بخشی از مقاله

مقدمه

امروزه اتومبیل ها نقش بسیار مهمی در صنعت حمل ونقل دارند. با افزایش جمعیت وبالا رفتن سطح رفاه عمومی , تعداد خودروها بطور دایم افزایش می یابند. همه این وسایل به خصوص در مراکز شهرها باعث افزایش آلودگی می شوند. در کشورهای پیشرفته, آلودگی تولید شده از خودروها در حدود ٥٠ تا ٦٠ در صد کل آلودگی کشور راتشکیل می دهند. در تهران این رقم در حدود ٧٠ درصد تخمین زده می شود.

اصلی ترین آلاینده های تولید شده توسط موتورهای احتراق داخلی قه, xقش, هیدروکربن های نسوخته جهدض و سایر ذرات معلق می باشند. یکی از راه حلهای کاهش آلودگی هوا, مبدل های کاتالیزوری هستند. مبدل های کاتالیزوری با تصفیه شیمیایی گازهای آلاینده, از افزایش آلودگی هوا, به صورت موثری جلوگیری می کنند. برای افزایش راندمان تبدیل گازهای آلاینده به طور معمول از فلزات گرانبها نظیر پلاتین، پالادیم و رودیم استفاده میشود.

به دلیل بالا بودن قیمت این فلزات همواره تلاش هایی برای کاهش یا حذف استفاده از این گونه فلزات در مبدل های کاتالیستی صورت گرفته است. در این راستا اکسیدهای فلزی نوع پروسکایت از اولویت و اهمیت ویژه ای برخوردار هستند]٢-١.[ اکسیدهای پروسکایت به دلیل قابلیت انعطاف پذیری بالا در شرایط گاز اگزوز, مقاومت بیشتر, قیمت ارزان تر و قابلیت ذخیره سازی اکسیژن به عنوان جانشین بالقوه برای فلزات گرانبها در مبدل های کاتالیزوری مطرح هستند]٩-٣.[ اما آنچه مانع از استفاده عملی آنها شده است, سطح مخصوص نسبتا پایین پروسکایتها است.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید