بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
بازايابي زعفران دربازارهاي بين المللي
اسلاید 2 :
روند رو به رشد در كاهش قيمت نفت وعدم جايگاه مناسب از نظر درآمدهاي ارزي براي كشورهائي كه صرفا“ توليد كننده مواد اوليه ميباشند نياز ايشان را به يافتن راههايي براي توسعه درآمدهاي غير نفتي غير قابل اجتناب ساخته است .
مرور انباشتهاي علمي نسبتاً جديدي به نام بازاريابي در غالب مقالات,كتابها و گزارشات تحقيقي متعددي كه تا حدودي نيز با شتاب زياد بالنده مي باشد نشانگر آن است كه كشورهاي توسعه يافته با به كار گيري تدريجي اصول اين علم در زمينه هاي مناسب خويش نه تنها توانسته اند محصولات خود را در بعلاوه با طرح محصولات جديد سطح ملي بلكه در سطح بين المللي نيز مطرح نمايند.
مقدمه
اسلاید 3 :
به علاوه با طرح محصولات جدید توانسته اند نيازهاي جديد, ارزشهاي جديد, كيش و كردارهاي جديد را بوجود آورند كه در دنياي فعلي ميرود انسان بنده مصرف , بنده كالا و بالا خره بنده شركتهاي مولد كالا هاي جديد شود.
با توجه به گستردگی سطح زیر کشت زعفران در کشور مخصوصاٌدر استان خراسان و امکان بالقوه کشت این محصول در مناطق وسیعی از کشور و نیز افزایش تولید زعفران به عنوان یک محور اصلی توسعه در بخش کشاورزی قابل بحث است .
اسلاید 4 :
دراين گزارش به بررسي صادرات زعفران درجهان وصادرات غير نفتي ايران طي سالهاي 50-72 پرداخته و عوامل قدرت وضعف حضور در بازارهاي داخلي وخارجي زعفران بعنوان يك محصول قابل صدور را مورد ارزيابي قرارداده اند.
اهميت زعفران در كسب ارز از منابع خارجي و همچنين اهميت بازار يابي زعفران در بازار هاي بين المللي در جو فعاليتي جاري ايران مطرح مي شود .
مواد و روش كار
اسلاید 5 :
بحث
بازاريابي زعفران در سطح بين المللي با استفاده از فلسفه وجودي علم بازاريابي و با استفاده از موازين علمي بازار يابي ضروري است .
زعفران به عنوان منبع اصلي و طبيعي رنگ وعطر كه براي فرهنگهاي خاص تا حدودي كالايي مهم براي افزايش مطبوعيت غذاهاست كه تا به حال تا چه حدي با استفاده از رويه هاي مدرن علمي ومدرن بازاريابي توانسته ايم در ذائقه هاي بين المللي درطيف وسيع مصرف و در بازار هاي جهاني مطرح نمائيم .
اسلاید 6 :
تطبيق مفاهيم , اصول و روشهاي بازار يابي براي محصول زعفران ايران در سطح بين المللي مطرح است . با شناخت از كيش و كردار مصرف كنندگان و ريشه يابي علل مصرف و انتخاب كالا , بررسي نرخها و قيمتها ,بررسي روشهاي ارتباطات بازاريابي آثار و نتايج استفاده از اين روشها در گسترش مصرف و بازار محصول زعفران در سطح بين المللي قابل ارز يابي است .
اسلاید 7 :
ايران از عمده توليدكنندگان زعفران در جهان است وسطح زير كشت آن حدود 20 هزار هكتار وتوليد آن قريب به 100 تن ميباشد هر چند مغايرتهاي آماري فراوان در ميزان سطح زير كشت و توليد آن وجود دارد.
لیکن هيچگاه صادرات زعفران از 14% كل توليد تجاوز ننموده است درحاليكه اسپانيا 80 تا 90% تجارت جهاني زعفران را باتوليد 61 تني خود دارا است.
نتايج
اسلاید 8 :
براساس اعلام مركز تجارت بين الملل ITC متوسط تجارت جهاني زعفران
30 تا 50 تن ميباشد وكشورهاي ايتاليا.سوئيس.فرانسه .فنلاند.آلمان.سوئد.
عربستان.كويت وامارات بزرگترين واردكنندگان زعفران درجهان ميباشند
توسعه صادرات دركليه كشورها اعم از پيشرفته ويا در حال رشد
بسيار حساس واساسي است.
اسلاید 9 :
عدم حصول ارقام صادراتی کلان این واقعیت را نشان می دهد که زعفران ما در حفظ توسعه بازار توفیق زیادی نداشته است لذا لزوم تکامل مراکز توسعه بازرگانی بوسیله شناخت کاملتری از زعفران قابل صدورمان شامل :
تهیه آرشیوکالا و بازار – مطالعه بازارها – تنظیم برنامه برای توسعه صادرات و گرد آوری نمونه کالاهای مشابه – تأمین مالی صادرات – بهبود کیفیت کالا – بسته بندی مناسب با فرهنگها و در موازات آنها تشکیلا تی که به افزایش صادرات کمک کند با:
1- آگاه نمودن صادركنندگان ازبهترين ومناسبترين طرق حمل كالا
2-برگزاري دوره هاي آموزشي
راههاي توسعه صادرات زعفران
اسلاید 10 :
3-تنظيم خط مشي صادراتي كشور
4-تشكيل وحضوردرنمايشگاههاي تخصصي
5-اعزام هيأتهاي فروش به خارج
6-دعوت ازخريداران خارجي به منظور بازديد ازمراحل توليد وبسته بندي
نشركاتالوگ ونشريات چند زبانه.
حضورمان را در بازار های جهانی به شکل قابل قبولی در آورده و توان ارز آوری زعفران را به عنوان یک محصول صادراتی بالا برده و خود اتکائی را باور کنیم .
اسلاید 11 :
تراز بازرگاني خارجي ايران
غيرنفتي
هزارريال X
ارزش صادرات
ارزش واردات