بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
تمدن بین النهرین
اسلاید 2 :
زیگورات اور
اور از راست به یک زیگورات ویران که هنوز دستنخورده به جا مانده، محدود است. این نیایشگاه که در ارتفاع ۲۱ متری بناشده و از آن ننا خدای ماه است و از آجر ساخته شدهاست. بعدها بابلیها از نیایشگاه ننا برای نیایش همتای بابلیاش (سین) استفاده کردند. در طبقه پایینی آجرها با قیر به هم چسبانده شدهاند و در طبقه بالا برای چسباندنشان از ساروج بهره گرفته شدهاست. زیگورات سازی بعدها در دیگر تمدن ها نیز مورد استفاده قرار گرفت.
اسلاید 3 :
ملکه شبعاد:
شبعاد نام همسر یکی از پادشاهان شهر اور در زمان سومریان است که شهرت حکومت همسرش پس از یافتن گنجینه های طلا در قبرستانی که شبعاد و همسرش در آن مدفون شدند افزایش یافت.
جواهرات، تاج، لباس و زیورآلات متعلق به این ملکه بر روی یک تندیس به نمایش گذاشته شده است. اهمیت این مقبره به آثار کشف شده در آن و اعتقاد سومری ها به زندگی پس از مرگ است که سبب می گردید تمام وسائل مورد نیاز زندگی به همراه میت دفن شود.
اسلاید 4 :
چنگ طلای یافت شده در مقبره شبعاد
اسلاید 5 :
باب عشتار
باب عشتار هشتمین درب ورودی شهر بابل بود که بخت النصر آن را به نام الهه عشق بابل که عشتار نام داشت و بخاطر همسرش آمیتیس در 575 ق م ساخت. ارتفاع این بنا 50 متر و عرض آن 8 متر است. سطح این بنا با 575 تصویر از حیواناتی مثل شیر و اسب تزئین شده است که نمونه شبیه سازی شده آن در موزه برلین به نمایش گذاشته شده است.
اسلاید 6 :
تصویر شبیه سازی شده ی دروازه عشتار
اسلاید 7 :
باغ مشهور بابل(حدائق المعلقه)
بخت النصر پس از اسارت یهودیان در فلسطین با ایران مصالحه کرد و برای ثابت کردن دوستی اش با نوه هوخشتره ازدواج کرد و صمیمانه به او عشق ورزید. همسرش که دختری از نژاد کرد بود پس از جدا شدن از کوهستان های سرسبز ایران کم کم بیمار شد؛ به همین دلیل بخت النصر برای خوشحال کردن او باغی در 5 طبقه که فاصله هر دو طبقه اش 15 متر بود برایش ساخت. این باغ به دلیل مرتفع بودن و معلق به نظر رسیدن درختهای انبوهش از مسافت دور، به باغ های معلق شهرت یافت.
اسلاید 8 :
آثار باقی مانده از باغ مشهور بابل که به حدائق المعلقه معروف است و از عجایب هفت گانه جهان می باشد
اسلاید 9 :
شیر بالدار در موصل (تمدن آشور)
این مجسمه از یک زاویه دارای 5 دست و پا است و از زاویه دیگر تنها 2 پا دارد
نمونه های دیگر این مجسمه در موزه فرانسه و بریتانیا نگهداری می شود
اسلاید 10 :
مجسمه شیر بابل
این مجسمه دومتری مربوط به دوره بخت النصر دوم کلدانی است که برخی معتقدند قرار گرفتنش روی بدن یک انسان دربردارنده پیام سلطه بخت النصر بر همه حکومت هاست
اسلاید 11 :
ستونچه قانون حمورابی
این ستون دومتر و نیمی که اکنون در موزه لوور فرانسه نگهداری می شود شامل 282 ماده در 34 ردیف به خط است
اسلاید 12 :
قانون حمورابی
اسلاید 13 :
معبد رومی در شهر الحضر موصل (قرن دوم قبل از میلاد)