بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
کنترل کیفی زمان واقعی خودکار دادههای آب و هواشناسی
اسلاید 2 :
بسم الله الرحمن الرحیم
اسلاید 3 :
مقدمه
ایجاد و توسعه سامانههای زمانواقعی به عنوان یک ابزار تحقیقاتی-مدیریتی در زمینه منابع آب مانند بیلان آب و هشدار مخاطرات محیطی در دنیا مورد توجه مدیران قرار گرفتهاست.
این سامانهها نیازمند دادههای صحیح، کامل و زمانواقعی هستند.
استفاده از دادههای آب و هواشناسی نیازمند فرآیند غربال (کنترل کیفی) است تا صحت آنها مشخص شود. وجود خطا در دادهها یکی از چالشهای اساسی است که پژوهشگران در حوزه مدیریت منابع آب معمولا با آن مواجه هستند.
دادههای مشکوک و مفقود باعث اریبی در نتایج تحلیلهای آماری و برآورد پارامترهای جامعه شده و مانعی جدی در کارائی مدلسازیهای ریاضی است.
از طرف دیگر، تفاوت رفتار متغیرهای مشابه در ایستگاههای وزارت نیرو و سازمان هواشناسی یکی از موانع استفاده توام از اطلاعات آنهاست.
اسلاید 4 :
هدف
تاکید بر اهمیت دسترسی به دادههای زمانواقعی در حیطه آب و هواشناسی و نیاز اصلی توسعه سامانههای مدیریتی منابع آب
اهمیت غربال و ترمیم خودکار دادهها براساس الگوریتمهای ریاضی مناسب با سامانهای تحت وب
غربال، ترمیم و انتشار زمان واقعی توام وزارت نیرو و سازمان هواشناسی
اسلاید 5 :
تعاريف
دادههای زمان واقعی: دادههایی هستند که از فنآوری جدید حاصل میشوند و اطلاعات دقیقه به دقیقه در برنامههای کاربردی دستگاههای تلفنی، رایانه و گوشی همراه ارائه میشود. این دادهها به همان سرعتی كه جمعآوری شدهاند به كاربر نهايی میرسند.
Real time: بهنگام، بلادرنگ، زمان واقعی، زمان حقیقی، دادههای لحظهای.
Near real time : ممکن است داده زمانواقعی فوراً به كاربر نهايي نرسد و بین رخداد پدیده و پردازش داده با تأخیر زمانی روبرو شویم.
خطا: خطا اختلاف بین مقدار ثبت شده و مقدار واقعی است که خطای سیستماتیک نامیده میشود وناشی از تصادف نیست و بستگی به ابزارهای سنجش یا فرآیند اندازهگیری و ثبت دادهها دارند. تغییرات غیرقابل پیشبینی، خطاهای تصادفی نامیده میشوند. خطای تصادفی بستگی به عواملی دارند که نمیتوان آنها را کنترل کرد.
داده مشکوک: دادههای دارای خطا را دادههای نادقیق، ناصحیح، مشکوک، آلوده و مغشوش مینامند.
غربال: دادهها قبل از کاربرد در تحقیقات و الگوبندیهای آماری و ریاضی باید بررسی شوند. این کار را غربال داده، کنترل کیفی یا پیشپردازش گویند.
اسلاید 6 :
شکل ۱- ایستگاههای برداشت دادههای آب و هواشناسی در کشور
اسلاید 7 :
شکل ۲- نمای کلی غربال دادهها
اسلاید 8 :
شکل ۳- گامهای انجام پژوهش، ارتباط آنها با یکدیگر و خروجیهای هر مرحله
اسلاید 9 :
باتشكر از حسن توجه شما