بخشی از مقاله
چکیده
هدف از این تحقیق ایجاد یکپارچگی بین دو جنبه فوق جهت توسعه همزمان محصول و فرآیند است. همچنین از تکنیک توسعه عملکرد کیفیت1 برای رسیدن به راه حل جهت بهبود محصولات استفاده شده است. روش تحقیق به این صورت است که خواسته های مشتریان با روش هایی از قبیل بررسی سوابق نظر سنجی ها و شکایت مشتریان تعیین شدند
راه های برآورده شدن این خواسته ها، - چگونه ها - تحت عنوان "مشخصه های فنی و مدیریتی" تعیین و مشخص شد. سپس اولویت بندی چه ها و چگونه ها صورت گرفت. برای مشخصه های فنی و مدیریتی با توجه به اولویت بندی راه حل های بهبود توسط توسعه عملکرد کیفی ارائه خواهد شد. نهایتاَ به اهمیت عوامل آمیزه بازاریابی به عنوان ابزار مؤثر بنگاه اقتصادی در تحت تاثیر قرار دادن مشتریان و توفیق در کسب و کار پرداخته شده است که سبب افزایش سهم بازار و همچنین دستیابی به سود بیشتر از طریق فروش محصولات می گردد. در این مقاله به بخش آمار توصیفی پژوهش پرداخته شده است .
مقدمه
مهندسی طراحی فرایند، فرایندهایی را تعیین میکند که ضمن بیان آرایش ماشینآلات و ایستگاههای کاری، نشان میدهد محصول مورد نظر چگونه باید ساخته و مونتاژ شود. در این پژوهش با تلفیق دو روش فوق، هزینه های بهینه برای هر خواسته مهندسی تعیین می گردد و همچنین میزان هزینه مربوط به عملکردهای محصول و نیازهای مشتری مشخص می شود. با توجه به رشد تعداد خانوارها و بازار بالقوه کالاهای مصرفی خانواده که شرکت ها می توانند سهم بیشتری از آن داشته باشند شناسایی بازار و مشتریان و خواسته های آنها و تعیین عوامل موثر بر آنها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
همچنین با از بین رفتن مرزهای تجارت، جهانی شدن اقتصاد و افزایش و تغییر هر روزه نیاز مشتریان شناسایی به موقع نیاز انها پیش از تولید و طراحی و ترجمه آنها به مشخصه های فنی محصول با هدف افزایش رضایت مشتری، شرطی ضروری جهت ماندن در بازار عرضه محصولات است. چه اگر نیاز مشتری توسط سازمانی برآورده نشود، مشتری ناراضی به راحتی به مشتری سازمان رقیبی که نیاز او را برطرف می نماید تبدیل می شود. و این به معنی از دست رفتن سهم بازار است.
توسعه عملکرد کیفی یکی از ابزارهای کیفی جهت دستیابی به نیازها و خواسته های مشتریان است که با کمک آن می توان خدمات و محصولات منطبق با نیازهای مشتریان را طراحی کرد. به عبارت بهتر آن دسته از نیازمندیهای مشتریان را که می توان با استفاده از عملکرد محصول ارضا نمود در توسعه عملکرد کیفی قابل اجرا است. هدف توسعه عملکرد کیفی تبدیل خواستههای ارزیابی شده مشتری به مشخصات فنی معادل در محصول است. یعنی ببینیم مشتری چه میخواهد و آن را از طریق نظم و جامعیتی که توسعه عملکرد کیفی به فرایند طراحی محصول میدهد، در محصول بروز میدهیم.
محصولات جدید فرصتهای رشد و مزیت رقابتی را برای شرکتها فراهم میکنند و باعث بقای سازمان ها میشوند. از طرفی با پیشرفت تکنولوژی، رقابتیشدن هر چه بیشتر سازمانها، پیدایش علوم و تجهیزات جدید تولیدی، تغییرات اساسی در نیازها و سلایق مشتریان و بسیاری از عوامل دیگر، تولید محصولات جدید با چالشهای جدیدی روبهرو شده است و عرضه آنها را با مخاطرات گوناگونی روبهرو نموده است.
در بازار و رقابت بون مرز آینده، بازاریابی یک ضرورت مسلم برای همه کشورها و شرکت هاست و در واقع انسان ها، سازمانها و جوامع گوناگون برای ادامه حیاط خود نیازمن بازارشناسی، بازارسازی و بازارداری هستند. اما هر یک از این امور بون مدیریت اصولی و علمی نمیتواند مفید و موءثر واقع گردد. در واقع مدیریت بازاریابی یکی از مزیتهای رقابتی شرکتها به شمار میرود زیرا اداره کردن درست محصول، قیمت، توزیع ، فروش، ترویج ، بازار و مشتری باعث می شود تا بتوان تهدیدها را به فرصت و ضعف ها را به قوت تبدیل کردودر رقابت فزاینده و دشوار آینده پایدار و ماندگار بود
پژوهش ها نشان داده اند کار تیمی از کار جمعی پر ثمر تر و ماندگارتر است باید از این مزیت در توسعه و پایداری و همزمان رشد پایدار اقتصاد در عرصه جهانی با توجه به سیاست ها و چشم اندازه های کشور در جذب سرمایه های داخلی و خارجی استفاده کرد . که این پژوهش بخشی را مورد بررسی قرار می دهد و کارتیمی را در مهندسی همزمان با توجه با بازار یابی آمیخته و رشد پایدار در اقتصاد مورد بررسی قرار داده است .
مهندسی همزمان مهندسی همزمان، نوعی روش طراحی برای توسعه محصولات و ساخت آنهاست که فرایندها را نیز بهطور همزمان در نظر میگیرد. این روش بر شالوده کار تیمی و استفاده از برخی تکنیکهای کاری بنا شده و کارایی سازمان را افزایش میدهد. در این روش، با استفاده از تیمهای چند تخصصی میتوان تفکر مفهومی، طراحی محصول و برنامهریزی تولید را همزمان انجام داد. هدف این روش، ملزم کردن افراد به در نظر گرفتن تمام عوامل چرخه عمر محصول شامل نیازهای مشتری و تأمینکنندگان نظیر؛ عملکرد، کیفیت، هزینه، برنامه اجرایی، تعمیر و نگهداری، از همان ابتدای کار است.
مفهوم اولیه مهندسی همزمان، کاهش زمان توسعه محصول بود، اما امروزه مهندسی همزمان دیدگاهی سیستماتیک و یکپارچه است که بهطور همزمان، طراحی محصولات و فرایندهای مرتبط ساخت و خدمات پس از فروش را مشخص میسازد.
در آغاز به نظر میرسید که CE مورد توجه شرکتهای بزرگ بوده و میتواند تغییرات مورد نیاز آنها را ایجاد کند. بعدها مشخص شد که این روش بتدریج مورد توجه پروژههای کوچک نیز قرار گرفته و شرکتهای کوچک نیز نیازهای خود را از طریق اجرای آن برطرف کردهاند. شاید علت اصلی این بود که اغلب کارکنان این نوع شرکتها، مسئولیتهای مختلفی دارند و این یعنی همان تیمهای چند تخصصی. شرکت باید اعضای تیمهای CE را از طریق ارائه دورههای آموزشی QFD، DFMA و آموزش تاگوچی، آموزش دهد.
تیم کاری در مهندسی همزمان، تیمی متشکل از اعضای یک یا چند بخش نیست بلکه منظور تیمی متشکل از تمامی واحدهای درگیر از ابتدا تا انتهای پروژه است. این تیم میتواند شامل افراد زیر باشد:
.1 مهندسین بخش طراحی
.2 مهندسین بخش ساخت
.3 مهندسین بخش بازاریابی
.4 مهندسین بخش بازاریابی
.5 مهندسین بخش خرید
.6 متخصصین مالی
.7 فروشندگان عمده محصول
این تیم، کار خود را از اولین مراحل تعریف نیاز شروع کرده و حیات خود را تا پایان پروژه حفظ میکند. بهتدریج که پروژه به پیش میرود، افرادی از تیم خارج و افراد دیگری جایگزین آنها میشوند. از سوی دیگر، شرکت در چند تیم، به معنای اختصاص تمام وقت کارکنان به این کار نیست. مثلاً یک یا دو روز از وقت کارکنان در هفته براساس نیاز تیم به پروژه اختصاص مییابد و اعضا در مواقع دیگر به کارهای اصلی خود میپردازند.
نحوه کار تیمها به این صورت است که از زمانی که محصول تنها یک نقاشی یا طرح روی کاغذ است، مهندسین بخش ساخت، بهتدریج کار خود را آغاز کرده و به فکر امکانات و ماشینآلات مورد نیاز میافتند. این کار، بهتدریج که مراحل طراحی عمیقتر میشود و شکل جدیتر و واقعیتری مییابد، تا جایی که با اتمام طراحی و محصول تقریباً تمام امکانات مورد نیاز ساخت نیز به موازات پیشبینی شده است. از سوی دیگر، سایر اعضای تیم مثلاً بازاریابان هم در مورد بهینهسازی طرح برای موفقیت بیشتر آن در فروش نظر میدهند.