بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

فصل ششم
كاربرد سيستم هاي بنگاهي و يكپارچگي فرآيند كسب و كار

اسلاید 2 :

سيستم هاي بنگاهي چيستند ؟
سيستم هاي بنگاهي بر يكپارچه سازي فرآيندهاي كليدي كسب و كار سازمان تمركز دارند. اين سيستم ها كه به سيستم هاي برنامه ريزي منابع بنگاه معروف هستند، برمبناي رشته اي از بخش هاي نرم افزاري بهم يكپارچه و يك پايگاه داده هاي مركزي مي باشند. پايگاه داده ها ، داده ها را جمع آوري مي كند و آنها را براي كاربردهاي بي شماري ذخيره مي كند. هنگامي كه اطلاعات جديدي از طريق يك فرآيند وارد مي شود، فوراٌ در دسترس ديگر فرآيندهاي كسب و كار قرار مي گيرد.(شكل 6-1)

اسلاید 3 :

شكل 6-1 معماري سيستم بنگاهي
سيستمهاي بنگاهي مجموعه از بخش هاي نرم افزاري يكپارچه شده و يك پايگاه داده اي مركزي را نشان مي دهد كه داده ها مي توانند از طريق بسياري از فرآيندهاي كسب و كار و عرصه هاي وظيفه اي گوناگون در سراسر بنگاه به اشتراك گذاشته شوند.
پول نقد
حساب هاي دريافتني
اعتبار مشتري
درآمد
ساعات كار
هزينة نيروي كار
مهارت شغلي
سفارش ها
پيش بيني فروش
درخواست برگشت
تغييرات قيمت

اسلاید 4 :

نحوه كار سيستم هاي بنگاهي :
هم ارزش و هم چالش سيستم هاي بنگاهي را مي توان در يكپارچگي اطلاعات و فرآيندهاي كسب و كار سازمان يافت. نرم افزار بنگاهي شامل مجموعه از بخش هاي نرم افزاري به هم وابسته مي باشد كه از فرآيندهاي اصلي كسب و كار داخلي،حسابداري و مالي، منابع انساني، ساخت و توليد و فروش و بازاريابي پشتيباني مي كند. اين نرم افزار،داده ها را قادر مي سازد تا در وظايف چندگانه و فرآيندهاي كسب و كار چندگانه براي دقيق كردن هماهنگي و كنترل سازماني مورد استفاده قرار گيرند. (جدول6-1)

اسلاید 5 :

جدول 6-1 فرآيندهاي كسب و كار پشتيباني شده توسط سيستم هاي بنگاهي

اسلاید 6 :

اين نرم افزار، حاصل هزاران فرآيند كسب و كار از پيش تعريف شده است. سازمان هاي سازنده اين نرم افزار، بايد ابتدا وظايف سيستمي مورد استفاده را انتخاب كنند و سپس فرآيندهاي كسب و كار موجود را با فرآيندهاي كسب و كار از پيش تعريف شده در نرم افزارش منطبق كنند. سازمان ها مي توانند از جداول تهيه شده توسط نرم افزار براي مرتبط كردن روش هاي جاري كسب و كار استفاده كنند. اگر نرم افزار بنـگاهي، از كسب و كار سازمان پشتيبانـي نكند، سازمـان ها مي توانند برخي از روش كسب و كار سازمان را طراحي مجدد كنند. به هرحال نرم افزار بنگاه بسيار پيچيده است و بومي سازي آن ممكن است عملكرد سيستم، تلفيق اطلاعات و فرآيندها را كه از مزاياي اصلي سيستم مي باشد، ناديده بگيرد. اگر سازمان ها بخواهند از طريق نرم افزار بنگاهي به حداكثر منافع دست يابند،بايد روش كارشان را جهت تطبيق با فرآيندهاي كسب و كار در نرم افزار تغيير دهند. امروزه كاربران مي توانند به سيستم هاي بنگاهي از طريق يك جستجوگر وب دسترسي يابند و به سيستم هاي سازمان هاي ديگر مرتبط شوند. گرچه اين سيستم ها در آغاز با هدف ماشيني كردن فرآيندهاي كسب و كار داخلي سازمان طراحي شدند اما اكنون به فعاليت هاي بيرون از سازمان و قابليت ارتباط با مشتريان، تأمين كنندگان و ديگر سازمان ها گرايش يافته است.

اسلاید 7 :

ارزش تجاري سيستم هاي بنگاهي
سيستم هاي بنگاهي، فرآيندهاي كسب و كار متنوع داخل سازمان را با معماري اطلاعات منحصر بفرد يكپارچه و تلفيق مي كنند. چنانچه سازمان ، نرم افزار بنگاهي را به درستي نصب و استفاده كند، مي تواند بازگشت سرمايه بالايي داشته باشد. سيستم هاي بنگاهي مي توانند هم در افزايش كارايي سازماني و هم در تهيه اطلاعات سطح سازمان ارزش ايجاد كنند تا به مديران در تصميم گيري بهتر كمك رسانند.

اسلاید 8 :

سازمان يكپارچه
سازمان ها مي توانند از سيستم هاي بنگاهي،در جهت پشتيباني از ساختارهاي سازماني استفاده كنند و همچنين مي توانند فرهنگ سازماني منسجمي ايجاد كنند. براي مثال سازمان از سيستم هاي بنگاهي به منظور از بين بردن مرزهاي واحد كسب و كار يا مرزهاي جغرافيايي سازمان و يا براي ايجاد يك فرهنگ سازماني يكنواخت،كه در آن هركس توانايي دسترسي به اطلاعات يكساني را دارد، استفاده مي كنند.

عمليات كارآمد و فرآيندهاي مشتري گرا

سيستمهاي بنگاهي مي توانند به ايجاد بنياد يك سازمان مشتري مدارتر كمك كنند. با يكپارچه كردن فرآيندهاي مالي، توليد، فروش و تداركات، سازمان به طور اثربخش تري به سفارشات مشترييان بار محصولات و اطلاعات پاسخ مي دهد، محصولات جديد را پيش بيني و آنها را با صرف هزينه و زمان كمتري توليد و سپس توزيع مي كند.

اسلاید 9 :

اطلاعات سطح سازمان براي بهبود تصميم گيري علاوه بر نظارت بر فعاليت هاي عملياتي از جمله پيگيري موقعيت سفارش ها و سطوح موجودي، سيستم هاي بنگاهي پايگاهي منحصر بفرد و يكپارچه از داده ها را براي سازمان بوجود مي آورند. باوجود سيستم هاي بنگاهي،روش انجام كارها استاندارد مي شود و مديريت ارشد آسان تر مي تواند در هر لحظه، نحوه اجراي واحد سازماني خاصي را پيگيري كند تا فوراً تعيين كند كه كداميك از محصولات سودآور و كداميك زيان آور است. نرم افزار سازماني،شامل ابزارهاي تحليل داده هايي است كه توسط سيستم به منظور ارزيابي عملكرد كلي سازمان گردآوري شده اند.

اسلاید 10 :

6-2 سيستم هاي مديريت زنجيره تامين (SCM)
محيط كسب و كار رقابتي امروز، سازمانها را به توجه بيشتر درباره نحوه مديريت زنجيره هاي تامين شان فرا مي خواند. مشتريان به هنگام خريد بر ارزش بيشتر، اجراي سفارش هرچه سريعتر وخدمات پاسخگوترتاكيد مي ورزند. چرخ هاي حيات كوتاهتر، منبع يابي جهاني و تنوع بيشتر محصولات، پيچيدگي زنجير تأمين را افزايش مي دهد. امروزه مديريت زنجيره تأمين، به انجام و اجراي سفارش محدود نمي شود بلكه به مسائل راهبردي نظير توانايي ايجاد و تحويل محصولات جديد يا توانايي ايجاد وپياده سازي مدل هاي كسب و كار جديد نيز مرتبط مي شود.

اسلاید 11 :

زنجيره تأمين
مديريت زنجيره تامين ، به ارتباط نزديك و هماهنگي فعاليت هاي خريد، ساخت و انتقال محصول اشاره دارد. اين زنجيره فرآيندهاي كسب و كار را با اطلاعات سريع، واحد توليد و جريان سرمايه تلفيق مي كند تا زمان صرف شده و هزينه هاي تمام شده كالا را كاهش دهد. زنجيره تامين ، شبكه اي است جهت توليد مواد اوليه، تبديل مواد اوليه به كالاي در جريان ساخت و سپس كالاي ساخته شده و توزيع آن در ميان مشتريان. اين شبكه واحدهاي ساخت، مراكز توليد، وسايل حمل و نقل ، نمايندگي هاي خرده فروشي و مشتريان را به هم مرتبط مي كند. جريان وجوه، مواد اوليه و اطلاعات زنجيره تامين در دو جهت جريان دارد. جريان كالاها و خدمات به صورت مواد اوليه خام آغاز مي شود و از ميان سيستم تداركات و توليد سازمان گذر مي كنند تا به خريداران مي رسند.اقلام برگشتي در جهت مخالف از خريدار به فروشنده جريان دارند.

اسلاید 12 :


مشتري
خرده فروش
توزيع كننده
توليد كننده
تأمين كننده
سفارش ها ، درخواست هاي برگشتي ، تعمير و درخواست هاي خدمات ، پرداخت ها
تامين كنندگان لايه 3
تامين كنندگان لايه 2
تامين كنندگان لايه 1
جريان رو به پايين
شكل 6-2 يك زنجيره تامين

اسلاید 13 :

فرآيندهاي زنجيره تأمين
مديريت زنجيره تامين شامل فرآيندهاي زيادي براي تسريع جريان اطلاعات و مواد سازمان مي باشد. اين فرآيندها به سازمان در شناخت بهتر مسائل مديريت زنجيره تامين و تدوين اهدافي براي بهبود آن كمك مي كنند. فرآيندهاي اصلي زنجيره تامين عبارتند از : برنامه ريزي، منبع يابي، توليد،تحويل و ارجاع.
برنامه
* ايجاد تعادل ميان منابع با نيازمنديها
* ايجاد اتحاد ميان برنامه زنجيره تأمين ها
*انتخاب حمل كنندگان
* تعيين زمان حمل بارها
*مديريت انبار داري
* صورتحساب مشتريان
* زمان بندي توليد
* ارزيابي كيفيت عملكرد
*مديريت كار در فرآيند
* شناسايي تأمين كنندگان
* برنامه ريزي تحويل
* مديريت موجودي
* قانونمند كردن برگشتي ها
*برنامه ريزي برگشتي ها
*دريافت برگشتي ها
*رسيدگي به اعتبار برگشتي
شكل 6- 3 فرآيندهاي مديريت زنجيرة تأمين
پنج فرآيند مديريت زنجيرة تأمين شامل بسياري از فرآيندهاي جزء انجام شده توسط اعضاي زنجيره ، تأمين مي شود .

اسلاید 14 :

اطلاعات و مديريت زنجيره تأمين
ناكارآمدي ها در زنجيره تامين ، همگي به دليل عدم اطلاعات دقيق و به موقع مي باشد. براي مثال ممكن است توليدكنندگان موجودي كالاي زيادي نگهداري كنند زيرا دقيقاً نمي دانند چه زماني محموله بعدي از سوي تامين كنندگان خواهد رسيد. تامين كنندگان نيز ممكن است مواد خام بسيار كمي را سفارش دهند زيرا اطلاعات دقيقي در مورد تقاضا ندارند.اگر يك توليد كننده درباره اينكه دقيقاً مشتريان چه تعداد كالا مي خواهند، چه زماني سفارش مي دهند و محصولات در چه زماني مي تواند توليد شود، اطلاعات كاملي داشته باشند. اين امكان وجود دارد تا راهبرد تحويل به موقع با بهره وري بالا اجرا شود .
با اين وجود در يك زنجيره تامين ، عدم اطمينان بالا مي رود زيرا بسياري از رخدادها و حوادث را نمي توان پيش بيني كرد، رخدادهايي مانند تغيير ميزان سفارش،تاخير در تحويل مواد اوليه توسط تامين كنندگان و از كار افتادن خط توليد،به منظور جلب رضايت مشتريان، توليدكنندگان اغلب با چنين حوادث غيرقابل پيش بيني از طريق نگهداري بيش از حد نياز مواد و كالاها برخورد مي كنند. موجودي كالاي زياد، به شكل يك سير براي فقدان انعطاف پذيري در زنجيره تامين عمل ميكند. گرچه اين روش پرهزينه و گران است.

اسلاید 15 :

كاربردهاي مديريت زنجيره تأمين
هدف اصلي سيستم هاي مديريت زنجيره تامين،قابل رويت بودن اطلاعات ، ارتباطات باز و سريع و به اشتراك گذاشتن اطلاعات در ميان اعضاي زنجيره تامين مي باشد. با وجود اطلاعات دقيق، امكان زمان بندي سفارشها، محموله ها و توليد وجود دارد كه اين امر سطوح ذخيره سازي را كاهش مي دهد و تحويل به مشتريان را سرعت مي بخشد. سيستم هاي مديريت زنجيره تامين جريان اطلاعات ميان يك سازمان و شركاي زنجيره اش را خودكار مي سازد به طوريكه آنها مي توانند تصميمات بهتري را به منظور بهينه سازي عملكردشان اتخاذ كنند. در اصل، نرم افزار زنجيره تامين، مي تواند يا بصورت نرم افزاري براي كمك به طرح تجاري زنجيره تامين( برنامه ريزي زنجيره تامين) و يا بصورت نرم افزاري براي كمك به اجراي مراحل زنجيره تامين ( اجراي زنجيره تامين) طبقه بندي شود. سيستم هاي برنامه ريزي زنجيره تامين ، سازمان را قادر مي سازد تا پيش بيني هاي تقاضاي يك محصول را ايجاد كند و طرح هاي منبع يابي و توليدي براي آن محصول را توسعه دهد.

اسلاید 16 :

چنين سيستم هايي به سازمان ها كمك ميكند تا تصميمات عملياتي بهتري را اتخاذ كنند مانند تعيين مقدار توليد محصول خاص در دوره زماني مفروض، ايجاد سطوح موجودي براي مواد خام، كالاهاي در جريان ساخت و كالاهاي ساخته شده، تعيين مكان ذخيره سازي كالاهاي ساخته شده و شناسايي نحوه حمل و نقل به منظور تحويل محصول . براي مثال اگر يك مشتري بزرگ ، سفارش بزرگي را نسبت به سفارش هاي معمول بدهد، مي تواند تاثير عميقي در سراسر زنجيره تامين داشته باشد. مواد خام اضافي يا تركيب متفاوتي از مواد خام به تامين كنندگان سفارش داده مي شود. روند توليد و ساخت تغيير مي يابد،و واحد حمل و نقل تحويل را از نو فهرست بندي مي كند. اطلاعات مربوط به كليه تغييرات به منظور هماهنگي در ميان اعضاي مربوط زنجيره تامين به اشتراك گذاره مي شود. يكي از مهمترين و پيچيده ترين وظايف برنامه ريزي زنجيره تامين، برنامه ريزي تقاضا است كه تعيين ميكند يك كسب وكار چند كالا بايد بسازد تا رضايت همه مشتريان خود را برآورده سازد. سيستم هاي اجراي زنجيره تامين جريان محصولات را در مراكز توزيع و انبارها مديريت مي كنند تا اطمينان يابند كه محصولات به مكان مورد نظر به شيوه اي كارآمد تحويل داده مي شوند. آنها مكان فيزيكي كالاها، مديريت مواد ، انبارداري و عمليات حمل و نقل و اطلاعات مالي مربوط به همه بخش ها را رديابي مي كنند.جدول 6-2 جزئيات بيشتري از طرح ريزي زنجيره تامين و سيستمهاي اجرا را ارائه مي كند.

اسلاید 17 :

جدول 6-2 برنامه ريزي زنجيره تأمين و سيستم هاي اجرا

اسلاید 18 :

ارزيابي عملكرد زنجيره تأمين
سازمان ها نياز دارند تا عملكرد تلاش هاي مديريت زنجيره تامين خود را با استفاده از اطلاعات عملكرد عيني اندازه بگيرند. تعدادي معيار استاندارد، جهت ارزيابي عملكرد فرآيندهاي زنجيره تامينو سيستم هاي مديريت زنجيره تامين وجود دارد. معيارهاي استاندارد مهم براي اندازه گيري عملكرد زنجيره تامين شامل ميزان توانايي پاسخگويي به سفارش ها درزمان مقرر، زمان متوسط تحويل سفارش، صحت پيش بيني زمان چرخه براي منبع يابي و ساخت يك محصول مي باشد. زمان چرخه، مجموع زمان سپري شده براي تكميل يك فرآيند كسب و كار مي باشد . ممكن نيست سازمان ها در همه اين عرصه ها برتري داشته باشند، بلكه مديريت بايد عملياتي را انتخاب كند كه حياتي ترين عامل موفقيت سازمان و بر معيارهاي استاندارد ارزيابي عملكرد منطبق باشد. گرچه فروشندگان نرم افزارهاي بزرگ، ابزارهايي براي خودكار كردن بسياري از مهمترين فرآيندهاي زنجيره تامين دارند اما هيچ بسته نرم افزاري يا مجموعه اي از ابزارها، تمام كارها را انجام نمي دهد.

اسلاید 19 :

مديريت زنجيره تأمين و اينترنت
در محيط پيش از اينترنت، هماهنگي زنجيره تامين بندرت انجام مي شد. همچنين اشتراك اطلاعات با شركاي خارجي زنجيره تامين دشوار بود زيرا سيستم هاي آنان برمبناي استانداردها و فن آوري هاي مختلفي بودند. سيستم هاي بنگاهي مي توانستند يكپارچگي برخي از فرآيندهاي زنجيره تامين داخلي را تامين كنند اما آنها براي برخورد با فرآيندهاي زنجيره تامين خارجي طراحي نشده بودند.

اسلاید 20 :

اينترانت
برنامه ریزی
و زمان بندی
موجودی
حمل و نقل
پردازش سفارش
خرید
تولید
توزیع کنندگان
خرده فروشان
مشتریان
تأمین کنندگان
خدمات تدارکاتی
شكل 6-4 اينترانت ها و اكسترانت ها درخصوص مديريت زنجيره تامين

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید