بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
شاخصه های نماینده اصلح از نگاه امامین انقلاب
اداره مطالعات و پژوهش های تبلیغی حوزه های علمیه
اسلاید 3 :
متغیرهای انتخاباتی در ایران
ابزارهای رسانهای و انتخابات
غیرقابلپیشبینی بودن نظرات و تصمیمات مردمی
الگوی رفتار انتخاباتی
اسلاید 4 :
جامعهشناسی انتخابات، میتواند به پیشبینی رأی مردم و تبیین بهتر فضای انتخاباتی کمک کند. برای این منظور، تحلیلگران پدیدة انتخابات، از ابزارها و نظریههای مختلفی استفاده میکنند.
برخی معتقدند: تجربه نشان داده است که مردم ایران در بیشتر زمینههای سیاسی، غیرقابل پیشبینی هستند و رفتارشناسی ایرانیان حاکی از پیچیدگیهای مختلف روحی و روانی در لایههای درونی شخصیت آنهاست که تصمیمگیریها، برنامهریزیها و کنشهای رفتاری آنان را تحت تأثیر قرار میدهند.
غیرقابلپیشبینی بودن نظرات و تصمیمات مردمی
اسلاید 5 :
برخی دیگر معتقدند: سیاستمداران با استفاده از ابزارها و رسانههای مختلف، میتوانند با اقدامات خود از دو جهت در نتایج انتخابات تغییر ایجاد کنند:
الف) تلاش جهت کاهش یا افزایش حضور در انتخابات؛
ب) شکلدهی افکار عمومی، و تغییر نتایج انتخابات به نفع جناح مدنظر خود.
ابزارهای رسانهای و انتخابات
اسلاید 6 :
الگوی رفتار انتخاباتی
الگوی منطقهای
الگوی طایفهای
الگوی حزبی (سیاسی)
الگوی توجه به همزبانی
الگوی همشهری گری
الگوی توجه به مد نظر امامین انقلاب
اسلاید 7 :
تنوّع زبانی موجود در کشور ما و همچنین گویشهای فراوان، همچنان که دارای مزایای زیادی است، میتواند در مواقعی باعث اختلافات و سوء استفادة اشخاص فرصتطلب گردد، چنانکه پدیدههایی مثل: پانترکیسم، پانآذریسم و پانعربیسم، محصول چنین سودجوییهایی است. این امر در جریان انتخابات نیز نقش قابل تأملی در رأیآوری کاندیدای همزبان دارد
الگوی توجه به هم زبانی
اسلاید 8 :
در این الگو، مردمان متأثر از هویّت و تعلّقات قبیلهای، طایفههایی را تشکیل داده و در انتخابات به صورت طایفهای به کاندیدای وابسته به آن قبیله و ایل رأی میدهند. البته در این الگو تعلقات زبانی، اقلیمی و مذهبی نیز بر تعلقات طایفهای اضافه میشود. درحالی که قرآن کریم میفرماید:
ان اکرمکم عند الله اتقاکم
الگوی طایفه ای
اسلاید 9 :
الگوی حزبی(سیاسی)
در این الگو که میتوان دامنة آن را مرتبط به شهرهای بزرگ ایران دانست؛ این احزاب و لیستهای انتخاباتی هستند که نقش زیادی در تعیین رفتار رأیدهی مردم دارند.به قول قرآن کریم کلُّ حزبٍ بَما لَدَیهِمْ فَرِحُونَ
قرآن کریم احزاب را در دو دستة «حزب الله» و «حزب الشیطان» تقسیم کرده است. گاهی در انتخابات احزاب دوگانه کاملاً شکل میگیرند و به تعبیری ائتلافها و احزاب همفکر، قطبهای جامعه را تشکیل داده، به دو حزب متقابل تبدیل میشوند و قابل تفکیک و انتخاباند .
وَ مَنْ يَتَوَلَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ مائده / 56
اسْتَحْوَذَ عَلَيْهِمُ الشَّيْطَانُ فَأَنْسَاهُمْ ذِكْرَ اللَّهِ أُولَئِكَ حِزْبُ الشَّيْطَانِ أَلَا إِنَّ حِزْبَ الشَّيْطَانِ هُمُ الْخَاسِرُونَ مجادله / 19
اسلاید 10 :
محل سکونت (شهر، روستا، پایینشهر، بالاشهر و.) بر مشارکت انتخاباتی و نوع رأیدهی مؤثر است؛ ممکن است مناطق پائینشهر بیشتر جذب سیاستهای اقتصادی و مناطق بالای شهر بیشتر جذب سیاستهای فرهنگی شوند.
الگوی همشهری گری
اسلاید 11 :
در این الگو؛ مردم متأثر از هویت و تعلقات منطقهای و محلی، گروههایی را تشکیل داده و در انتخابات به صورت گروهی به کاندیدای وابسته به آن محله رأی میدهند؛ یعنی وجود یک کاندیدا از فلان منطقه در انتخابات، زمینة تشدید تعصّبات محلی را فراهم کرده، عرصه را به نفع کاندیدای مورد نظر پیش میبرد
الگوی منطقه ای
اسلاید 12 :
التزام عملی
سطح اقتصادی
استکبار ستیزی
پاک دستی
فهم سیاسی
اعتقادی
تخصص
اخلاق
جوان گرائی
رأی آوری
انتخاب بر اساس شاخصههای مد نظر امامین انقلاب
اسلاید 13 :
التزام عملی
سطح اقتصادی
استکبار ستیزی
پاک دستی
فهم سیاسی
اعتقادی
تخصص
اخلاق
جوان گرائی
رأی آوری
انتخاب بر اساس شاخصههای مد نظر امامین انقلاب
اسلاید 14 :
مؤمن باشد. اگر نگوییم مؤمن ترین
مقام معظم 74/12/1
شاخصه اعتقادی
إِنَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ الَّذينَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا في سَبيلِ اللَّهِ أُولئِكَ يَرْجُونَ رَحْمَتَ اللَّهِ وَ اللَّهُ غَفُورٌ رَحيم (بقره/218)
آنان كه ايمان آوردهاند و كسانى كه مهاجرت نمودهاند و در راه خدا جهاد كردهاند آنها آرزو و اميد به رحمت پروردگار دارند و خداوند آمرزنده مهربان است.
قَالَ رَجُلٌ مِنْ أَهْلِ قُمَّ يَدْعُو النَّاسَ إِلَى الْحَقِّ يَجْتَمِعُ مَعَهُ قَوْمٌ كَزُبَرِ الْحَدِيدِ لَا تُزِلُّهُمُ الرِّيَاحُ الْعَوَاصِفُ وَ لَا يَمَلُّونَ مِنَ الْحَرَبِ وَ لَا يَجْبُنُونَ وَ عَلَى اللَّهِ يَتَوَكَّلُونَ وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ.
علی بن عیسی از ایوب بن یحیی از امام موسیبنجعفر علیه السلام روایت میکند که آن حضرت فرمودند: مردی از اهل قم مردم را به سوی حق دعوت میکند و قومی گرداگرد او جمع میشوند به صلابت پارههای فولاد، تند بادها آنان را به لرزه درنمیآورد و از جنگ خسته نمیشوند و ترس به خود راه نمیدهند و بر خدا توکل می کنند و سرانجام، پیروزی از متقین است.
اسلاید 15 :
شاخصه التزام عملی
معتقد و پایبند به این نظام . ، اسلام، قانون اساسی و امام
صحیفه امام، ج۱۴، ص ۴۱۱
فَلَا وَ رَبِّكَ لَا يُؤْمِنُونَ حَتىَ يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لَا يجَدُواْ فىِ أَنفُسِهِمْ حَرَجًا مِّمَّا قَضَيْتَ وَ يُسَلِّمُواْ تَسْلِيمًا (نساء/65)
به پروردگارت سوگند كه آنها مؤمن نخواهند بود، مگر اينكه در اختلافات خود، تو را به داورى طلبند؛ و سپس از داورى تو، در دل خود احساس ناراحتى نكنند؛ و كاملا تسليم باشند.
ميان زبير بن عوام- از مهاجرين- و يكى از انصار، بر سر آبيارى نخلستان نزاع شد. پيامبر قضاوت كرد كه چون قسمت بالاى باغ، از زبير است، اوّل او آبيارى كند. مرد انصارى از قضاوت پيامبر ناراحت شد و گفت چون زبير، پسر عمه توست، به نفع او داورى كردى! رنگ پيامبر پريد و اين آيه نازل شد. عجبا كه خودشان رسولاللّه را به داورى پذيرفتهاند، ولى سرباز مىزنند!
امام صادق عليه السلام فرمود: اگر كسانى اهل نماز و حج و زكات باشند، ولى نسبت به كارهاى پيامبر صلى الله عليه و آله سوءظن داشته باشند، در حقيقت مؤمن نيستند. سپس آن حضرت اين آيه را تلاوت فرمودند (شأن نزول آیه 65 نساء)
اسلاید 16 :
شاخصه فهم سیاسی
نماینده باید دارای فهم و درک سیاسی باشد
مقام عضمای ولایت20/ 11 / 74
يَأَيهُّا الَّذِينَ ءَامَنُواْ إِن جَاءَكمُْ فَاسِقُ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُواْ أَن تُصِيبُواْ قَوْمَا بجِهَالَةٍ فَتُصْبِحُواْ عَلىَ مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِين (حجرات/6)
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! اگر شخص فاسقى خبرى براى شما بياورد، درباره آن تحقيق كنيد، مبادا به گروهى از روى نادانى آسيب برسانيد و از كرده خود پشيمان شويد!
قَالَ امیرالمومنین علیه السلام: كُنْ فِي الْفِتْنَةِ كَابْنِ اللَّبُونِ لَا ظَهْرٌ فَيُرْكَبَ وَ لَا ضَرْعٌ فَيُحْلَب (نهج البلاغه قصار1)در فتنه ها، چونان شتر دوساله باش، نه پشتی دارد که سواری دهد، و نه پستانی تا او را بدوشند.
مقام معظم رهبری: این را هم عرض بکنیم؛ بعضیها در فضای فتنه، این جمله را بد میفهمند و خیال میکنند معنایش این است که وقتی فتنه شد و اوضاع مشتبه شد، بکش کنار! اصلاً در این جمله این نیست که: «بکش کنار». این معنایش این است که به هیچ وجه فتنهگر نتواند از تو استفاده کند؛ از هیچ راه. «لا ظهر فیرکب و لا ضرع فیحلب»؛ نه بتواند سوار بشود، نه بتواند تو را بدوشد مراقب باید بود. (88/7/2)
اسلاید 17 :
شاخصه استکبارستیزی
يَأَيهُّا الَّذِينَ ءَامَنُواْ لَا تَتَّخِذُواْ الَّذِينَ اتخَّذُواْ دِينَكمُْ هُزُوًا وَ لَعِبًا مِّنَ الَّذِينَ أُوتُواْ الْكِتَابَ مِن قَبْلِكمُْ وَ الْكُفَّارَ أَوْلِيَاءَ وَ اتَّقُواْ اللَّهَ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِين (مائده/57)
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! افرادى كه آيين شما را به باد استهزاء و بازى مىگيرند- از اهل كتاب و مشركان- ولىّ خود انتخاب نكنيد و از خدا بپرهيزيد اگر ايمان داريد!
الْحَذَرَ كُلَ الْحَذَرِ مِنْ مُقَارَبَةِ عَدُوِّكَ فِي طَلَبِ الصُّلْحِ فَإِنَّ الْعَدُوَّ رُبَّمَا قَارَبَ لِيَتَغَفَّلَ فَخُذْ بِالْحَزْمِ
بعد از صلح با دشمنت، از او سخت برحذر باش؛ زيرا گاه دشمن، خود را به تو نزديك مى كند، تا غافلگيرت سازد؛ پس دورانديش و محتاط باش و خوش بينى به دشمن را متهم كن
کسانی باشند که مرز روشنی با دشمن داشته باشند
مقام معظم رهبری 86/12/22
اسلاید 18 :
شاخصه پاک دستی
وَ مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ مَنْ إِن تَأْمَنْهُ بِقِنطَارٍ يُؤَدِّهِ إِلَيْكَ وَ مِنْهُم مَّنْ إِن تَأْمَنْهُ بِدِينَارٍ لَّا يُؤَدِّهِ إِلَيْكَ إِلَّا مَا دُمْتَ عَلَيْهِ قَائمًا (آل عمران/75)
و در ميان اهل كتاب، كسانى هستند كه اگر ثروت زيادى به رسم امانت به آنها بسپارى، به تو باز مىگردانند؛ و كسانى هستند كه اگر يك دينار هم به آنان بسپارى، به تو باز نمىگردانند؛ مگر تا زمانى كه بالاى سر آنها ايستاده (و بر آنها مسلّط) باشى
فَمَنِ اسْتَطَاعَ مِنْكُمْ أَنْ يَلْقَى اللَّهَ تَعَالَى وَ هُوَ نَقِيُّ الرَّاحَةِ مِنْ دِمَاءِ الْمُسْلِمِينَ وَ أَمْوَالِهِمْ سَلِيمُ اللِّسَانِ مِنْ أَعْرَاضِهِمْ، فَلْيَفْعَلْ (نهج البلاغه، خطبه 176)
هر کس از شما بتواند خدا را در حالی ملاقات کند که دستش از خون و اموال مسلمانان پاک و زبانش از عِرض و آبروی مردم سالم ماند، باید چنین کند.
دوری از زد و بند نامشروع و فساد مالى و ادارى
مقام معظم رهبری 70/3/13
اسلاید 19 :
شاخصه ساده زیستی
مَنْ کانَ یُریدُ الْحَیاةَ الدّنْیا وَ زینَتَها نُوَفّ ِ إِلَیْهِمْ أَعْمالَهُمْ فیها وَ هُمْ فیها لا یُبْخَسُونَ أُولئِکَ الّذینَ لَیْسَ لَهُمْ فِی اْلآخِرَةِ إِلاّ النّارُ وَ حَبِطَ ما صَنَعُوا فیها وَ باطِلٌ ما کانُوا یَعْمَلُونَ. (هود/15 و 16)
کسانی که زندگی دنیا و زیور آن را بخواهند، [مزد] کارهایشان را در دنیا به طور کامل به آنان می دهیم و به آنان در آنجا کم داده نخواهد شد. اینان کسانی هستند که در آخرت جز آتش برایشان نخواهد بود و آنچه در دنیا، کرده اند به هدر رفته و آنچه انجام می داده اند، باطل شده است
اِنَّ اللَّهَ تَعالی فَرَضَ عَلی اَئِمَّة ِالْحَقِّاَنْ یُقَدِّرُوا اَنْفُسَهُمْ بِضَعَفَة ِالنَّاس ِ. (نهج البلاغه ص325)خدای تعالی به پیشوایان حق واجب گردانیده که خود را با مردم تنگدست برابر نهند تا اینکه فقیر و تنگدست را پریشانیاش فشار نیاورده نگران نسازد.
ساده زیستی و پرهیز از اشرافیگری
مقام معظم رهبری 83/3/6
اسلاید 20 :
شاخصه کارآمدی و تخصص
قَالَ اجْعَلْنىِ عَلىَ خَزَائنِ الْأَرْضِ إِنىِّ حَفِيظٌ عَلِيم (یوسف/55)
(يوسف) گفت: «مرا سرپرست خزائن سرزمين (مصر) قرار ده، كه نگهدارنده و آگاهم!»
َ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص مَنْ عَمِلَ عَلَى غَيْرِ عِلْمٍ كَانَ مَا يُفْسِدُ أَكْثَرَ مِمَّا يُصْلِحُ (الکافی ج1 ص44)
هر کس بدون علم و تخصص، کاری انجام دهد، بیش از آنکه آباد کند، خراب می کند
کارآمد باشد
از بیانات مقام معظم رهبری حفظه الله مورخ 82/11/24