بخشی از مقاله
چکیده
یکی از مسایل مهم در حوزه تصمیم گیری های مدیریت دارایی در سازمان، نگه داری تجهیزات در شرایط آمادگی می باشد. مدیران سازمان نیازمند تصمیم گیری در خصوص تخصیص تجهیزات آماده و قابل اعتماد برای انجام عملیات های نظامی هستند؛ ازینرو ارزیابی سیستم نت مورد استفاده در مورد تجهیزات ، ضروری است. روش F3GAMM2 جهت تصمیم گیری حوزه مدیریت نگهداری تعمیرات از طریق تجزیه و تحلیل گرافیکی و بصری داده ها استفاده میشود.
بعلاوه، این روش رفتار غیرعادی تجهیز مورد مطالعه که میتواند ناشی از عملیات، فعالیت های نت، استفاده نادرست یا حتی خطای ناشی از طراحی تجهیز باشد را شناسایی میکند. روش GAMM از یک برآوردگر ناپارامتری تابع قابلیت اطمینان با استفاده از داده های تاریخی استفاده میکند حتی در شرایطی که داده های تاریخی بطور کامل در دسترس نباشند.
در مطالعه موردی توسعه داده شده روش GAMM برای تجزیه و تحلیل آسیاب خشک که در صنایع معدنی وجود دارند، استفاده میشود. با توجه به داده های نت انجام گرفته بر روی دستگاه آسیاب خشک یکی از شرکت های معدنی، نرخ خرابی بسیار بالا گزارش شده است . روش GAMM خرابی های این آسیاب را شناسایی کرده و از این طریق تصمیم گیری در خصوص فرایند حل مسئله مربوط به نگهداری تعمیرات این آسیاب را بهبود داده است.
.1 مقدمه
مسئله رایج در ایجاد و کنترل طرحهای عملیاتی برای بهبود قابلیت اطمینان و نگهداشت پذیری تجهیزات معدنی، فقدان مکانیسمی عملی برای پشتیبانی از مدیریت نگهداری تعمیرات است. بهطور خاص، نیاز به ابزارهایی وجود دارد که به روشی واضح و ساده، الگوهای ناکارآمدی را که میتوان در عملکرد یک تجهیز معدنی پیدا کرد، شرح دهند.
شاخصهای کلی مدیریت نگهداری تعمیرات - مانند میانگین زمان بین خرابیها، میانگین زمان تعمیر، دسترسپذیری و قابلیت اطمینان در بین دیگر شاخصها - ، در کنار پیامدها یا اثرات یک خرابی، مبنایی برای تعیین حساسیت1F4 یک تجهیز معدنی و ایجاد راهبردهای سیستمی برای تخصیص منابع اقتصادی و فنی هستند. بااینحال، این شاخصها مسائل مربوط به عملکرد نگهداری تعمیرات، عملیات، طراحی و دیگر اقدامات در شرایط واقعی و عملیاتی را حلوفصل نمیکنند.
بنابراین لازم است تا باهدف بهبود کشف مسائل تأثیرگذار بر قابلیت اطمینان و نگهداشت پذیری، ابزارهای کنترلی طراحی شوند که به نوبه خود به سؤالات مهم در مدیریت نگهدری تعمیرات پاسخ دهند. تا ازین طریق بتوان بر آمادگی تجهیزات معدنی تکیه نمود. توسعه و کاربرد ابزارهای گراف یکی که از تصمیمگیری در حوزه قابلیت اطمینان عملیاتی پشتیبانی کند، وظیفهای اساسی در رسیدن به مدیریت صحیح و کارآمد داراییها و منابع هر سازمان است، بخصوص وقتیکه تعداد وسایل زیادی وجود داشته باشد که ازنظر کارکردی ترکیب پیچیده ای را تشکیل میدهند . برای دستیابی به کاربرد واقعی مدلهای تحلیلی، ابزارهایی عملی، کارکردی، ابتکاری و ساده باید تولید شود. این امر باعث میشود تا اتخاذ تصمیمات عملیاتی و تاکتیکی بهصورت راحتتری انجام شود.
.1.1 تجزیه و تحلیل گرافیکی مدیریت نت - GAMM -
روش تجزیه و تحلیل گرافیکی مدیریت نت - [1] - 2GAMM5F، ابزاری گرافیکی است که بر اساس داده های جمع آوری شده مربوط به توالی اقداماتی که روی یک تجهیز صورت میگیرد عمل میکند. این روش از منطق دیاگرام پراکندگی استفاده کرده و به آن متغیرهایی اضافه میکند که اطلاعات مفیدی برای مدیریت نت و تصمیم گیری در مورد آن فراهم می آورند.
این متغیرها عبارتند از تعداد عملیات نت انجام گرفته روی تجهیز، نوع اقدامات - اصلاحی یا پیشگیرانه بودن - ، مدت زمان انجام اقدامات، قابلیت اطمینان تجهیز در لحظه قبل از خرابی، حالت تجهیز/ سیستم درطول انجام عملیات نگهداری تعمیرات و تنوع و گوناگونی خرابی های رخ داده بر روی تجهیز هستند. نمایش گرافیکی این داده ها و الگوهایی که آنها در طول زمان تشکیل میدهند و همچنین ترکیب این متغیرهای جدید با نمایش گرافیکی توالی عملیات نت، با توجه به اطلاعاتی که توسط دیاگرام داده میشود، ایجاد نوعی همافزایی میکند؛ بنابراین این روش منبع جدیدی از تجزیهوتحلیل را بنیان و اطلاعات مفیدی در مورد وضعیت سیستم نت و آمادگی تجهیز فراهم می آرود که در تصمیم گیری در خصوص آن تجهیز دفاعی بسیار ارزشمند است.
روش GAMM اطلاعاتی کاربردی و عملی در خصوص اثربخشی و کارایی سیستم نت فعلی که برای یک تجهیز یا سیستم معدنی انجام میگیرد فراهم می آورد. لازم به توضیح است که استفاده از این روش به مقداری تجربه در حوزه نگهداری تعمیرات دارد، زیرا تحلیل های کیفی که به طور ضمنی در این روش وجود دارد بستگی مستقیمی به نحوه تفسیر نتایج کمی دارد. از آنجا که این روش یک روش کاربردی است لازم به توضیح است که برای استخراج دیاگرام های این روش به یک پایگاه داده نسبتاً ساده نیاز است.
.2 اهداف و سوالات تحقیق
این مقاله از روش GAMM برای تعیین سوالات و موارد زیر در مورد آسیاب خشک مربوط به یک شرکت معدنی استفاده میکند:
1 تعداد اقدامات اصلاحی انجامگرفته - فرکانس - بین عملیات برنامهریزیشده مربوط به نت پیشگیرانه این تجهیز چقدر است؟
2 آیا اجرای وظایف نت بهدرستی انجام میگیرد؟
3 آیا این تجهیز بهدرستی کار میکند؟
4 چه روندی در بازه زمانی عملیات نت وجود دارد؟
5 میزان انحراف از فرکانس بهینه انجام نت پیشگیرانه چقدر است؟
6 آیا زمانهای صرف شده برای تعمیرات، متناسب با مقدار کار مربوط به این تعمیرات هست یا خیر؟
7 آیا تعداد عملیات نگهداری تعمیرات متناسب با چرخه عمر آسیاب هست یا خیر؟
8 زمانهای انتظار برای قطعات یدکی چگونه بر زمانهای تعمیر تأثیر میگذارد؟
9 آیا کارکنان نگهداری تعمیرات بهاندازه کافی برای اجرای استراتژی نگهداری تعمیرات در خصوص یک تجهیز، آموزش دیدهاند یا خیر؟
10 تأثیر برونسپاری بر قابلیت اطمینان و نگهداشت پذیری یک تجهیز چیست؟
11 در هنگام بروز خرابی قابلیت اطمینان این آسیاب در چه سطحی بوده است؟
.3 متدولوژی، مدل سازی ، خلاصه شرح مقاله و روش تحقیق یا روش تحلیل
با توجه به اهمیت مسائل عنوان شده در خصوص مدیریت نگهداری تعمیرات تجهیزات معدنی که تأثیر مستقیمی بر آمادگی عملیاتی این تجهزیات دارد، در این مقاله کاربرد واقعی روش GAMM ارائه میشود. در مطالعه موردی توسعه یافته، روش GAMM برای تجزیه و تحلیل آسیاب خشک در یک شرکت معدنی استفاده شد. مشکل شناسایی شد ه در مورد آسیاب بود که یکی از بخشهای مهم خط تولید شرکت های معدنی به حساب می آمد و دارای نرخ خرابی بسیار بالایی بود. هدف اصلی این مطالعه موردی تعیین علت اصلی نرخ بالای خرابی این آسیاب و بهبود وضعیت جاری آن بود .
همانطور که در ادامه تشریح میشود، کاربرد روش GAMM به شناسایی علت اصلی مسائل موجود و تشخیص وضعیت های بالقوه برای بهبود آن اجازه داده و به اتخاذ راه حل بهینه برای مسائل ارائه شده مربوط به نگهداری تعیمرات این نوع از آسیاب ها کمک میکند. برای انجام چنین کاری روش GAMM با درنظر گرفتن تمام داده های تاریخی موجود از پایگاه داده مربوط نت این شرکت معدنی استفاده شد . روش GAMM فرایند شناسایی علت ریشه ای مسائل را تسهیل کرده و در ادامه آن شاخص های لازم برای حل آنها را در اختیار قرار میدهد.
4. خلاصه مدل یا الگو، مزایا، محدودیت ها و کاربردها
از آنجا که نحوه بدست آمدن گراف ه ای مربوط به این روش در درک و تفسیر نتایج آن گراف ها مؤثر است در این قسمت خلاصه ای از گامهای این روش ذکر میشود:
1.4. علائم استفاده شده:
• : N - ti - تعداد تجمعی عملیات نگهداری تعمیرات