بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

آرشیوداری دیداری- شنیداری به مثابه یک حرفه

اسلاید 2 :

آرشیوداری دیداری- شنیداری به مثابه یک حرفه

منابع دیداری شنیداری بیانگر تنوع فرهنگی و زبانشناختی هستند. نسبت به منابع چاپی مزیت هایی دارند (مطالعه زبان و اصوات انسانی و علاقه به تجزیه و تحلیل حرکات تند و سریع باعث اختراع آنها شد).

اختراع منابع دیداری و شنیداری در اواخر قرن 19 باعث رشد و ارتقاء رشته هایی چون زبانشناسی، موسیقی شناسی قومی و بخش هایی از مردم شناسی شد. قرن 20 اولین قرنی است که تقریبا حوادث و وقایع مهم آن بر روی این منابع ثبت و ضبط شده و به یادگار مانده است.

آرشیوهای شنیداری در آغاز قرن 20 و آرشیوهای دیداری در دهه 20 و 30 میلادی تاسیس شدند.
از دهه 30 تا 90 متون متعددی درباره توصیف، تنظیم، حفظ و نگهداری و واسپاری منتشر شد.
قوانین تاسیس آرشیوهای رادیو تلویزیونی در دهه 60 در آمریکا تصویب شد.
مبانی نظری و طرح این حوزه به مثابه یک حرفه در دهه 90 با انتشار کتاب «فلسفه آرشیوداری دیداری شنیداری» شکل گرفت.

اسلاید 3 :

معیارهای حرفه مندی علم آرشیوداری دیداری- شنیداری
دانش و متون تخصصی (لاتین و فارسی): نقش انجمن های حرفه ای و یونسکو، کتب و پایان نامه فارسی.
کدهای اخلاقی: این حرفه با مشکلات اخلاقی فزاینده، از رویه های دسترسی تا قابلیت تحریف تاریخ از طریق دستکاری های دیجیتالی روبروست (ادموندسان، 2004). بیش از 12 نظامنامه اخلاقی آرشیوی در یونسکو ثبت شده است (مانند فیاف و یاسا)

فلسفه مدون و مکتوب: انتشار کتاب «فلسفه آرشیوداری دیداری شنیداری» (ویرایش های 1998 تا 2016).
اصول نظری و ارزشها: حفظ تمامیت و نگهداری منایع، درستکاری و دسترس پذیر ساختن مجموعه، رعایت قانون، حفظ اسرار محرمانه، راستی، درستی و تلاش برای تفوق و رشد حرفه ای که به رسمیت شناخته شده است.
اصطلاح شناسی و مفاهیم: «فرهنگ اصطلاحات آرشیوداری دیداری شنیداری». به کوشش علی قدیمی و محبوبه مهریزی، از انتشارات کتابخانه ملی است که در سال 1394 منتشر شده است.

اسلاید 4 :

معیارهای حرفه مندی علم آرشیوداری دیداری- شنیداری- ادامه 1
مجموعه از مهارتها، روشها، معیارها و نظامهای کاری: دانش و مهارتهای کار با تجهیزات و مواد دیداری شنیداری، آشنایی با فرمت های صوتی و تصویری آنالوگ و دیجیتال و دانش موضوعی متناسب با نوع آرشیو.
انجمن ها و مجامعی برای گردهم آمدن اعضای آن حوزه کاری: ایفلا و ایکا، فيات/ ايفتا؛ فیاف؛ یاسا؛ آمیا؛ انجمن آرشیوداران آمریکا (1936)؛ انجمن مجموعه های مواد شنیداری؛ شورای هماهنگی انجمن های آرشيوداری ديداری شنيداری؛ انجمن بین المللی کتابدارن کتابخانه های موسیقی؛ سئپاوا؛ انجمن سینماتکهای اروپا؛ انجمن مهندسان صدا (AES)؛ انجمن متخصصان تلویزیون و تصویر متحرک (SMPTE)؛ (EBU) و . سهم قابل توجهی در پیشرفت آرشیوداری دیداری شنیداری داشته و دارند.

اسلاید 5 :

معیارهای حرفه مندی علم آرشیوداری دیداری- شنیداری- ادامه 2
استانداردهای آموزش و تعیین صلاحیت علمی
وضعیت آموزش در خارج از تثبیت شده است. وضعیت آموزش رسمی در داخل کشور فعلا بلاتکلیف است.
استانداردهای فنی و سازماندهی (توصیفی، فنی، ساختاری، مدیریتی و حقوقی)
پیچیده ترین استانداردهای فراداده ای به دلیل زمانمند و ساختارمند بودن منابع در این حوزه قرار دارد.
عکس: هسته انجمن منابع تصویری (VRA Core) / فراداده طبقه­هایی برای توصیف آثار هنری (CDWA Lite) / فراداده برای عکس (MIX)
موسیقی: Variation 2,3 / پروبادو (Probado) / آنتولوژی موسیقی انجمن بازیابی اطلاعات موسیقی (MIR)
صدا و تصویر متحرک: امپگ- 7 و امپگ- 21 / هسته پی.بی.کور (PBCore) / فراداده TV-Anytime / استاندارد SMPTE شورای خبرپراکنی اروپا / استاندارد P/Meta / استاندارد SMEF شبکه خبری بی بی سی / فراداده مواد دیداری شنیداری آرشیوی AMIM2 / صدای هسته AES Core Audio / ام. ایکس. اف MXF / متس (MTES) / زبان یکپارچه چندرسانهای همگام شده (Synchronized Multimedia ntegration Language) / فهرست تصمیم صدای AES-31-3 / شماره های استاندارد مواد دیداری شنیداری (ISAN، SMPTERA، UMID انجمن مهندسان برق و الکترونیک، استانداردهای تلویزیونی کمیته سیستم­های پیشرفته تلویزیونی ATSC و.)

اسلاید 6 :

معیارهای حرفه مندی علم آرشیوداری دیداری- شنیداری- ادامه 3
جهان بینی و پارادایم: وضعیت حرفه در دهه 90 (دیجیتالی سازی)، دهه اول قرن 21 (متادیتا و استانداردها) و در حال حاضر (تغییر پارادایم)
غلبه پارادایم های پست مدرن بر حوزه آرشیو:
در پارادایم سنتی میشل فوکو معتقد است آرشیوها واسپارگاههایی برای «انباشت نامحدود» دانش تلقی می شدند.آرشیوها مکانهای مقدسی بودند که هدفشان غلبه بر زمان و گردهم آوردن مراجعان بود.
داشتن نگاه فرایندی به آرشیو (اصطلاح آرشیو به عنوان مفهومی Performative انجامگر). در مفهوم آرشیو باید به کارکرد آن اشاره کنیم نه به یک مکان فیزیکی یا مجازی با مجموعه ای از منابع (نوردگراف، جولیا، 2011).
دانش مرتبط با منابع آرشیوهای دیداری شنیداری صرفا در محمل یا رسانه قرار ندارد، بلکه در تمام مراحل فرایند آرشیو جای گرفته است.

اسلاید 7 :

معیارهای حرفه مندی علم آرشیوداری دیداری- شنیداری- ادامه 4
رویکرد فرایندی به آرشیو باعث شده تا تمرکز بر محتوای فایلها جای خود را به تمرکز بر ایجاد پیوندهای منطقی داخلی و معنادار بین فایلها بدهد، چرا که اینکار تاثیر بسیار زیادی بر دانشی که در آرشیو تولید و ذخیره سازی می شود دارد. (نظیر شبکه های اجتماعی فیس بوک، یوتیوب و مانند آن). امروزه از یوتیوب به عنوان یک الگوی خوب برای آرشیوهای دیداری شنیداری نام برده می شود.

دیجیتالی شدن، یعنی تغییر ماهیت و همچنین پنهان و پویا شدن داده ها، آرشیوداران را به ویراستاران دانش مبدل کرده است.
دیگر زیربنای تولید دانشِ موثق از وظایف اصلی آرشیوها محسوب نمی شود. بهره مندی از تجارب جمع سپاری (Crowdsourcing) کاربران را فعال تر می کند.
چالش آرشیوداران باید رسیدن به آرشیوهایی جامع، کامل و دموکراتیک باشد.
آرشیودار عامل فعالی است که به آرشیو شکل میدهد و واسط یا تفسیرکننده معنا است» (کوک، تری، 2009).

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید