بخشی از مقاله

چکیده

فناوری اطلاعات در عصری که دیدگاه جهانی بر اقتصاد جهانی بسیار تأکید دارد و سیستم های کسب و کار در این اقتصاد، سعی دارند موقعیت خود را حفظ کنند و در زمینه توسعه ی برنامه های بلند مدت و همچنین ویژگی های تجارت رقابتی خود، فعالیت کنند که این امر نقش بسیار مهمی دارد. بدون تردید فناوری اطلاعات می تواند و باید کسب و کار و فلسفه شرکت ها را تغییر دهد که نتیجه سرمایه گذاری های متعدد در این بخش بهبود سیستماتیک است که منجر به ایجاد یک کد استراتژی جدید در خود سیستم کسب و کار می شود و این به معنای دستیابی به مزایای رقابتی بهتر است.

پویایی اجرای فناوری اطلاعات در دقت، سرعت و وسعت اطلاعات منعکس شده است، که به یک عامل اصلاح کننده یا گام نوآورانه در تصمیم گیری در کسب و کار و حفظ و یا ایجاد مزایای رقابتی، تبدیل شده است. با توجه به این واقعیت که صرفه جویی و بهره وری به طور خاص، توسعه کارآفرینانه را مشخص می کند، در درجه اول در شرکت های کوچک و متوسط ، بدون شک می توان از مزایای رقابتی با استفاده از آخرین فناوری های اطلاعات به طور کامل بهره برد.

مقدمه

انقلاب علمی و تکنولوژیک یک روش جدید با پویایی بیشتر را در تجزیه و تحلیل توسعه و رشد سیستم های کسب و کار در دسترس قرار داده است. این دوره از سال 1960 تا امروز با پیشرفت داینامیک در شرایط انقلاب علمی و تکنولوژیکی فن آوری فنی، فناوری اطلاعات، رباتیک و غیره مشخص شده است. در این دوره تغییرات به طور مکرر رخ داده است. این دستاورد های علمی دقیقا در رشتههای علمی خاص روی داده است - الکترونیک، نظریه اطلاعات، ریاضیات و غیره - که شرایط و مقدمات لازم برای توسعه نظریه سازمانی معاصر را ایجاد کرده اند و از این طریق توسعه سیستم های کسب و کار صورت می پذیرد.

با این حال حتی خود آینده شناسی به عنوان یک علم در آینده، تا به حال بر روی دو لحظه ی احتمالی که به طور کامل متمرکز بودند، تأکید داشتند:

الف - خوش بینانه : آینده را به عنوان یک چارچوب زمانی برای حل مسائل مورد توجه قرار می دهد و با تاکید بر فرصت های تجاری، شانس و چالش ها. ب - بدبینانه : براساس اطلاعات واقعی کسب و کار، آینده ای بسیار زشت و ناامیدکننده ای را پیش بینی می کند.

کاملا روشن است که اولین رویکرد واقع گرایانه تر و قابل قبول تر بود و از نظر حمایت از رونق در آینده و و سودمندی اجتماعی کار منطقی تر است و توانایی بسیج تمامی امکانات و منابع در دسترس را دارد. با این حال، منتقدان رفاه اجتماعی بر اساس فناوری اطلاعات رضایت خود را در نیمه دوم سال 2000 به دست آوردند و در طول سال 2001 هنگامی که مشکلات جدی ایجاد شد، حدود 500 اینترنت جهانی را به خود مشغول کرد. شکی نیست که رویکردهای نظری فراوانی در طول این فرآیند تکاملی بر اساس عواملی که اهمیت اولیه در یک زمان خاص داشتند، گرفته شده است.

اما، از سال 1995، اصطلاح تجارت الکترونیک، به عنوان یک شکل معاصر از سازمان تجارت است که اساسا از تمام منابع IT استفاده می کند - در درجه اول فناوری های اینترنتی - و کاربرد زیرساخت فناوری اطلاعات را نشان می دهد که به طور گسترده ای در محافل کارآفرینی و اقتصادی استفاده شده است.

به زودی پس از آن - 1997 - ، ویراستاران هفته کسب و کار یک مجله کسب و کار آمریکایی پس از گفتگوهای فراوان با برجسته ترین اقتصاددانانآمریکایی اصطلاح اقتصاد جدید را که - اقتصاد اطلاعات یا اقتصاد دانش - بر اساس استفاده فشرده و پویا از اطلاعات و دانش است ارتقا دادند - مخصوصا اینترنت و تجارت الکترونیک - که این تعریف در تولید، توسعه نوآوری، خلاقیت و ارزش های جدید عملکرد مداومی دارند.

برخلاف محیط کسب و کار کلاسیک، در رویکرد محیط بازار جدید موقعیت سیستم های کسب و کار را در موقعیت های کاملا متفاوت که در درجه اول بر روی آن تأکید دارند تعینن می کند، این رویکردها عبارتند از: .1 اقتصاد جهانی .2 اقتصاد تغییرات رادیکال و عدم اطمینان .3 اقتصاد دانش، اقتصاد یادگیری .4 اقتصاد اینترنت. یکی از پاسخ هایی که در مورد اهمیت تجارت الکترونیک به دست می آید این است که بدون شک در دلایل کاربردی آن نهفته است و این شامل موارد زیر می شود :

. امید به استفاده بهتر ازمنابع کسب و کار بویژه منابع اطلاعاتی در دسترس است.

. تلاش برای دستیابی به یک بازار بهتر و یا موقعیت رقابتی بهتر برای شرکت.

. تمایل به کسب نتایج بهتر کسب و کار، به ویژه آنهایی که از لحاظ اندازه گیری - نتایج مالی دقیق تر هستند.

مزایای شرکت ها و مقاومت شرکت های کوچک در حرکت به سمت فناوری اطلاعات

تقریبا اینکه در مورد رفاه اجتماعی و اقتصادی - کارآفرینی - و رفاه جامعه بدون دانش و استفاده از فناوری اطلاعات صحبت کنید ناامید کننده است. از آنجایی که ما در یک جامعه زندگی می کنیم که تقریبا 99  از شرکت ها - در سراسر جهان - شرکت های کوچک و متوسط هستند و فقط 1  از شرکت ها به سیستم های کسب و کار بزرگ وابسته هستند، واضح است که کارآفرینان کوچک باید خود را با تمام تغییرات اجتماعی سازگار سازند. و از سوی دیگر با توجه به چالش های جامعه معاصر در یک دوره نسبتا کوتاه مدت، این یک پارادوکس است که صرف نظر از نمایندگی کوچک آنها در ساختار اقتصادی، دقیقا این سیستم های بزرگ است که عمدتا حامل توسعه اقتصادی هستند و پایه و اساس اصلی برای سیستم های کسب و کار کوچک و متوسط است که پایه جهانی را تشکیل می دهد.

از آنجایی که این یک مورد مشارکت یا همکاری تجاری روابط اقتصادهای کوچک - از جمله کارآفرینی کوچک و متوسط - است و در سیستم های کسب و کار بزرگ اینکه شرکت های کوچک و متوسط باید در همه زمینه ها، هزینه های خود را به سرعت ارائه دهند

کاملا قابل درک است و اینکه سیستم های بزرگ کسب و کار به صورت سیستماتیک و با کیفیت می بایست خود را در تمرین تجاری فعلی و آینده قرار دهند، جایی که سرعت و کیفیت اطلاعات از طریق فناوری اطلاعات نقش مهمی ایفا می کند. مطابق با مفهوم کلاسیک - سنتی - ، سرمایه گذاری در فن آوری ها به عنوان هزینه در نظر گرفته شده است، و ادارات یا بخش های مسئول پردازش الکترونیکی داده ها به عنوان مراکز هزینه طبقه بندی شدند. در نتیجه، از دیدگاه سازمانی تاکیدی بر استفاده از تکنولوژی های به روز به عنوان وسیله ای برای تولید ارزش افزوده نیست. با استفاده از فناوری اطلاعات، اتوماسیون سازی فرآیندهای موجود را سرعت میبخشد، با این حال، این امر منجر به صرفه جویی جزئی شد. جدا از این، کارایی فرآیندهای موجود در نظر گرفته نشد که منجر به استفاده از فن آوری های اطلاعات برای اتوماسیون آن فرآیندها، که در نتیجه استفاده از فناوری اطلاعات در اتوماتیکسازی آن فرآیندها که به طور پیشینی ناکارآمد بودند.

این مسئله به دلیل وجود پارادوکس های تکنولوژیکی از پتانسیل فن آوری اطلاعات منجر شده است که به زیان های سرمایه گذاری تبدیل شدند. به منظور توجیه سرمایه گذاری در فناوری اطلاعات و برای رسیدن به نتایج هم افزایی چند وجهی لازم است که در مورد آن به طور معکوس این کار را انجام دهید: اول، جهت فعالیت های شرکت، استراتژی های لازم باید در نظر گرفته شود و سپس، مطابق با این دستورالعمل فرآیندهای عملیاتی را توسعه دهند. پس از آن، این برنامه استراتژیک به عنوان پایه برای ایجاد استراتژی کاربردی فناوری اطلاعات خدمت خواهد کرد. با این حال باید توجه داشته باشید که این مطالعه و اجرای سیستم های اطلاعاتی یک رشته چند شاخه ای است. از آنجا که سیستم های اطلاعاتی سیستم های اجتماعی هستند این زمینه را می توان به روش های فنی و رفتاری تقسیم کرد

هرچند سیستم های اطلاعاتی شامل دستگاه ها، سیستم ها و تکنولوژی فیزیکی "سخت" هستند، آنها به سرمایه گذاری درست اجتماعی، سازمانی و فکری زیادی برای کار نیاز دارند. رویکرد فنی به سیستم های اطلاعاتی بر جنبه ی ریاضیاتی مدل های مبتنی بر مطالعه برای مطالعه سیستم های اطلاعاتی همانند فن آوری فیزیکی و قابلیت های رسمی این سیستم ها تأکید دارد. مسائل رفتاری در توسعه و نگهداری طولانی مدت سیستم های اطلاعاتی بوجود می آیند. مسائلی مانند یکپارچگی کسب و کار استراتژیک، طراحی، پیاده سازی، بهره برداری و مدیریت، با استفاده از مدل های مورد استفاده در رویکرد فنی، قابل مقایسه نیست و رویکرد رفتاری تکنولوژی نادیده گرفته می شود. در واقع، سیستم فناوری اطلاعات اغلب برای یک مشکل رفتاری یا مسئله نقش محرک را در تحریک تغییر در نگرش، مدیریت و سیاست و رفتار سازمانی دارند.

IT بدون شک ستون فقرات توسعه اقتصادی و اجتماعی در هزاره سوم است. ارتباطات جهانی، کسب و کار الکترونیکی و اینترنت، منافع بیشتر، ثروت، توسعه و دموکراسی را برای جهان توسعه یافته به ارمغان می آورد. برای چند دهه، کشورهای پیشرفته تر، یک جامعه فناوری اطلاعات و محیط فناوری اطلاعات بر مبنای دانش، نوآوری و کارآفرینی ایجاد کرده اند. IT، و به ویژه ابزار اصلی آن اینترنت، به عامل اصلی توسعه، ژنراتور اصلی موفقیت اقتصادی و یک وسیله ارتباط با جامعه بین المللی تبدیل شده است.[3] فناوری اطلاعات به عنصر کلیدی دستاوردها و وجود تمدن جهانی، اقتصاد مدرن و محیط کارآفرینی بین المللی و فرا ملی تبدیل شده و احتمالا در قرن 21 این مسیر ادامه خواهد یافت.

همبستگی عوامل رقابتی و استراتژی کسب و کار

ادراک از زندگی اجتماعی و اقتصادی دائما در حال تغییر است. پویایی آن به مجموعه تغییرات، مدیریت تغییرات، تغییرات موجود در فناوری اطلاعات و بسیاری از تغییرات دیگر عوامل، بستگی دارد. در حالیکه خواسته های متعددی در جهت جهانی شدن در جامعه امروز وجود دارد اما اطلاعات در مسیر جهانی شدن مهم ترین نقش را ایفا می کند و به عنوان منبع اصلی در نظر گرفته می شود. رقابتی ترین سیستم های کسب و کار نیز در چارچوب ادغام افقی حتی با رقبای سابق خود نیز ادغام شده است.

ایجاد مزایای رقابتی وظیفه اصلی شرکت های کوچک و متوسط است که باید جایگاه خود بقا در یک راه مشخص و برای یک دوره زمانی در بازار پیدا کنند که این کار ثبات و پشتکار در محیط کسب و کار را تضمین می کند. یکی از مسائل غالب و اثبات شده این است که کسانی که به خوبی متوجه اهمیت استراتژیهای کلاسیک و استراتژی فناوری اطلاعات شدهاند به گونه ای که رقبای آنها حداقل برای مدت زمان مشخص قادر به تقلید از روش کاری آنها نباشند می توانند شرایط را به نفع خود تغییر دهند. با وجود این، نظریه پردازان راهبرد منابع سازمانی، از عوامل خاصی برای رقابت با شرکت استفاده کردند که در بزرگترین اعتبار به G داده می شود. اهمیت فن آوری - IT - در یکپارچه سازی است که توسط مفهوم کسب و کار الکترونیکی ترویج می شود و اجازه می دهد که هر کارآفرین، حتی کوچک، از یک طیف کاملا جدید از امکانات بهتر بهره مند شود.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید