بخشی از مقاله

چکیده

بزه و بزه کار و علل گرایش افراد به ارتکاب عمل مجرمانه از جمله مسائلی است که همواره ذهن بشر را به خود مشغول داشته است و در هر دوره تاریخی تفاسیر مختلفی از آن ارائه شده است. اما در این میان جرائمی هستند که در همه ی ادوار زمانی ناپسند می باشند.فاجعه ای پنهان که در جامعه ی ما رخ می دهد آن جا که زنان توسط افرادی مورد تجاور جنسی قرار می گیرند.

پنهان کاری هایی که نه تنها به کاهش این پدیده نمی انجامد چه بسا باعث تداوم آن می شود. در وقوع هر جرم عوامل متعددی دخالت دارد که عامل انسانی تنها یکی از آن هاست چرا که مسائل اجتماعی - روانی - اقتصادی - خانوادگی و غیره دست به دست هم می دهند و شخص را به سمت انجام عمل خوب یابد. مجرمانه یا غیر مجرمنه سوق می دهند . لذا شناسایی عوامل موثر به وقوع جرائم می تواند در تدبیر چاره ای برای پیشگیری از وقوع آن ها در آینده سهم بسزایی داشته باشد

مقدمه:

عدالت ترمیمی جنبش نوین در حوزه ی جرم شناسی است و از آن جا که جرم باعث جریحه داشتن وجدان جامعه می شود سازمان عدالت را برآن می دارد تا آسیب های به وجود آمده را ترمیم کند.

برنامه ی عدالت ترمیمی بزه دیده و بزهکار و دیگرانی که به نحوی تحت تاثیر جرم واقع شده اند را قادر می سازد که در مقابله با جرم دخالت مستقیم داشته باشند.عدالت ترمیمی به ضرر و زیان تمرکز می کند درک عدالت ترمیمی از جرم قبل از هر چیز این است که جرم به افراد و اجتماع لطمه می زند لذا پاسخ به جرم را باید بر صدمه ناشی از جرم و اقدامات مورد نیاز جهت ترمیم زیان وارده متمرکز کرد.

ارتکاب جرم یا ایراد صدمه منجر به تعهداتی می شود و بزهکار باید مسئولیت آن را برعهده بگیرد و اقداماتی جهت رفع ضررو زیان وارده انجام دهد و در دسترس دادگاه و فرآیندهای اصلاحی و تربیتی قرار گیرد تا آن ها تعهدات بزهکار را به مرحله ی عمل درآورند. عدالت ترمیمی مشارکت و مداخله را ترویج می کند. مشارکت و مداخله براین است که طرفین اصلی متاثر از جرم یعنی بزهکار - بزه دیده اعضای جامعه نقش مهمی را در فرآیند اجرای عدالت دارند.

بدین منظور که کلیدی کسانی که درخصوص جرمی سهم خاصی دارند گردهم می آیند به طور جمعی درباره ی چگونگی برخورد با آثار و نتایج بزه و مشکلات ناشی از آن برای آینده تصمیمی گرفته و راه حلی بیابند. عدالت کیفری اسلام نیز درحوزه ی جرائم علیه تمامیت جسمانی اشخاص بیشتر به جبران خسارت وارده به بزه دیده و ایجاد صلح و سازش بین جانی و مجنی علیه و نیز خانواده ی دو طرف توجه کرده استٌ.تجاوز جنسی به معنی انجام نزدیکی با فرد بودن رضایت اوست

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید