بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بنام خدا

اسلاید 2 :

سرماخوردگي
سرماخوردگي يك بيماري ويروسي است كه علائم رينوره (آبريزش بيني) و انسداد بيني در آن شايع است و همچنين علائم سيستميك مانند سردرد،درد عضلات و تب ديده نمي شود يا خفيف است.
گاهي تحت عنوان رينيت شناخته مي شود ولي به علت درگيري همزمان مخاط سينوس بهتر است كه تحت عنوان رينوسينوزيت خوانده شود.

اسلاید 3 :

اتيولوژي
شايع ترين عامل پاتوژن رينوويروس ها هستند. اما همين بيماري مي تواند توسط انواع مختلفي از ويروس ها ايجاد شود.

اسلاید 4 :

اپيدميولوژي
سرماخوردگي در تمام فصول سال مشاهده مي شود. ميزان شيوع آن از ابتداي پاييز تا پايان بهار بيشتر است.
بيشترين ميزان شيوع رينوويروس ها در اوايل پاييز (شهريور ماه و مهر ماه) و اواخر بهار (فروردين تا خرداد ماه) است.
ميزان شيوع فصلي براي ويروس پاراآنفلانزا در اواخر پاييز است و براي ويروس سن سي شيال تنفسي (RSV) و آنفلانزا بين ماههاي آبان تا فروردين شايع تر است.

اسلاید 5 :

معمولاً كودكان به طور متوسط سالانه 6 يا 8 مرتبه دچار سرماخوردگي مي شوند. 10% تا 15% كودكان حداقل 12 مرتبه در سال دچار عفونت مي شوند و درحدود 2 تا 3 نوبت در سال براي سنين بلوغ است.
بچه هايي كه در خارج از محيط خانه و مراكز نگهداري كودكان هستند در سال اول زندگي بيش از 50% بچه هايي كه در منزل نگهداري مي شوند دچار سرماخوردگي مي شوند.
ميزان شيوع بيماري در كودكاني كه در مهد كودك هستند بيشتر خواهد بود و به خصوص در سه سال اول عمر شايع تر است.

اسلاید 6 :

پاتوژنزيس
ويروس هاي عامل سرماخوردگي مي تواند توسط ذرات کوچک و درشت معلق در هوا و تماس مستقيم انتقال يابند.
مطالعات در طريقه انتقال ، رينوويروس ها و ويروس سن سي شيال تنفسي حاكي از مؤثر بودن روش تماس مستقيم است، اگر چه انتقال توسط ذرات درشت معلق در هوا نيزممكن است صورت گيرد.
بر عكس رينوويروس و ويروس سن سي شيال تنفسي، ويروس آنفلانزا توسط ذرات ريز هوا پخش مي شود.

اسلاید 7 :

اپي تليوم بيني بعد از آلودگي با ايجاد تخريب توسط ويروس هاي آنفلانزا و آدنوويروس و يا به دنبال آلودگي با ويروس هاي رينوويروس، RSV و كروناويروس هاي تغيير بافتي قابل توجهي مشاهده مي شود.
بدون توجه داشتن به يافته هاي هيستوپاتولوژيك، عفونت اپي تليوم بيني همراه با پاسخ التهابي حادي است كه به صورت آزاد شدن مقادير متغيري از سايتوكين ها و انفيلتراسيون مخاط توسط سلولهاي التهابي است.
چنين پاسخ التهابي حاد، جزئي از علائم همراه با سرماخوردگي است.التهاب سبب انسداد سوراخ سینوس ها و شیپور استاش شده و بیماررا مستعد به اوتیت گوش میانی و سینوزیت می کند

اسلاید 8 :

علائم كلينيكي
معمولاٌ علایم سرماخوردگي يك تا سه روز بعد از ورود ويروس به بدن آغاز مي شود. علائم اوليه عبارتند از:
احساس درد و خراش در گلو و به دنبال آن انسداد بيني و آبريزش از بيني است. درد گلو سريعاٌ بهبود مي يابد و در روز دوم تا سوم بيماري علائم مربوط به بيني بارز مي شوند.
در 30% از موارد سرماخوردگي ، سرفه مشاهده مي شود و معمولاٌ بعد از شروع علائم بيني ظاهر مي شود.

اسلاید 9 :

در آلودگي با ويروس آنفلانزا ، RSV و آدنوويروس ها ، تب و ديگر علائم همراه بيشتر ديده مي شودتا آلودگي با ويروس رينوويروس يا كروناويروس ها، در اكثر موارد بيماري براي مدت يك هفته و در 10% موارد تا 2 هفته به طول مي انجامد.
یافته های فیزیک خود محدود شونده دستگاه تنفسی فوقانی است.در طول مدت بيماري به تدريج رنگ و قوام ترشحات تغيير مي كند و نشانه اضافه شدن عفونت باكتريايي يا سينوزيت نيست

اسلاید 10 :

تشخيص
مهمترين نكته در تشخيص بيمار مبتلا به سرماخوردگي، رد ساير بيماريهايي است كه علائم مشابه ايجاد مي كنند و بسيار خطرناك و جدي است.

اسلاید 11 :

شرایطی که می تونند شبیه سرماخوردگی باشند
رینیت آلرژیک ←خارش وعطسه ←ایئوزینوفیلی ترشحات بینی
جسم خارجی←ترشحات بدبوی یک طرفی ،ترشحات خونابه از بینی
سینوزیت←وجود تب ،سردرد یا درد صورت یا ادم پری اربیت یا سرفه ورینوره بیش از 14 روز

اسلاید 12 :

يافته هاي آزمايشگاهي
آزمايشات متداول جهت تشخيص و ادامه درمان سرماخوردگي مفيد نيستند.در صورتي كه شك به رينيت آلرژيك داشته باشيم، مي توان با گرفتن نمونه اسمير بيني، ائوزينوفيل ها را مشاهده كرد.
در صورتي كه در ترشحات بيني لكوسيت هاي پلي مورفونوكلئور مشاهده شودمشخصه سرماخوردگي غير عارضه دار است و نشانه اضافه شدن باكتري نمي باشد.

اسلاید 13 :

پاتوژن هاي ويروسي را مي توان توسط PCR،كشت ، تشخيص آنتي ژني يا متد سرولوژي مشخص نمود.
كشت ميكروبي يا تشخيص آنتي ژني را زماني انجام مي دهيم كه به عفونت با باكتري هاي استرپتوكوك گروه A ، بردتلاپرتوسيس يا ديفتري بيني مشكوك هستيم.
در صورتي كه ساير باكتري هاي پاتوژن را توسط كشت جدا كنيم، دال بر عفونت باكتريال بيني نمي باشدو عامل سينوزيت شناخته نمي شود.

اسلاید 14 :

درمان
درمان ضد ويروسي
در حال حاضر درمان ضد ويروسي عفونت رينوويروس وجود ندارد. ريباورين كه در حال حاضر براي درمان عفونت RSV كاربرد دارد.
داروهاي مهار كننده نورآمينيداز مانند اسلتاميوير و زاناميوير اثرات تعديل كننده اي در مدت علائم همراه با عفونت ويروس آنفلانزا در كودكان دارد.
همچنين مشاهده شده كه اسلتاميوير تكرر اتيت مدياي ناشي از آنفلانزا را كاهش مي دهد.

اسلاید 15 :

به علت مشكل بودن تشخيص آنفلانزا از ساير علل سرماخوردگي و نياز به شروع درمان زودرس بيماري (در مدت 48 ساعت اول شروع علائم) تا اثرات دارو زودتر ظاهر شود، در عمل ايجاد محدوديت در استفاده از داروهاي فوق، جهت درمان عفونتهاي خفيف قسمت فوقاني دستگاه تنفسي را مي نمايد.

اسلاید 16 :

درمان علامتي
مطالعه در كودكان با محدوديت همراه است زيرا ارزيابي درمان سرماخوردگي عموماٌ بر اساس ارزيابيهاي مشاهده اي انجام مي شود و نياز به هماهنگي بيشتري در زمينه تحقيق را دارد.
بچه هاي كوچك نمي توانند در اين اندازه گيري همكاري نمايند و بنابراين مطالعه فقط بر اساس مشاهدات پدر و مادر استوار است.
علائم مزاحم در طي بيماري سرماخوردگي متغيير هستند بنابراين اگر درمان علامتي انجام مي شود، مي بايست در همان مرحله كه يك علامت اذيت كننده وجود دارد، درمان اختصاصي را انجام دهيم.
در درمان علامتي مي بايست به فرد در مورد اثرات مفيد و مقدار دارو توضيحات لازم داده شود.

اسلاید 17 :

گرفتگي بيني
در گرفتگي بيني از داروهاي موثر موضعي آدرنرژيك كه به شكل قطره داخل بيني يا اسپري بيني است مانند گزيلومتازولين ، اكسي متازولين و فنيل افرين استفاده مي شود.اگر چه برای استفاده کودکان کوجکتر در دسترس است ولی کمتر از 2 سال توصیه نمی شود.
جذب سيستميك تركيبات ايميدازولينها(مانندگزيلومتازولون و اكسي متازولون) به ندرت صورت مي گيرد و به ندرت همراه با علائمي مانند برادي كاردي، افت فشارخون و كوما همراه است.

اسلاید 18 :

از درمان طولاني مدت با داروهاي آدرنرژيك موضعي مي بايست اجتناب شود تا ازبروز رينيت دارويي كه عبارتند از واكنش معكوس به دنبال قطع دارو و احساس گرفتگي بيني به طور مداوم است ، جلوگيري شود.
داروهاي خوراكي آدرنرژيك كمتر از داروهاي موضعي موثر هستند و با عوارض سيستميك مانند تحريك سيستم عصبي مركزي، افزايش فشارخون و تپش قلب همراه هستند.

اسلاید 19 :

آبريزش از بيني (رينوره)
آنتي هيستامين هاي نسل اول در 25% تا 30% موارد رينوره را كاهش مي دهند.
اثر آنتي هيستامين ها در موارد رينوره به علت اثر آنتي كولينرژيك آنها است تا اثر خود آنتي هيستامينيك.
آنتي هيستامين هاي نسل دوم كه اثر خواب آوري ندارند ، در بهبود علائم سرماخوردگي موثر نيستند. رينوره را مي توان توسط ايپراتروپيوم برومايد كه يك داروي آنتي كولينرژيك موضعي است درمان نمود.
اين دارو تاثيري مانند آنتي هيستامين ها دارد ولي اثر خواب آوري و سداسيون را ندارد.مهمترين عارضه ايپراتروپيوم، اثر تحريكي و خون ريزي بيني است.

اسلاید 20 :

گلو درد
گلو درد همراه با سرماخوردگي، معمولاٌ شديد نيست و درمان توسط مسكن هاي خفيف به ندرت لازم است، به ويژه اگر همراه با درد عضلاني و سردرد باشد.
استفاده از استامينوفن در طي عفونت با رينوويروس همراه با سركوب پاسخ خنثي شونده آنتي بادي است

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید