بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

کارگاه آموزشی مهندسي مجدد فرایندهای كسب و كار(حرفه)
بخش 6: متدولوژيهاي مهندسي مجدد كسب و كار(حرفه)

اسلاید 2 :

متدولوژي هاي مهندسي مجدد
طراحي دوباره فرآيندها كاري است تيمي كه بر اساس سوابق قبلي و نمونههاي عملي موفق و متدها شكل ميگيرد كه در اين راه اصولا" بهترين و مهمترين ابزار، انتخاب متدولوژي مناسب است.
متدولوژي گام به گام تيم پياده سازي را براي اجراي پروژه راهنمايي مي كند تا حركت به سوي هدف به صورت ساختارمندتري صورت گيرد.
در ادامه متدولوژيهاي موجود براي مهندسي مجدد معرفي و دستهبندي ميشوند و  روش مهندسي مجدد شارپ و مك درموت به عنوان متدولوژي اصلي مدنظر قرار ميگیرد.

اسلاید 3 :

چيستي متدولوژي BPR و دلايل نياز به آن
متدولوژي را ميتوان مجموعهاي ساختار يافته از اصول يا خطوط راهنما دانست كه تحليلگر را قادر ميسازد تا روشهايي را براي كاستن مشكلات استنتاج كند. متدولوژي مهندسي مجدد عبارتست از «يك مجموعه هماهنگ و سازگار از تكنيكها و خطوط راهنما كه فرد را قادر به سازماندهي مجدد فعاليتها و فرآيندهاي كسب و كار يك سازمان ميسازد.
اجراي پروژه مهندسي مجدد، نيازمند ارزيابي مجدد و بنيادين عمليات كسب و كار است، و تركيب پيچيدهاي از فعاليتها را در بر ميگيرد. براي هماهنگي بين اين فعاليتها به متدولوژي نياز است تا چارچوب مستحكمي را براي اجراي پروژه مهندسي مجدد فراهم آيد. براي اجراي پروژههاي مهندسي مجدد متدولوژي واحدي وجود ندارد و شركتهاي مختلف از متدولوژيهاي خاص خود استفاده ميكنند. كه عمدتا برگرفته از متدولوژيهاي عمومي اجراي اين پروژهها ميباشد.

اسلاید 4 :

دسته بندي و مقايسه انواع متدولوژيهاي مهندسي مجدد
در طول چند سال اخير مقالههاي زيادي در مورد متدولوژهاي مختلف BPR ارائه شده است. كه همه آنها را ميتوان به سه گروه عمده زير تقسيم نمود.
بر اساس ديدگاه مديريتي
بر اساس ديدگاه توسعهدهندگان سيستمهاي اطلاعاتي
بر اساس تئوري سازماني

اسلاید 5 :

تقسيم بندي کلي متدولوژي هاي موجود مهندسي مجدد
متدولوژي موجودBPR
ديدگاه تئوري سازماني
ديدگاه سيستم هاي اطلاعاتي
ديدگاه مديريتي
متدولوژيهاي ترکيبي
مثل متدولوزي هاي هرينگتن.DODو.
مثل متدولوژي هاي داردن،متدولوژي KAOS و.
مثل متدولوژي هاي فيتز
جرالد،علوي و ابلنسکي
مثل متدولوژي هاي همر،اسميت موريس

اسلاید 6 :

تقريبا" در تمامي متدولوژيهاي ارائه شده گامهاي زير آمده است:
۱-تعيين ديدگاه و اهداف تجاري
۲-تشخيص و تمركز روي فرآيندهاي كليدي كه گام اول را پشتيباني كنند.
۳-مدل سازي و تحليل محيط تجاري
۴-ساده و موثر سازي
۵-بهطور پيوسته كنترل و بهبود قدمهاي قبل

اسلاید 7 :

در اين متدولوژيها به BPR از ديدگاه مديريتي توجه شده است (از قبيل موريس، اسميت و همر) و روي قدمهاي 1و2 و 4 و 5 از طراحي دوباره فرآيندها تمركز دارند. (ليست شمارهگذاري شده در اسلايد قبل) و در قدم سوم روي آناليز تجاري، بيشتر از مدلسازي سيستمي ساده تمركز دارند.
متدولوژيهاي از ديدگاه مديريتي
معمولا" براي مدلسازي فرآيندها از تكنيكهاي سادهاي چون فلوچارت و دياگرام فرآيندها استفاده ميشود. ولي با وجود اين يكي از تكنيكهاي بسيار خوب در اين زمينه الگوسازي است.

اسلاید 8 :

تحقيقات در زمينه توسعه سيستم هاي اطلاعاتي نشان ميدهد كه اين متدولوژي به مسائل كلان سازمان نيز توجه دارند. اخيرا" تعدادي از متدولوژيهاي توسعه سيستم هاي اطلاعاتي شروع به مدل سازي و تحليل تجارت بهعنوان قدم اوليه در توسعه سيستم هاي اطلاعاتي كردهاند.. (مهندسی سیستم- معماری سازمانی)
در اين متدولوژيها روي قدمهاي 1 ، 2 و 3 تمركز ميشود.
در اين متدولوژيها در قدم اول با استفاده از روشهاي مختلفي مثل تحليل SWOT ، CSF زنجيره ارزش پورتر و يا تكنيكهاي ديگر تحليل استراتژيكي انجام ميگيرد و بدين صورت ابعاد كلان سازمان نيز مورد توجه قرار ميگيرد. متدولوژيهاي بر مبناي توسعه سيستمهاي اطلاعاتي براي تحليل و مستندسازي ابزارهاي قويتري نسبت به روشهاي مديريتي كه غالبا" بهصورت موردي هستند دارند.
متدولوژي هاي بر مبناي توسعه سيستم هاي اطلاعاتي

اسلاید 9 :

در اين متدولوژيها هدف حل دوباره مشكلاتي است كه توسط متدولوژيهاي سيستمهاي اطلاعاتي و مديريتي قابل حل نيستند و در نتيجه روي قدمهاي 1 و 2 و 3 از دگرگوني فرآيندها تمركز بيشتري دارند. اين تمركز بيشتر روي كاربران، وظايف و نقش آنها در سازمان، تعامل بين آنها و استفاده ازمنابع موجود در دسترس ميباشد.
متدولوژي هاي بر مبناي تئوري سازماني

اسلاید 10 :

معرفي چند متدولوژي مهندسي مجدد فرايندها
Davenport and Short (1990): يك روش 5 مرحلهاي براي تحقق مهندسي مجدد فرآيندهاي كسب و كار مطرح ميكنند.
گام اول: توسعه آرمان كسب و كار و اهداف فرآيند: BPR با مطرح شدن يك آرمان شخصي در كسب و كار كه اهداف خاصي از قبيل كاهش هزينهها و سرعت بخشيدن به امور بهبود كيفيت خروجي را در نظر دارد شروع ميشود.
گام دوم: مشخص كردن فرآيندهايي كه بايد از نو طراحي شوند: بيشتر شركتها از روش اثرگذاري شديد پيروي ميكنند كه روي تغيير آن دسته از فرآيندها كه مهمتر ازبقيه به نظر ميرسد يا رابطه بيشتري با آرمانهاي سازمان دارند متمركز ميشوند.

اسلاید 11 :

گام سوم: بهدست آوردن درك كامل از مختصات فرآيند كنوني و اندازهگيري دقيق آن: اين گام براي پرهيز از تكرار اشتباهات قبلي و فراهم آوردن يك زيربناي مناسب براي اصلاحات آينده انجام ميشود.
گام چهارم: تعيين اهرمهاي مبتني بر فناوري اطلاعات براي انجام تغييرات: آگاهي داشتن از تواناييهاي بالقوه فناوري اطلاعات در ساماندهي يك فرآيند نه تنها ميتواند روي چگونگي طراحي فرآيند جديد تاثيرگذار باشد بلكه اصولا" ممكن است بعضي از ابزارها و راهكارهاي الكترونيكي جايگزين تمام يا بخشي از فرآيند قديمي شوند.
گام پنجم : طراحي و ساخت يك نمونه آزمايشي از فرآيند جديد : طراحي و جايگزين كردن واقعي فرآيند كسب و كار نبايد جزئي از مراحل مهندسي مجدد باشد زيرا در حاليكه اين روش هنوز امتحان خود را پس نداده است موجب به خطر افتادن كسب و كار فعلي مي شود . در روش BPR بايد ساخت يك نمونه آزمايشي خاتمه يابد از آن پس مديريت سازمان مي تواند قضاوت كند كه فرآيند جديد تا چه اندازه با اهداف جديد هم خواني دارد و در صورت صلاح ديد نسبت به جايگزيني آن اقدام نمايد .

اسلاید 12 :

مراحل متدولوژي ابلنسكي
۱:
بدانيد كه چه ميخواهيد
درك نياز و دگرگون كردن
تحليل ذينفعان كليدي و نيازهاي آنها
چارچوبي براي موفقيت
۲:
برنامه ريزي كنيد
رئوس برنامه پيشنهادي دگرگوني
فرآيند برنامه ريزي
۳:
اجرا كنيد
تكنيك هاي فني
تكنيك هاي فرهنگي
۴:
سنجش و ارزيابي برنامه دگرگوني
كنترل و بازبيني عمليات
كنترل نتايج
۵:
دگرگوني در خود دگرگوني و دستيابي به دگرگوني مداوم

اسلاید 13 :

متدولوژي وزارت دفاع آمريكا (DOD)
هدف:
ارائه چارچوب جامع، سيستماتيك، منسجم و يكپارچه با مراحل معين به منظور انجام مهندسي مجدد و ارتقاء فرآيندهاي جاري سازمان بصورت اساسي براي رسيدن به حداكثر بازده و اثر بخشي و ايجاد تحول بنيادي در سازمان.

اسلاید 14 :

در اين متدولوژي سه عامل تاثيرگذار بر روي سازمان همواره درنظر گرفته ميشود. اين سه عامل عبارتند از:
الف – محيط بيروني
شامل عوامل تكنولوژي، عوامل منطقهاي و سياسي، عوامل اجتماعي و اقتصادي است كه كوششهاي بهبود و ارتقاء فرآيندهاي سازمان را تحت تاثير قرار ميدهد.
ب – زيربناي سازماني:
فرآيندهاي فعلي سازمانها را حمايت ميكند. رابطه ساختار سازماني با فرآيندهاي سازماني بهخوبي بايد درك و شناسايي شوند و اين به تغيير آگاهانه ساختار سازماني و ارتقاء فرآيندهاي كاري برنامهريزي شده كمك ميكند.
ج – زيربناي تكنولوژيكي:
مجموعهاي از سياستهاي اطلاعاتي مديريت و اطلاع رساني است كه عهدهدار تامين اطلاعات مورد نياز مديريت و خدمات ارتباطي بين مديريت و فرآيندهاي موجود ميباشد. جهت تغيير تكنولوژي و جايگزيني تكنولوژي مناسب لازم است كه ارتباط بين تكنولوژي موجود و فرآيندهاي موجود بهخوبي شناسايي و درك شود.

اسلاید 15 :

اين متدولوژي در شش فاز به شرح زير انجام ميپذيرد:
فاز اول- استراتژي و برنامهريزي سازمان: فعاليتهاي برنامهريزي با در نظر گرفتن و تجزيه و تحليل فرآيندهاي كاري وضعيت فعلي فرآيندها نسبت به محيط خارجي و زير ساختارهاي تكنولوژيكي و اداري، دورنما۱و وضعيت آينده را تعريف و خواستهها و ماموريت سازمان را مشخص ميكند.
فاز دوم- طراحي دوباره فرآيندهاي سازمان: فعاليتهاي مهندسي مجدد با در نظر گرفتن خروجي مرحله برنامهريزي (فاز يك) تكنولوژي تواناسازي و سرمايه و منابع مورد نياز فرآيندهاي بهينه كه سبب پيشرفت سازمان به سمت اهداف و وضعيت برنامهريزيشده آينده ميشود را طراحي ميكند.
1-Vision

اسلاید 16 :

F:\New Folder (9)\BPR\Picture5.jpg
فاز سوم- مديريت تحول سازماني: برنامههاي مديريت تحول سازماني، مجموعهاي از فعاليتهايي را تعريف ميكند كه بر اثر آن تغيير و تحول فرهنگي، سازماني و روابط انساني مورد نياز براي برداشتن موانع موجود بر سر راه مهندسي مجدد انجام خواهد شد و پتانسيل لازم براي انجام فعاليتهاي مهندسي مجدد را ارتقا ميدهد.

اسلاید 17 :

فاز چهارم- مديريت تحول فني: مجموعه برنامهها و فعاليتهاي مديريت تحول فني، فراهمكردن تكنولوژي مورد نياز برنامههاي مهندسي مجدد و تامين نيازهاي تكنيكي فرآيندهاي ارتقاء يافته طراحي شده ميباشد. در اين فاز لازم است ليستهاي اطلاعاتي و ارتباطي و سكوهاي دريافت و ارسال اطلاعات مورد نياز فرآيندها بهصورت همزمان طراحي شود.
فاز پنجم- مهندسي كلان بنگاه: مجموعه برنامهها و فعاليتهاي سازمان، تامين نرمافزار، سخت افزار، سيستمهاي ارتباطي، ساختارهاي مورد نياز فرآيندهاي مهندسي مجدد شده۱ ميباشد. اين فاز ارتباط دو طرفه با برنامهها و فعاليتهاي مديريت تحول فني دارد همچنين بخشي از وروديهاي برنامههاي مديريت تحول سازماني از اين فاز گرفته ميشود.
فاز ششم- اجراي پروژه: بهطوركلي ماحصل فازهاي اصلي (برنامهريزي استراتژيك، مهندسي مجدد فرآيندها، مهندسي سازمان و اجرا پروژه) و فازهاي حمايتي و پشتيباني كننده (مديريت تحول سازماني و مديريت تحول فني) رسيدن به سطحي جديد و بالاتر از عملكرد سازماني ميباشد.
Proccess 1-Reengincered

اسلاید 18 :

اين متدولوژي شامل مراحل زير ميباشد:
مرحله اول: TO–BE:
در اين مرحله تعريف ميشود كه سازمان مايل است كه كجا باشد و چه چيزي براي رسيدن به اين اهداف لازم است.
مرحله دوم: AS–IS :
در اين مرحل فرآيندهاي كاري موجود تعريف ميشود.
مرحله سوم:The Plan :
در اين مرحله برنامه كاري لازم براي حركت از AS–IS بهTO–BE طراحي ميشود.
مرحله چهارم:The crossing :
در اين مرحله برنامه كاري اي كه در مرحله قبل طراحي شده است اجرا ميشود.
متدولوژي ايوانز۱(۱۹۹۳)

اسلاید 19 :

قدم1: بهدست آوردن تعهد مديران ارشد سازمان
قدم2: توسعه ديدگاه مشترك و رسالت و اينكه چه تغييراتي نياز ميباشد.
قدم3: تعريف اهداف قابل اندازهگيري و شاخصهاي كميتپذير در عبارت ماموريت سازمان
قدم4: توسعه ماموريت سازمان براي بهدست آوردن فاكتورهاي كليدي موفقيت و حركت بهسمت جلو
قدم5: خردكردن فاكتورهاي كليدي موفقيت و مشخصكردن صاحب كار
قدم6: خردكردن فرآيندهاي بحراني به فرآيندهاي كوچكتر و تشكيل دادن تيم مهندسي مجدد براي آنها
قدم7: طراحي مجدد، نمايش و تنظيم سير فرآيند در پاسخگويي به مشكلات فرآيند تغيير
متدولوژي ساموئل

اسلاید 20 :

تجسم فرآيندهاي جديد
تضمين تعهد مديران ارشد سازمان
تشخيص اشكالات و فرصت هاي مهندسي مجدد
طراحي مجدد فرآيندها
نظارت بر فرآيندها
اتصال به بهبود كيفيت
لازم به ذكر است كه اين متدولوژي توسط گوها و كتينگر بر اساس محور قرار گرفتن IT بيان شده است.
متدولوژي گروه گوها

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید