بخشی از مقاله

چکیده

با روند فزاینده صنعتی شدن و شهرنشینی سریع، آلودگی محیط زیست به یک مشکل جدی تبدیل شده است. افزایش تعداد روزافزون خودرو و فشار جمعیتی این مشکل را بیشتر تشدید کرده است. راه های مختلفی برای کاهش آلودگی محیط زیست شهری وجود دارد. کاشت درختان و درختچه برای جلو گیری از آلودگی و بهبود محیط زیست یک راه موثر است و به خوبی در سراسر جهان شناخته شده است.

پیش از این، هدف از کاشت درختان در مناطق شهری فقط بحث زیبایی شناسی بود. با افزایش پی در پی آلودگی محیط زیست شهری ضروری است که تجدید نظر در رویکرد محوطه سازی شهری در جهت رسیدن به زیبایی شناسی و کاهش آلودگی با استفاده از تکنولوژی سبز گیاه پالایی صورت گیرد. معماران چشم انداز می توانند مشکلات آلودگی مربوط به چشم انداز شهری را با ایجاد یک میکرو کلیما حل کنند.

مقدمه

در دوران مدرن آلودگی به بزرگترین تهدید برای بقای گونه های زیستی تبدیل شده است. انواع مختلفی از آلودگی مانند آلودگی هوا، آب، خاک و صدا وجود دارد. زمین یک چشم انداز زیبا بوده اما انسان بی رحمانه برای حرص و آز خود به ویژه در قرن گذشته آن را مورد سوء استفاده قرار داده است. با صنعتی شدن سریع و شهرنشینی آلودگی محیط زیست تبدیل به یک مشکل جدی شده است.

بهره برداری بیش از حد از فضاهای باز، تعداد روزافزون خودرو و فشار جمعیتی مشکل را بیشتر تشدید کرده است. - کومار، . - 2013 راه ها و وسایل مختلف برای کاهش آلودگی محیط زیست شهری وجود دارد. برنامه ریزی مناسب و طرح کاشت بسته به اندازه و نوع آلودگی، انتخاب درختان و درختچه مقاوم به گرد و غبار و آلودگی باید برای زیست پالایی آلودگی محیط زیست شهری انجام شود.

آلودگی، مشکل عمده در بیشتر شهرها است، واقعیت این است که هیچ خروجی برای فرار از هوای آلوده وجود ندارد. معماران چشم انداز می تواند مشکلات آلودگی مربوط به چشم انداز شهری را با ایجاد یک میکروکلیما حل کنند - آگاروال، . - 1980گیاه پالایی توانایی پالایش مواد سمی رایج موجود در محیط های شهری مانند هیدروکربن های آروماتیک حلقوی و فلزات سنگین را دارد.

پالایش همزمان آلاینده های متعدد توسط گیاه پالایی، این تکینیک را به گزینه ای موثر و کم هزینه برای مناطق شهری تبدیل کرده است - راسکین و انسلی، - 2000 .گیاهانی که به طور معمول در پالایش استفاده می شوند عبارتند از درختان صنوبر هیبریدی، بید، صنوبر، چمن، نی، و فستوکا، گونه نی.، گونه لوئی، شاهی، خردل و کلزا . سیستم ریشه این گیاهان به بازسازی ساختمان خاک در ریزوسفر کمک می کند، و مواد آلی در برگ، شاخه و سلول های ریشه رسوب می کنند.

مزیت دیگر این است که پالایش این است اختلالی در محیط ایجاد نمی کند. به عنوان یک فرایند طولانی مدت، گیاه پالایی اغلب چند سال یا دهه طول می کشد. با توجه به این که هر مرحله از فرایند پاکسازی یک ویژگی متمایز دارد بعد زمان را می توان به یک مزیت تبدیل کرد و نیز ایجاد فضای سبز در منطقه نیز مد نظر قرار گیرد - مارمیرولی و امسی کاتچون، . - 2003

پالایش خاک آلوده شده به فلزات سنگین

گیاهان مختلف پاسخ های مختلفی به حضور یونهای فلزات سنگین سمی در خاک نشان می دهند. اگر چه برخی از این فلزات مواد مغذی ضروری مورد نیاز در غلظت کم توسط گیاهان و حیوانات هستند. در غلظت های بالا سمی زمانی که بیشتر هستند. با این حال برخی از گیاهان مقاومت را توسعه داده و ظرفیت تجمع سطوح بالایی از این فلزات را دارند. این توانایی جمع آوری و تحمل غلظت زیادی از فلزات سنگین امکان سبب استفاده از برخی از گونه های گیاهان برای حذف فلزات از آب و خاک های آلوده به فلزات سنگین شده است - وندرللی و همکاران، - 2001

پاسخ گیاهان به فلزات سنگین

پاسخ گیاهان رشد یافته بر خاک های آلوده فلز به شکل زیر است:

: Hyperaccumulators

این گونه از گیاهان که توانایی جذب و تمرکز سطوح بالایی از فلزات سنگین در ریشه، ساقه و یا برگ خود دارند - برت، و همکاران، hyperaccumulators. - 2003 فلزی گیاهانی هستند که می توانند بیشتر از 1000میلی گرم بر گرم مس، کروم، کادمیوم، سرب، نیکل و کبالت و یا بیشتر از 000،10 میلی گرم بر گرم روی و منگنز در ماده خشک را در خود تجمع دهند.

این گیاهان مقادیر بالایی از یک ماده سمی، معمولا یک فلز یا شبه فلز را در شاخه های خود در طول رشد طبیعی و تولید مثل جذب می کنند - بیکر و وایتینگ، . - 2002 این گیاهان در 45 خانواده مختلف وجو دارند که بیشترین آنها در خانواده Brassicaceae یافت می شوند. این گیاهان از درختچه چند ساله و درختان تا گیاهان کوچک یک ساله متفاوت هستند. بنابراین اینها گیاهان زمانی که به عنوان بادشکن، پوشش خاک و غیره کاشته می شوند. می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

: Excluders

این دسته از گونه های گیاهی از ورود فلزات به بخش های هوایی جلوگیری کرده و بنابراین غلظت فلزات را در خاک اطراف ریشه های خود حفظ می کنند - قوش و سینگ، . - 2005این گونه ها می تواند در خاک با غلظت عناصر خاص رشد کنند در حالی که این غلظت ها برای بسیاری از گیاهان دیگر سمی هستند. آنها به طور عمده فلز را در اطراف ریشه های خود محدود می کنند.

:Indicator

گونه های گیاهی که سطوح بالایی از فلزات سنگین در بافت های هوایی خود جذب و یا جابجا می کنند. چنین گونه هایی در برابر غلظت بالایی از فلزات مقاوم هستند فلز - قوش و سینگ، . - 2005 گیاهان شاخص فلزی و hyperaccumulating مقاوم هستند، اما آزمایش ها تفاوت در مکانیسم های درگیر را نشان داده است - برت و همکاران، . - 2003 در حقیقت گیاه پالایی یک واژه کلی برای چندین روش است که با به کار گرفتن این روش ها گیاهان می توانند برای پاکسازی خاک ها یا آب های آلوده به کار گرفته شوند. گیاهان ممکن است آلاینده های آلی را بشکنند یا تجزیه کنند و آلاینده های فلزی را حذف یا تثبیت کنند.

نتیجه گیری

بسیاری از شهرها با چالش اراضی آلوده مواجه اند که هزینه های بازسازی بالا دارند. توسعه فضای سبز در این اراضی سبب بهبود سلامت انسان و محیط زیست شهری می شود. گیاه پالایی، فرآیند پالایش خاک و آب آلوده توسط گیاهان است که به عنوان یک برنامه طراحی در فضای سبز شهری بایستی در نظر گرفته شود. با توجه به سناریو حال حاضر یعنی آلودگی محیط زیست شهری، نیاز به تغییر رویکرد در کاشت درختان و دیگر گونه های گیاهی است.

ورود گیاهان زینتی با داشتن توانایی کاهش آلودگی نیز به منظور زیبایی شهرها می توانند مد نظر قرار گیرند. طرح کاشت مناسب زندگی سالم و رنگی را در شهرهای محصور در سیمان و بتن به ارمغان خواهد. امروزه اهمیت درختان در کاهش آلودگی محیط شهری و ایجاد میکرو کلیمای مناسب در اکوسیستم شهری به طور گسترده ای به رسمیت شناخته شده و بایستی توسط معماران و طراحان فضای سبز شهری مد نظر قرار گیرد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید