بخشی از مقاله

چکیده

امروزه طراحی و دکوراسیون داخلی یکی از با اهمیت ترین مسائل مطرح شده با هدف ایجاد راحتی و امنیت و زیبایی فضای سکونت و رفع نیازهای روز بشری است.بسیاری از معماران و طراحان داخلی فنگ شویی،این هنر باستانی چینی را در آگاهی شان از مقوله طراحی به صورت کلی وارد میکنند و مفاهیم جهان شمول آن را در خصوص طراحی مطلوب دارای اهمیت اساسی می دانند. فنگ شویی اگر به شکل مناسب به کار گرفته شود،به برقراری تعادل در سیلان انرژی در محیط کمک کرده و امکان خلق خانه هایی دارای حداکثر انرژی، سلامتی و هماهنگی در اختیارمان قرار می دهد.

فنگ شویی ما را به سمت استفاده ی دقیق از نور،رنگ،مواد و قرارگیری مبلمان سوق می دهد.انرژی منفی را حذف کرده و موجبات آرامش درون،سلامت و برکت در محیط خانه را فراهم می آورد.فنگ شویی منعکس کننده ی این آگاهی فزاینده است که همه چیزها در جهان از درون با هم مرتبط هستند.فنگ شویی یک هنر شهودی است که حس هارمونی در آن بسیار مهم است و شما با چند اصلاح کوچک در چیدمان منزلتان میتوانید انرژی ها را با خود هماهنگ کنید.

این یک نظریه آرمانی نیست بلکه روشی است که سودمندی آن در طول قرن ها ثابت شده است.از آنجایی که اکثر اوقات افراد در منزلشان سپری می شود،در این مقاله سعی شده است به کاربرد اصول و قوانین فنگ شویی در طراحی داخلی منازل مسکونی پرداخته شود و به تفکیک،اجزای مهم منازل مسکونی در فضاهایی چون فضاهای ورودی،اتاق نشیمن،آشپزخانه،دفتر کار خانگی،اتاق خواب،اتاق بچه ها،حمام و دستشویی مورد بررسی قرار گیرند.

مقدمه:

فنگ شویی ترکیب واژه چینی "فنگ" به معنای "باد" است و "شویی" به معنای "آب."

این دو واژه،با هم،تداعی گر مفهوم شکل دهنده و حرکت آفرین باد و آب است و نیز بیانگر تضاد این دو در عین همراهی موزونشان. فنگ شویی تعالیم تائوست برای زیستن در عین هماهنگی با طبیعت و محیط اطراف. چینی ها قرن هاست که به خرد کاربردی نهفته در این تعالیم دل داده اند و در چیدمان خانه هایشان،دفتر کارشان و حتی ساختن مقابره هایشان آن را به کار بسته اند تا زندگی را موزون تر سازند. این خرد در کتاب "ای چینگ" ثبت شده است. هدف عمده فنگ شویی به سازی زندگی،هماهنگ ساختن زندگی خانوادگی و کسب موفقیت در کار و پیشه است.

فنگ شویی - که به معنای باد و آب است - هنر باستانی شرق برای ترویج سلامتی ،شادی،سعادت،انرژی و شور و اشتیاق ، از طریق چیده مان صحیح اشیا و دکور مناسب است. هدف فنگ شویی در مجموع خلق حس هماهنگی در خانه فرد و در نتیجه زندگی اوست.در زندگی شلوغ روزمره اغلب این نکته را که ما فرزندان طبیعت هستیم و رابطه مان با دنیا به عنوان یک کل ، بستگی به معنویات درونی مان دارد ، فراموش می کنیم .

این حقیقت پایه ای ، جزء تشکیل دهنده هنر چینی فنگ شویی است . زیرا اگر چه به نظر واضح می رسد ، اما انسانها می توانند عمیقا از سوی محیط اطرافشان تحت تاثیر قرار بگیرند، چه مثبت و چه منفی . فنگ شویی کمک میکند تا فقط موقعیت های مثبت ذهنی و شانس خوب درون محیط شخصی مان خلق شود . عناصر چینیان باستان بر این اعتقاد بودند که جهان از پنج عنصر اولیه ساخته شده است.آب،خاک، چوب،آتش و فلز . امروزه در فنگ شویی این پنج عنصر و نیز رنگ ،فرم ، و خصوصیتهای دیگری که نماد آنها به شمار می آیند-حضور قطعی دارند و مورد تاکید واقع می شوند .

تعادل مسئله اصلی در فنگ شویی این است که میباید تعادل قابل قبولی میان عناصر گونان بر قرار باشد. البته این تخصیص و درونی سازی تعادل به عوامل متعددی بستگی دارد، که از جمله آنها میباید به خصوصیات فردی انسان و هدف از بر قراری تعادل در یک محیط خاص اشاره کرد .تحلیل تقویمی مشاوران عرصه فنگ شویی بر این باورند که میباید زمان قابل توجهی را به فکر درباره تاریخ تولد، تاریخ روزی که در آن هستیم ، تاریخی که خانه تان را میسازید و آن را باز آرایی میکنید، و دیگر تاریخهای ادواری صرف کنید . نظم و نظافت نمی توان از تعادل و توازن در محیط سخن گفت بی آنکه به » نظم « در آن اندیشه کرد.نظم با خود نظافت و پاکیزگی را به همراه می آورد فنگ شویی برای این هر دو جنبه اهمیت زیادی قائل است .

روش تحقیق

روش پژوهش این مقاله توصیفی تحلیلی و روش گرد آوری اطلاعات اسنادی و کتابخانه ای می باشد .

انرژی "چی"

زنده"، "انرژی زندگی"، "دم حیات" یا "انرژی فعالی که همه چیز در آن جریان دارد."

مفهوم بنیادی فنگ شویی "چی" است؛ و آن را چنین معنا کرده اند: "فعالیت فیزیولوژیک"، "نیروی عملی موجودات زنده"، "انرژی زندگی"، "دم حیات" یا "انرژی فعالی که همه چیز در آن جریان دارد."

دو مکتب در فنگ شویی وجود دارد: -1 مکتب قطب نما و -2 مکتب مناظر یا شکل

مکتب قطب نما:

قطب نمای لوبان،نشان دهنده ارتباط فرد با منشا حیات است. با یافتن جهت درست،ساختمان ها و لوازم منزل را می توان هم سو و هم جهت با صور فلکی قرار داد.

قطب نمای لوبان به چند دایره هم مرکز - حداکثر 28 دایره و حداقل 4 حلقه - و 24 نقطه تقسیم می شود. با هر حلقه می توان یک جنبه از فنگ شویی را سنجید. بر خلاف قطب نما های غربی،این قطب نما جهت جنوب را نشان می دهد.

مکتب مناظر:

اشکال هندسی طبیعی و در معنای مجازی،اشکال هندسی مصنوعی مثل خانه ها،جاده ها و لوازم منزل تاثیری خاص بر افراد دارند.پستی و بلندی های زمین،مثل کو ها و دره رودخانه ها با حیوانات پیوند دارند و بر اطراف خود تاثیر گذارند. اگر در مکانی گیاهان رشد بهتری داشته باشند،چی پر انرژی و سالمی در آن مکان در جریان است. با علم رمل می توان ویژگی های سودمند و غیر سودمند هرمکان را دریافت. ساختمان ها باید زمین اطراف خود را کامل کنند،نه اینکه ظاهر این که آن را مخدوش کنند. منظره ایده آل جایی است که در آن یین دشت در کنار یانگ کوهستان قرار گیرد. شیب تند کوه به تنهایی تحمل ناپذیر است و هم ملال انگیز. افزون بر این،نمی توان انتظار داشت که چی در چنین محیطی جریان داشته باشد.

مثال نخست: کاسه برنج

در مکتب مناظر گرافیک بسیار به کار می آید. صخره ای که شبیه کاسه برنج است،نشانه وفور نعمت و کامرانی برای ساکنان نواحی مجاور است.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید