بخشی از مقاله

چکیده

امروزه، استفاده از فناوري اطلاعات در امر فراگیري دانش و مهارت به عنصري ضروري در آموزش تبدیل شده و سبب ایجاد تغییراتی اساسی در نظامهاي آموزشی از لحاظ شکل، روش و محتوا شده است. بر این اساس، تحقیق توصیفی– پیمایشی حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر میزان استفاده از فناوري اطلاعات - IT - در آموزشهاي فنی و حرفهاي کشاورزي انجام پذیرفت. جامعه آماري آن شامل آموزشگران مراکز آموزشی فنی و حرفهاي کشاورزي استان ایلام بود - N=59 - که سرشماري انجام پذیرفت. دادهها با استفاده از پرسشنامه گردآوري گردیدند و توسط نرمافزار SPSS نسخه 19 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

روایی صوري پرسشنامه توسط پانل متخصصان بررسی و کسب شد و براي تعیین میزان پایایی از ضریب آلفاي کرونباخ استفاده گردید . - 0/87 - نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که بین متغیرهاي تعداد مقالات مروري، تعداد مقالات علمی-پژوهشی، میزان آشنایی و مهارت کامپیوتري، میزان آشنایی و مهارت اینترنتی، متغیرهاي شرایط محیطی، مدارك مختلف تحصیلی و میزان استفاده از فناوري اطلاعات در سطح یک درصد رابطه مثبت و معنیداري وجود داشت.

مقدمه

فنآوري اطلاعات به عنوان یکی از مهمترین محورهاي توسعه در جهان به شمار میرود و بسیاري از کشورهاي جهان، فنآوري اطلاعات را به عنوان یکی از مهمترین زیر ساختهاي توسعه خود قرار دادهاند - عباسی، . - 1381 به موازات استفاده از فنآوري اطلاعات درهمه ابعاد حیات بشري، جهان به شتاب درحال تبدیل به یک جامعه اطلاعاتی است. امروزه امکان دستیابی به اینترنت و استفاده از منابع اطلاعاتی درهمه جامعههاي بشري روندي تصاعدي راطی مینماید و جامعههاي مختلف هریک با توجه به زیر ساختهاي پرشمار ایجاد شده از مزایاي فنآوري اطلاعات استفاده مینمایند.

ایجاد زیر ساختارهاي ارتباطی، قانونی و تربیت نیروي کار آشنا با فنآوري اطلاعات، نمونههایی از تلاش انجام شده دراین زمینه است. رشد شکاف دیجیتالی بین کشورهاي توسعه یافته و در حال توسعه، جامعههاي شهري و روستایی، شهروندان ماهر و آموزش دیده و بدون مهارت، جاي هیچگونه رشد و تردیدي دررابطه با تدوین استراتژيها و تبعیت از سیاستها و رویکردي مناسب براي نسل به یک جامعه مدرن اطلاعاتی را باقی نگذاشته است. بسیاري از کارشناسان و سیاستگذاران کشورهاي مختلف به این موضوع بیان نمودهاند که فنآوري اطلاعات داراي قابلیت لازم براي توسعه در همه ابعاد اجتماعی، اقتصادي، فرهنگی و سیاسی است.

در طول زندگی بشر، آموزش همواره با انسان همراه بوده است. که در این میان آموزش عملی سهم مهمی داشتهاست؛ ولی بنابراین شواهد تاریخی، توجه به آموزشهاي عملی به اندازة آموزشهاي نظري نبوده است. در واقع باید گفت که حرفهاي کردن آموزش با انقلاب صنعتی آغاز شد. پیش از پیدایش مدارس جدید در ایران، آموزشهاي فنی و حرفهاي به صورت استاد و شاگردي انجام میگرفت و داراي تشکیلات خاصی نبود. پس از گسترش نسبی مدارس در دوره قاجار و گشایش نهادهاي جدید ، در آموزشهاي عمومی یک دگرگونی نسبی پدیدار گشت، اما آموزشهاي فنی و حرفهاي گسترش چندانی پیدا نکرد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید