بخشی از مقاله

چکیده

با آغاز قرن بیست و یکم انقلاب الکترونیک به یک حقیقت قابل لمس تبدیل شده و چشم انداز اجتماعی زندگی انسان رادگرگون ساخته است. این تحول عظیم که نتیجه مستقیم کاربرد فناوری های جدید اطلاعات و ارتباطات و گسترش شبکه هایکامپیوتری و به ویژه اینترنت می باشد، مفهوم جدیدی از فضا بنام سایبررا به ارمغان آورده که با وجود عمر نسبتا کوتاه خود رشد چشمگیری داشته و پارادیم های اجتماعی جدیدی را به وجود آورده است. معماری و روند تحولات آن به دلیل ارتباط مستقیم با شرایط اجتماعی همیشه دستخوش تغییرات غیر قابل انکاری در طول تاریخ بوده است.

بر همین اساس در عصر حاضرفضای سایبر به عنوان عامل تاثیر گذار در معماری و جنبه های مختلف آن به شمار می آید. در نتیجه ظهور جهان دیجیتالی، مفاهیم اولیه ای چون کالبد و ساختار تغییر یافته و به واسطه آن فضایی خلق گردیده است که هرکس میتواند آن را تجربه کند،بدین ترتیب تمدن و جهاتی نوین در حال شکل گیری است که با خود اشکال جدید خانواده و کار ، عشق و ... مهمتر از همه آگاهی دگرگون یافته ای به همراه آورده است.

با ورود فناوری جدید ارتباطات در دهه ی اخیر بسیاری از تعاریف و مفاهیم کلیدی گذشته دستخوش تغییر شده اند و در این میان میتوان به رایانه به عنوان تنها ابزار مورد نیاز برای خلق چنین تجربه ای اشاره کرد.

مقدمه

سایبر: این واژه از ریشه لغت یونانی Kybernetesبه معنای سکّاندار یا راهنما گرفته شده است. نخستین بار اصطلاح "سایبرنتیک" توسط ریاضیدانی به نام نوربرت وینر در کتابی با عنوان "سایبرنتیک یا کنترل و ارتباط بین حیوان و ماشین" در سال 1948 بهکار برده شد

سایبرنتیک علم مطالعه و کنترل مکانیزمها در سیستمهای انسانی، ماشینی - و رایانهها - است و توانسته به عنوان دانشی مستقل و در عین حال بین رشتهای مطرح شود که در آن به طبقه بندی و سازماندهی اطّلاعات توجّه زیادی میشود.

تعریف فضای سایبر

واژه "فضای سایبر" نخستین بار توسط ویلیام گیبسون در سال 1984 میلادی در کتاب Neuromancerبکار برده شد که در آن یک سلسله اتّفاقات در دنیای ذهنی مبتنی بر رایانهها حادث میشود. فضای سایبر یا سپهر مجازی به مجموعهای از ارتباطات و تعاملات انسانها از طریق رایانهها و شبکهها - رسانههای ارتباطی نوین - که مستقل از مکان و جغرافیا عمل میکنند گفته میشود که در سالهای اخیر تمام جنبههای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی جوامع را تحت تأثیر قرار داده و در حال رغم زدن آیندهی بشریت است.

جدول شماره .1 تفاوت بین فضای واقعی و مجازی

معماری در فضای سایبر

دنیای تجزیه و تحلیل دیجیتال تقریبا از دهه ی 1960به کمک طراحی معماری آمد. با ورود این امکانات و فناوری ها به معماری فرم ها به شکل احجامی که هیچ محدودیتی در ساخت آنها وجود نداشت پیش رفتند.حضور معماری دیجیتال در معماری امکان واقعیت یافتن ایده های پیچیده را فراهم می کند. در آغاز پیدایش دنیای دیجیتال دو نگرش متفاوت در بین افراد ایجاد شد:

دسته اول:کسانی که استفاده از کامپیوتر را مردود و آن را یک اشتباه بزرگ می دانند.

دسته دوم:کسانی که نقش کامپیوتر را در طراحی می ستایند و در سعی گسترش استفاده های آن را دارند.

نمودار شماره :1 تاثیر فضای سایبر بر روند سبک های معماری

در روشهای سنتی طراحان به وسیله نمودارهای توصیفی و تحلیلی که قابل درک توسط ذهن انسان مراحل طراحی را در کنترل خود قرار می دهند. - با خصوصیات فردی و شخصی طراح مرتبط است.واز فردی به فرد دیگر متفاوت است. - حیطه طراحی به ذهن انسان و شیوه بیان او محدود است و به تفکراتی که پا را فراتر از ذهن انسان گذاشته باشند اجازه ظهور داده نمیشود.همچنین در این روش طراح مالکیت ایده خود را در اختیار دارد.چرا که او به تنهایی ایده هایش را می پروراند.

جدول شماره .2 تفاوت بین روش سنتی و دیجیتال در طراحی

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید