بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

سيستم هاي اطلاعاتي يکپارچه حسابداري مديريت

اسلاید 2 :

فصل ششم
مفاهیم داده کاوی

اسلاید 3 :

مقدمه
حتماً تاکنون بارها عبارت "انقلاب دیجیتال"  به گوشتان خورده است و احتمالاً درباره واژه هایی مانند انقلاب دیجیتال، انفجار اطلاعات، عصر رایانه، عصر اطلاعات و ارتباطات و واژه هـای مشابه، اطلاعاتی نیز دارید. اما چقدر به کاربرد عملی و ملموس این عبارات و مخصوصاً فایـده انقلاب دیجیتال در زندگی فکر کرده اید؟

اسلاید 4 :

مقدمه
از سال 1950 به بعد که رایانه ، در تحلیل و ذخیره سازی داده ها به کار رفت، حجم اطلاعات ذخیره شده درآن پس از حدود 20 سال دو برابر شد و همزمان با پیشرفت فناوری اطلاعات در دهه اخیر، حجم داده ها در پایگاه داده ها هر دو سال یک بار ، دو برابر شد و همچنان باسرعت بیش تری نسبت به گذشته حجم اطلاعات ذخیره شده بیش تروبیش تر می شود

اسلاید 5 :

در این میان سازمانهایی موفقند که بتوانند حداقل 70% داده هایشان را تحلیل کنند. تحقیقات انجـام یافته نشان داده است که سازمانها کمتراز1درصد داده هایشان را برای تحلیل استفاده می کنند. به عبارت دیگر در حالی که غرق در داده ها هستند تشنه دانش می باشند .

اسلاید 6 :

امروزه در اكثر سازمانها، دادهها به سرعت در حال جمع آوري و ذخيره شدن مي باشند.
کمکم سازمانها علاقهمند شدند تا از اين منبع بزرگ و ارزشمند براي رشد و توسعه خود استفاده کنند.

اسلاید 7 :

با وجود شبکه جهانی وب ، سیستم های یکپارچه اطلاعاتی ، سیستم های یکپارچه بانکی ، تجارت الکترونیکی و . لحظه به لحظه به حجم داده ها در پایگاه داده ها اضافه شده و باعث به وجود آمدن انبارهای ( توده های ) عظیمی از داده ها شده است ، به طوری که ضرورت کشف و استخراج سریع و دقیق دانش از این پایگاه داده ها را بیش از پیش نمایان کرده است .

اسلاید 8 :

نیاز به طراحی سیستم هایی که قادر به اکتشاف سریع اطلاعات مورد علاقه کاربران با تاکید بر حداقل مداخله انسانی باشند از یک سو و روی آوردن به روش های تحلیل متناسب با حجم داده های حجیم ازسوی دیگر ، به خوبــــــی احســاس می شود . در حال حاضر ، داده کاوی مهم ترین فناوری برای بهره وری موثر ، صحیح و سریع ازداده های حجیم است و اهمیت آن رو به فزونی است .

اسلاید 9 :

تاریخچه
با توجه به وجود اطلاعات ارزشمند در پایگاه های داده ای در اواخر دهه 80 میلادی ، تلاش برای استخراج و استفاده از اطلاعات پایگاه های داده ای شروع شد .
داده کاوی فرایندی است که در آغاز دهه 90 پا به عرصه ظهور گذاشته و با نگرشی نو ، به مسئله استخراج اطلاعــات از پایگـــاه داده ها می پردازد .

اسلاید 10 :

در سال 1989 و 1991 کارگاه های کشف دانش از پایگاه داده ها توسط پیاتتسکی و همکارانش و در فاصله سال های 1991 تا 1994 کارگاه های فوق ، توسط فایاد و پیا تتسکی و دیگران برگزار شد .
به طور رسمی اصطلاح داده کاوی برای اولین بار توسط « فیاض » در اولیـن کنفرانس بین المللی « کشف دانش و شناخت داده» در سال 1995 مطرح شد .
از سال 1995 داده کاوی به صورت جدی وارد مباحث آمار شد و در سال 1996 ، اولین شماره مجله کشف دانش از پایگاه داده ها منتشر شد .

اسلاید 11 :

داده کاوی چیست؟
بطور کلی داده کـاوی پل ارتباطی میان علم آمـار ، علم کامپیوتر ، هوش مصنوعی ، الگوشناسی ، فـراگیری مـاشین و بازنمایی بصری داده می باشد. و مانند درختی است که در تکنولوژی های دیگر ریشه دارد
آمارstatistics

مسائل کامپیوتری (نموداری) اعداد visualization
تکنولوژی داده Database Technology
هوش مصنوعیAl(machine Learning)

اسلاید 12 :

داده کاوی چیست؟
داده کاوی یک رشته نسبتا جدید علمی است که از انجام پژوهش در رشته های مختلف آمار، یادگیــــری ماشین ، علوم رایانه به خصوص مدیریت پایگاه داده ها شکل گرفته است . البته مرزهای این رشته ها در داده کاوی مبهم و بعضی وقت ها دارای اشتراک های فراوانی هستند .

اسلاید 13 :

داده کاوی چیست؟
داده کاوی فرآیندی پیچیده جهت شناسایی الگوها و مدل های صحیح، جدید و به صورت بالقوه مفید، در حجم وسیعی از داده می باشد، به طریقی که این الگوها و مدلها برای انسانها قـابل درک باشند. داده کـاوی به صورت یک محصـول قـابل خـریداری نمی باشد، بلکه یک رشته علـمی و فرآیندی است که بایستی به صورت یک پروژه پیاده سازی شود.

اسلاید 14 :

تعاریف داده کاوی
نگاهی به ترجمه لغوی داده کاوی به ما در درک بهتر این واژه کمک می کند . واژه لاتین Mine به معنای استخراج از منابع نهفته و با ارزش زمین اطلاق می شود .
ادغام این کلمه با Data به معنی داده بر جستجویی عمیق از داده های قابل دسترس با حجم زیاد برای یافتن اطلاعات مفید که قبلا نهفته بودند ، تاکید دارد

اسلاید 15 :

تعاریف داده کاوی
داده کاوی عبارت از تحلیل و آنالیز مجموعه داده های بزرگ به منظور یافتن ارتباطات غیر قابل انتظار اما قابل فهم و مفید برای صاحب داده میباشد. این ارتباطات پیدا شده را اصطلاحا مدل میگویند.

اسلاید 16 :

تعاریف داده کاوی
داده ها اغلب حجیم می باشند و به تنهایی قابل استفاده نیستند،اما دانش نهفته در داده ها با داده کاوی قابل استفاده می باشد.

بنابراین بهره گیری از قدرت فرآیند داده کاوی جهت شناسایی الگوها و مدلها و نیز ارتباط عناصر مختلف
در پایگاه داده جهت کشف دانش
نهفته در داده ها و نهایتا تبدیل
داده به اطلاعات، روز به روز
ضروری تر می شود.

اسلاید 17 :

کاربردهاي داده کاوي
CRM : از کاربردهاي کلاسيک داده کاوي است که مي توان به موارد زير اشاره کرد :
شناخت مشتریان
جذب مشتریان
بقا مشتریان
توسعه مشتریان

اسلاید 18 :

کاربردهاي داده کاوي
بطور مثال یک شرکت مخابراتی را در نظر بگیرید که قصد دارد مشتریان خودش را خوشه بندی کند:
تحلیل نتایج:
خوشه 1 : مشتریان جدید
خوشه 2 : مشتریان پیام صوتی
خوشه 3 : مشتریان میانگین
خوشه 4 : مشتریان قدرتمند
خوشه 5 : مشتریان کم استفاده
خوشه 6 : مشتریان بین المللی

اسلاید 19 :

کاربردهاي داده کاوي
بيمه :
تجزيه و تحليل دعاوي
پيشگويي ميزان خريد بيمه نامه هاي جديد توسط مشتريان

اسلاید 20 :

کاربردهاي داده کاوي
پزشکي :
تخمین هزینه بیماران
پیش بینی احتمال مبتلا شدن شخصی به بیماری خاص
پیش بینی تجویز داروی مناسب برای افراد
خوشه بندی بیماران به منظور کشف گروههای بیماری

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید