بخشی از مقاله
چکیده
محدوده مورد مطالعه بخشی از زون ایران مرکزی و در نوار ولکانوپلوتونیک ارومیه- دختر در شرق اصفهان واقع شده است. قسمت عمده منطقه را ولکانیک های ائوسن از سنگ های آتشفشانی با ترکیب آندزیت، داسیت و ریولیت و سنگ های ساب ولکانیک توف و ایگنمبریت به همراه کانی سازی کائولن تشکیل می دهند. مطالعه باندهای6:,5، 91,5 این منطقه شناختی دقیق از مناطق آلتراسیون را فراهم می آورد در این پژوهش روش های مختلف بارزسازی آلتراسیون ها، از قبیل ترکیب کاذب رنگی - % - 5*، نسبت باندی - - %DQG 5DWLR، روش کمترین مربعات رگرسیون شده - - /6- - LW، روش کروستا و فیلتر تطبیق یافته - - 0DWFK ILOWHU بر روی تصاویر سنجنده استر اعمال شده است. در نهایت نتایج حاصل از آنالیز طیفی داده های ماهواره ای استر با یکدیگر تلفیق و طی یک نقشه نهایی، چهار منطقه امید بخش برای اکتشاف معرفی گردید.
واژههای کلیدی: کائولن.،ایران مرکزی.،شرق اصفهان.،آلتراسیون.،دورسنجی.
-1 مقدمه
دورسنجی یا سنجش از دور - 5HPRWH VHQVLQJ - ، دانشی است که با مشاهده و اندازه گیری یک شیء یا پدیده زمینی از فاصله دور بدون تماس فیزیکی با آن، می توان اطلاعات ارزنده ای را کسب نمود و در مرحله بعد با تجزیه و تحلیل آنها، داده های مفیدی را استخراج کرد.محدوده مورد مطالعه با مختصات جغرافیای طول خاوری و عرض شمالی، در باختر و جنوب باختری شهرستان نائین و خاور شهرستان کوهپایه جای دارد و بخشی از استان اصفهان به شمار می رود، نقشه شماره1 زمین شناسی منطقه را نشان میدهد.
-2 روش تحقیق
در این قسمت روش های مختلف بارزسازی - 5DWLR، روش کمترین مربعات رگرسیون شده - سنجنده استر اعمال شده است که در هر قسمت آلتراسیون ها، از قبیل ترکیب کاذب رنگی - % - 5*، نسبت باندی - %DQG - /6- - LW، روش کروستا و فیلتر تطبیق یافته - - 0DWFK ILOWHU بر روی تصاویر به تفسیر بیان شده است.
روش ترکیب رنگی کاذب - RGB -
در دورسنجی استفاده از رنگ ها اطلاعات بصری و مفهومی بیشتری از تصویر را در اختیار پژوهشگران قرار می دهند - . - Patra, S.K. etal,2006 در این تصویر به علت انعکاس بیشتر کانی های دارای بنیان - OHکائولینیت،مسکویت و ... - در باند 4 نسبت به باندهای 6و8، پیکسل های حاوی آلتراسیون فیلیک و آرژیلیک به رنگ صورتی مایل به سفید وبخاطر انعکاس بیشتر کانی های کلریت و اپیدوت در محدوده باند6، دگرسانی پروپیلیتیک به رنگ سبز دیده می شود.یکی از روش های رایج در پردازش تصویر روش نسبت باندی می باشد. از آنجایی که آهن فریک در باند 2 داده های ماهواره ای استر دارای حداکثر انعکاس و در باند 1 این ماهواره دارای حداکثر جذب - حداقل انعکاس - می باشد، با تقسیم باند2 بر باند1 می توان آهن فریک را مشخص نمود - شکل شماره. - 3شکل شماره :3 مناطق حاوی اکسید آهن به رنگ سفید با استفاده از روش نسبت باندی 2 به 1از آنجایی که کلریت ها در باند 5 داده های ماهواره ای استر دارای حداکثر انعکاس و در باند8 این ماهواره دارای حداکثر جذب - حداقل انعکاس - می باشد،لذا با تقسیم باند5 بر باند8 می توان به منظور بارزسازی این کانی ها استفاده نمود - شکل. - 4