بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
بنام آنکه هستی را از علق آفرید
اسلاید 2 :
از تخم مرغ تا جوجه
اسلاید 3 :
بازدید از یک مرغداری و مصاحبه با کارشناس
اسلاید 4 :
رئوس مطالب
تخم مرغ نطفه دار
ضد عفونی تخم مرغ
خواباندن در ستر
مراحل رشد جنین
انتقال به هچر
تولد جوجه
اسلاید 5 :
تخم مرغ نطفه دار
تولید مثل یکی از مهمترین و اساسی ترین بخشها در تولید و پرورش طیور است ، بدون تولید تخمهای نطفه دار و جوجه کشی از آنها برای بوجود آوردن مرغ و خروس و بوقلمون و اردک ، صنعت مرغداری مفهومی نخواهد داشت ، با افزایش اطلاعات پژوهشی و علمی درباره چگونگی جفتگیری و جوجه کشی ، در بالا بردن کارایی تولید مثل به ما کمک می کند .
اسلاید 6 :
تخم مرغ نطفه دار
سن مناسب برای جفتگیری جوجه خروس ها و جوجه مرغ ها ، ۶ ماهگی است .
جوجه خروس ها در اوایل ۴ یا ۵ ماهگی از نظر جنسی فعال هستند ، اما برای باروری (Fertility ) بیشتر و موثرتر جفتگیری را تا ۶ ماهگی باید به تاخیر انداخت .
نیمچه ها (Pullets) در حدود ۵ یا ۶ ماهگی تخم گذاری را شروع می کنند ، اما اولین تخمهای آنها کوچک است و امکان جوجه کشی از آنها ضعیف است .
اندازه تخمها برای جوجه کشی باید متوسط باشد (۶۹۰ گرم برای هر ۱۲ عدد) .
تنها تخمهای نطفه دار جهت جوجه گیری مناسبند .
اسلاید 7 :
تخم مرغ نطفه دار
برای تولید تخمهای نطفه دار ، مرغها و خروسها را همراه هم در آغلهای مشترک قرار می دهند وتا زمانی که به تخمهای نطفه دار احتیاج دارند، آنها را با هم نگهداری می کنند .
برای یک دسته مرغ ۱۵ تایی ، یک خروس کافی است ، اما دسته های بزرگتر به دو یا چند خروس احتیاج دارند .
ظرف یک یا دو روز ، همه مرغها جفتگیری کرده و تخم های نطفه دار تولید می کنند .
یک دسته مرغ جفت گیری شده باید دسته کم ۹۵ درصد تخم نطفه دار تولید کند .
اسلاید 8 :
ضد عفونی تخم مرغ
برای مزارع پرورشی بزرگ بهتر است که آنها برای اتخاذ تدابیر لازم در خصوص نگهداری ضد عفونی و حفظ موارد بهداشتی با دامپزشکان متخصص با تجربه و سایر متخصصین دست اندرکار مشورت کنند .در زیر به برخی روش های رایج در زمینه ضد عفونی تخم مرغ های جوجه کشی اشاره می شود
دود دادن:
استفاده از دود حاصل از واکنش شیمیائی ایجاد شده بین فرمالین و پرمنگنات , برای مدت های مدیدی است که در ضدعفونی و کاهش بار میکروبی تخم مرغ ها مورد استفاده قرار می گیرد
برای این کارتخم مرغ هارا در اتاقک مخصوصی به نام اتاقک گاز قرار داده و ان ها را دود میدهند.
اسلاید 9 :
ضد عفونی تخم مرغ
اسپری نمودن مواد ضد عفونی :
یکی دیگر از روش های مورد استفاده در زمینه ی ضد عفونی تخم مرغ ها میباشد وبدین ترتیب اعمال می شود که بعد از جمع آوری تخم مرغ ها آنها را روی تخم مرغ ها می پاشند که می تواند در صورتی که با نظر متخصصین نوعی اسپری انتخاب شده و به اندازه مجاز اسپری گردد مفید باشد.
استفاده از اشعه ماورا بنفش :
استفاده از خاصیت گند زدایی اشعه ماورا بنفش یکی دیگر از روش های ضد عفونی نمودن تخم مرغ ها می باشد که امروزه وسایل و لوازم مورد نیاز برای این روش در اغلب مرغداری ها فراهم است که می توان در زمینه ضد عفونی کردن تخم مرغ ها از آنها با رعایت اصول توصیه شده استفاده نمود.
اسلاید 10 :
خواباندن در ستر
سترمهمترین دستگاه جوجه کشی بوده که دارای طبقات متعدد است و هر طبقه دارای تعدادی سینی مخصوص جهت قرار دادن تخم مرغ ها می باشد
در ستر دما و رطوبت لازم مشابه دمای بدن مرغ برای تبدیل تخم مرغ به جوجه فراهم می شود.
4 اصل قابل کنترل در سترها عبارتند از:
1- دما: که در طول دوره ثابت می باشد (حدود 37/4 درجه سانتیگراد (99/4 درجه فارنهایت)) که توسط المنت های تعبیه شده در دستگاه ستر فراهم می گردد. همانطور که قبلاً گفته شد در سیستم های چند سنی، گرمای تولید شده از تخم مرغ ها پس از 9 روزگی نیز سبب گرم شدن تخم مرغها با سن پایین تر می شود.
اسلاید 11 :
2- رطوبت: میزان رطوبت مورد نیاز در ستر 84 درصد می باشد که در دستگاه های مختلف جوجه کشی ، به صورت بخار آب ، اسپری آب و یا دیسک های گردان تامین می گردد.
3- تهویه: هوای ستر ها توسط هوای سالن تامین می شود، که به ازای هر 1000 عدد تخم مرغ 0/14 متر مکعب در دقیقه در نظر گرفته می شود.
4- چرخش: جهت جلوگیری از چسبیدن نطفه به پوسته تخم مرغ، چرخش تخم مرغ ها با زاویه 45 درجه در هر 1 ساعت ضروری می باشد، به گونه ایی که کاهش میزان زاویه چرخش و یا دفعات چرخش سبب کاهش میزان جوجه درآوری می شود.
اسلاید 12 :
نمونه ای از دستگاه ستر
اسلاید 13 :
مراحل تشکیل و رشد جنین
دنیای اطراف ما، پر از شگفتی است. یکی از معجزات دنیای ما، به وجود آمدن و رشد یک موجود زنده از چند سلول است. در مجموعه عکس پیش رو، مراحل روزانه رشد جنین یک جوجه و سپس سربرآوردن آن از تخم را مشاهده می کنید. در این عکسها مایع تخم درون یک محفظه کوچک شیشه ای قرار گرفته است.
اسلاید 14 :
این یک تخم یک روزه است. مثل همه تخم مرغ های دیگر.
اسلاید 15 :
لخته ظریفی که روی زرده شکل گرفته است، نشانه آغاز زندگی یک جوجه است.
اسلاید 16 :
در روز دوم رگ های خونی بر روی زرده شکل می گیرند.
اسلاید 17 :
شکل گرفتن پاها و چشم در روز سوم.
اسلاید 18 :
پیشروی فرایند در روز چهارم، با تکامل بیشتر چشم.
اسلاید 19 :
در این تصویر جوجه ما چشم دارد.
اسلاید 20 :
در روز هفتم دهان شکل می گیرد

