بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
تئوری های مدیریت پیشرفته
نهاد و نهاد گرایی
اسلاید 3 :
يا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَ أُنْثى وَ جَعَلْناكُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ
الحجرات/13
اسلاید 4 :
اى مردم! ما شما را از يك مرد و زن آفريديم و شما را تيرهها و قبيلهها قرار داديم تا يكديگر را بشناسيد؛ [اينها ملاك امتياز نيست،] گرامىترين شما نزد خداوند با تقواترين شماست؛ خداوند دانا و آگاه است!
الحجرات/13
اسلاید 5 :
9. نظریه عمومی سیستمی G.S.T و تئوری اقتضایی
10. هفت الگوی کارساز مینتزبرگ
11. هفت اس مکنزی (اس های نرم و اس های سخت)
12. دیسیپلین ها (کارآفرینی،سازمان چابک،سازمان مجازی و .)
13. مدیریت تحول و نظریه آشوب
14. نظریه های جدید (نظریه سلولی و .)
سرفصل مطالب
Content /outline
2. سیر تطوروتحول تئوریهای سازمان
3. سطوح تجزیه و تحلیل :1- سطح بوروکراسی
4. سطوح تجزیه و تحلیل :2-سطح سازمان
5. سطوح تجزیه و تحلیل : 3-سطح کارگاه
6. سطوح تجزیه و تحلیل : 4-سطح تکنیک
7. نهاد و نهادگرایی
8. سازمانها : سیستم های عقلایی ، طبیعی ،باز
1. ماهیت ومفاهیم تئوری
اسلاید 6 :
مقدمه
ریشه های علم سازمان در مطالعه نهادهاست ولی بعدها این علم از اصل خود دور شده و به سمت رفتارگرایی و انتخاب عقلایی گراییده است .
هرچند که تکوین نهادگرایی در نظریه سازمان را نمی توان از نهادگرایی در علوم اجتماعی ( اقتصاد ، علوم سیاسی ، جامعه شناسی ، و غیره) جدا دانست ولی در اینجا تأکید بر نظریه نهادی سازمان است .
اسلاید 7 :
مقدمه
همان طور که قبلا گفته شد ، سازمان ها و مدیریت در سه سطح مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند .
سازمان ها در خلاء شکل نمی گیرند . آنها منعکس کننده انتظارات نهادی هستند. بنابراین شناخت و کسب معرفت پیرامون نهاد ضرورت پیدا می کند .
اسلاید 8 :
بستر تاریخی تئوری نهادی
اسلاید 9 :
تعاریف
مفاهیم
اصطلاحات
اسلاید 10 :
اصطلاح نِهاد
نِهاد یک امر درونی می باشد .
اسلاید 11 :
اصطلاح نَهاد
نَهاد یک امر بیرونی می باشد .
اسلاید 12 :
مفهومی فراتر از یک واژه و اصلاح دارد و به فراخور سابقه و ورود آن در حوزه های مختلف علم از معانی ، تعاریف و کاربردهای متفاوتی برخوردار شده است . مفهوم نهاد هم اشاره به ایجاد مکانی خاص برای فعالیت و هدفی خاص دارد هم مفهوم ذهنی ، موضوعی یا معنوی از آن استنباط می شود .
مفهوم نهاد
اسلاید 13 :
تعریف نهاد (Intitution)
ساختاری انطباق پذیر با بعد ارزشی بسیار قوی که اعضای آن زندگی خود را متکی به آن دانسته و هرگونه تغییر در آن و یا از میان رفتن آن، اثراتی بر روی اعضای نهاد و کل جامعه دارد .
اسلاید 14 :
تعریف نهاد (Intitution)
نهاد یک سازمان اجتماعی است . سازمانی که خارق العاده است و از اول بوده و از بین رفتنی نیست . مثل خانواده ، مذهب ، اجتماع ،دولت ، اقتصاد (بازار) ، آموزش و پرورش . (دکتر حسن میرزایی اهرنجانی)
اسلاید 15 :
نهاد در سازمان و مدیریت:
به ساختارِ انطباق پذیرِ با بعد ارزشی بسیار بالا اطلاق می شود که ضمن ارائه خدمت/کالایِ ممتاز، از اعضایی برخوردار است که حیات و زندگی خویش را با تکیه بر حیات و بقای نهاد استوار نموده و متاثر از هر گونه تغییر و افت و خیز در آن هستند.
(میرزایی اهرنجانی، 1382)
اسلاید 16 :
تعریف نهاد در حوزه های مختلف علمی
قدیمی ترین تعریف را جامعه شناسان فرانسوی به معنای تشکیلات و سازمانهای اجتماعی-اغلب با بعد قضایی- از نهاد ارائه داده اند .
جامعه شناسان آمریکایی نیز تعاریف مختلفی شامل مجموعه ای از:الگوهای رفتاری ، الگوهای فرهنگی و نقشها برای آن برشمرده اند .
جامعه شناسی
در روانکاوی جنبه ناخودآگاه شخصیت است که اساس تمام انگیزه های مهم رفتار انسان و نیروهای غریزی وی می باشد .
روانشناسی
اسلاید 17 :
تعریف نهاد در حوزه های مختلف علمی
نهاد عبارت است از مجموعه ای از قواعد و دستورهای سیاسی و حقوقی که در اثر ترکیب و تألیف قواعد عرفی و قانونی به وجود آمده اند . به شرطی که این قواعد چون تار و پود در هم تندیده شوند ، با هم هماهنگ گردند و با یکدیگر ارتباط منطقی برای هدف خاصی پیدا کنند .
علم حقوق
قانون ، رسم ، عرف و عادت ، رویه ، سازمان یا هر عنصر دیگر در زندگی سیاسی یا اجتماعی مردم . یک اصل نظام بخش یا پیمان در خدمت نیازهای یک اجتماع سازمان یافته یا هدف های کل تمدن . آنچه که در اجتماع پابرجا و مستقر شده باشد.
علوم سیاسی
اسلاید 18 :
تعریف نهاد در حوزه های مختلف علمی
اقتصاد یک سازه اجتماعی است که هدف تخصیص کارای منابع را دنبال میکند.اقتصادنهادی ،بازار،بنگاه و دولت رابه عنوان نهادهای اصلی سیستم های باز درنظر می گیردکه ابزارهای جانشین برای تخصیص منابع اند وبایدترکیب درستی از انها انتخاب شوند .
علم اقتصاد
نهادهای اجتماعی مهمترین سازمانهای اجتماعی اندکه نیازهای اساسی انسانهارادرجوامع براورده میکنند.نهادهادرهمه جوامع وجودداشته اند.علت وجودی ونقش انهادرجوامع بشری این است که نیازهای اساسی وهمیشگی هرجامع راپاسخ میدهند .
علوم اجتماعی