بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

مار زنگی

مار زنگی یا مار زنگولهای سردهای از مارهای سمی است، این مار هنگام خطر با تکان دادن دم صدایی ایجاد میکند که شباهت زیادی به صدای زنگ و زنگوله دارد. به همین علت به مار زنگی یا زنگولهای معروف گردیده است.

مارها، همان گونه که به علت وجود اختلافات ظاهری یا ویژگیهای باطنی به گروههای مختلفی تقسیم میشوند. هر گروه از آنها نیز دارای گونهها و تیرههای متعددی هستند چنانکه در دنیا بیش از ۱۲ نوع مار زنگی یا زنگولهای وجود دارد. در میان مارهای زهری مار زنگی الماسی از همه کوتاهتر است

اسلاید 2 :

مشخصات

چشمان کوچک، مردمک گرد، فاقد پولک گونهای، دارای یک پولک جلو چشمی روی سومین پولک لب بالایی، لب بالا دارای ۷ پولک و لب پائین ۹ پولک حداکثر طول: ۱۱۷ سانتیمتر و دم ۱۷ سانتیمتر تغذیه: از مارمولک ها، پرندگان کوچک، موشها

اسلاید 3 :

زیستگاه و مناطق جغرافیایی

مناطق صخرهای، تپه ماهورهای شنی، لای سنگها و بوتهها

عمده زیستگاه این مار در این کشورها است:مصر، فلسطین، اسراییل، لبنان، سوریه،عراق، ایران،کویت، اردن، عربستان

اسلاید 6 :

آناکوندا 

آناکوندا یا بوای آبی) گونهای مار آبزی از خانواده اژدرماران مارهای بوآ) است که در رودها و مردابهای جنگلهای انبوه آمریکای جنوبی زندگی میکند.

آناکوندا سمی نیست ولی قربانیان خود را با پیچیدن بدن به دور آنها و درهم فشردن میکشد. درازای بدن این خزنده بین هشت تا یازده متر است. ازلحاظ وزن سنگین ترین مار جهان است که حدود ۱۷۰ کیلوگرم وزن دارد یعنی ۵۰ کیلوگرم سنگین تر از پایتون.

مار آناکوندا تنها نمونه از اژدرماران است که بچه میزاید.

اسلاید 7 :

گونه ها

مار آناکوندا دارای سه گونهاست:

آناکوندای سبز 

آناکوندای زرد

آناکوندای خالخالی

اسلاید 13 :

کبرا 

کبرا به انگلیسیCobra)): نام مار معمولاً زهرآلودی است که از خانواده مارهای الاپیده میباشد. کلمه کبرا از کلمه کَپِلو گرفته شده که در زبان پرتغالی به معنای ماری است که دارای کلاه کشیشی میباشد. بیشتر این گونه مارها در هنگام احساس خطر، می توانند گردن خود را بلند کنند. هر چند تمام کبراها از یک رده جانورشناسی و از یک نژاد نیستند. این مار وقتی طعمه ای را بیابد سر خود را بلند کرده گردنش را پهن می کند و زهر خود را روی چشم طعمه می ریزد.سم او سبب کوری طعمه می شود.هدف گیری دقیق کبری تا 2 متر است.ولی تا فاصله 3 متری پاشیده می شود.

اسلاید 14 :

کبراها ممکن است در نژادها و مناطق زیر پیدا شوند:

نژادی زهردار بنام ناجا که از خانواده الاپیدهها میباشد و در آسیا و آفریقا یافت میشود.

کبرای آبزی زهردار از خانواده الاپیدهها که نام آن باولنگرینا است و در آفریقا یافت میشود.

کبرای بینی سپری (یا مرجانی) زهردار از خانواده الیپیده هاست که نام آن اسپایدلپس میباشد و در آفریقا یافت میشود.

کبرای درختی زهردار که از خانواده الیپیده هاست و نام آن پسودوهیج میباشد و در آفریقا یافت میشود. کبرای زیرزمینی نادر زهردار که از خانواده الیپیده هاست و نام آن پاراناجا مولتیفاسشیاتا میباشد و بصورت کمیاب در آفریقا یافت میشود.

شاه کبرا نژادی زهردار و از خانواده الیپیده هاست و نام آن افیفاگوس هنه میباشد و در جنوب آسیا یافت میشود.

کبرای مرجانی غربی یا آمریکایی، زهردار و از خانواده الیپیده هاست و نام آن میکروروس فالویوس است و در جنوب غربی ایالات متحده یافت میشود.

کبرای آبزی بدلی نیمه زهرآلود و از خانواده کالوبرید هاست و نام آن هیدرودیناستس گیگاسمی باشد و در آمریکای جنوبی یافت میشود.

اسلاید 18 :

شاه کبرا

شاه کبرا (نام علمیphiophagus hannah ):درازترین مار سمی جهان است و درازای آن میتواند به ۶٫۷ متر (۲۲ فوت) هم برسد. این گونه از کبرا بصورت گستردهای در آسیای جنوبی و بخشهایی از هند یافت میشود اما بطور معمول در مناطق جنگلی زندگی میکند. کلمه افیوفاگوس از زبان یونانی گرفته شده و به معنای مارخور است. بیشتر رژیم غذایی این نوع مار شامل مارهای دیگر میشود. مارهایی که شاه کبرا از آنان تغذیه میکند شامل مارهای افعی بزرگ و حتی گونههای کوچک میباشد. زهر شاه کبرا بیشتر مخدر اعصاب است و بوسیله آن، این مار میتواند فقط با یک بار گزیدن انسان را از پای درآورد. مرگ و میر ناشی از گزیدن این مار به بیش از ۷۵% میرسد.

اسلاید 19 :

مشخصات شاه کبرا

شاه کبرا ماری بزرگ و قدرتمند است که طول آن بطور متوسط به ۳, ۴ تا ۶ متر (۱۲تا ۱۳ پا) و جرم متوسط آن به ۶ کیلوگرم میرسد. در کوههای نخن سی تامارات جنوب تایلند نوعی شاه کبرای وحشی شکار شده که درازای آن به ۵٫۶ متر (۱۸٫۵ پا) میرسد. همچنین تا پیش از وقوع جنگ جهانی دوم یک شاه کبرا در باغ وحش لندن نگهداری میشد که درازای آن به ۵٫۷ متر (۱۸٫۸ پا) میرسد

اسلاید 20 :

اندازهٔ زهر

شاه کبرا از لحاض میزان زهر بیشترین زهر را در بین ماران دارد میتواند در گزش میزان ٢تا ٧ میلی لیتر زهر را به بدن موجود وارد کند که این میزان برای کشتن ۱۲۲ موش کافی است.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید