بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

جامعه شناسی ورزشی

اسلاید 2 :

تعریف جامعه شناسی
مطالعه قوانین و فرایندهای اجتماعی است که مردم را نه تنها به عنوان افراد و اشخاص بلکه به عنوان اعضاء انجمنها ، گروهها و نهادهای اجتماعی شناسانده و مورد بررسی قرار می دهد .

جامعه شناسی مطالعه زندگی اجتماعی گروهها و جوامع انسانی است .

اسلاید 3 :

واژه جامعه شناسی را در سال 1838 اگوست کنت فرانسوی در کتا ب فلسفه اثباتی اش بدعت گذاشت . کنت را عموما بنیانگذار جامعه شناسی می دانند . او معتقد بود که علم جامعه شناسی باید بر پایه مشاهده منظم و طبقه بندی شده استوار گردد .

اسلاید 4 :

جامعه شناسی ورزشی
بررسی نقش ورزش در جوامع و فرهنگهای گوناگون

مطالعه ارزشها و هنجارهای فرهنگی و تعامل موثر نهاد اجتماعی ورزش با سایر نهادهای جامعه

اسلاید 5 :

مهمترین موضوعات جامعه شناسی ورزش

اسلاید 6 :

زمینه های کاری جامعه شناسی ورزشی

اسلاید 7 :

سنگ بنای جامعه شناسی ورزش را مارسل موس انسان شناس فرانسوی گذاشته است . او معتقد است رفتار بدنی از سنخ رفتار طبیعی نیستند بلکه رفتار فرهنگی اند ، مجموعه ای از رفتار های نمادین وابسته به حیثیت و موقعیتی که هر فرد در سلسه مراتب اجتماعی احراز کرده است .

اسلاید 8 :

تعریف ورزش از نظر جامعه شناسان

1) برخی از جامعه شناسان ، ورزش را نهاد یا رفتاری اجتماعی می دانند که هسته اصلی آن را رقابت مبتنی بر مهارت و استراتژی تشکیل می دهد

2) بعضی دیگر ورزش را فعالیتی رقابت امیز می دانند که در جریان آن توانایی های فیزیکی در چهارچوب مقررات عرضه می شود

اسلاید 9 :

ورزش رقابت جسمانی نهادینه شده ای است که در یک ساختار رسمی سازمان یافته یا جمعی انجام می پذیرد .

نهادینه شده ورزش دارای ساختارتثبیت شده ای از هنجارها ، منزلت ها ، نقش ها و روابط اجتماعی ضابطه مند و نسبتا پایدار است .

ساختار رسمی سازمانی و جمعی ساختار اجتماعی رسمی ورزش دربردارنده مولفه هایی مانند قواعد اداری شفاف ، تقسیم کار معین ، سلسه مراتبی از وظایف و مسئولیتها و حسابگری از جانب هیئتها و سازمانهای اداری است .

اسلاید 10 :

اهمیت ورزش از نظر جامعه شناسی
ورزش به عنوان یکی از قدرتمندترین ابزارهای دنیای مدرن تاثیرات بسیار شگرفی بر روی جوامع مختلف می گذارد. برای بازبینی در رابطه با ادعای مطرح شده بهتر است به سال 2012 برگردیم، سالی که رقابت های المپیک به میزبانی لندن برگزار شد.

هنگامی که دولت بریتانیا برای گرفتن میزبانی المپیک 2012 اعلام آمادگی کرد، مشخص بود که باید جنبه های بسیار زیادی را در نظر بگیرد، جنبه هایی همانند اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ملاحظات سیاسی.

اسلاید 11 :

زمانی که اعلام شد بریتانیا رسما به عنوان میزبان المپیک 2012 انتخاب شده است، میلیون ها نفر این خبر را به صورت زنده از رسانه های مختلف تماشا کردند و انتظارات مردم کشورهای عضو بریتانیا نیز از ورزش بالاتر رفت.
پیش زمینه سیاسی انتخاب بریتانیا به عنوان المپیک هر چه بود مهم نیست، مهم این است که مردم بریتانیا بابت انتخاب کشورشان به عنوان میزبان رقابت ها بسیار خوشحال بودند.

رضایت عمومی مردم بریتانیا از کسب میزبانی نشان داد که رویدادهای مختلف ورزشی – چه مورد علاقه ما باشد یا خیر – اهمیتی ملی و بین المللی دارد و این بدان معناست که ورزش فراتر از یک مسابقه است.
میزبانی رویدادهای بزرگ ورزشی همانند المپیک و یا جام جهانی فوتبال از آنجایی اهمیت جهانی دارد که مزایای قابل توجهی را برای همان کشور در زمینه های مختلف به همراه دارد.

اسلاید 12 :

مطرح شدن نام یک شهر به عنوان میزبان در سطح جهان رضایت مندی شهروندان همان شهر را به دنبال دارد.
میزبانی رقابت های بزرگی همچون المپیک باعث می شود تا شهر و کشور میزبان فرصتی بسیار عالی برای نشان دادن فرهنگ خود به سطح جهانی داشته باشد.

در ایام برگزاری المپیک و یا هر رویداد بزرگ ورزشی دیگری، اقتصاد کشور میزبان جان تازه ای می گیرد، بخشی از این روند رو به رشد اقتصادی مربوط به سرازیر شدن توریست ها می شود. همچنین میزبان مجبور است به منظور برگزاری هر چه بهتر رقابت ها برخی از کاستی های موجود در زمینه های مختلف را در مهلت تعیین شده رفع کند. واقعیت این است که میزبانی هر تورنمنت عظیم و بین المللی مزایای اجتماعی و فرهنگی بسیار متعددی برای هر ملتی به دنبال خواهد داشت. این رقابت ها و روند آماده سازی ورزشکاران و توسعه امکانات شرایط بسیار خوبی را برای ترویج و انسجام ارتباطات اجتماعی ایجاد می کند.

اسلاید 13 :

ورزش سبک بهتری از زندگی را ارائه می کند و باعث تغییر رژیم غذایی می شود. روح ورزش چیزی جز سلامت و خوب بودن نیست. حالا تورنمت هایی عظیمی مثل المپیک این موارد بدیهی را بهتر از هر زمان دیگری تبلیغ می کنند چون ابعاد هیجان انگیز و بسیار استاندارد بین المللی دارند. المپیک یا جام جهانی مرزها را پشت سر هم می گذارند و بدون در نظر گرفتن زمان و مکان پیامدهایی بسیار مثبت برای بشریت دارند.

اسلاید 14 :

شعارهای المپیک
مسوولان برگزاری رقابتهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو، شعار رسمی این رقابتها را اعلام کردند. بر این اساس "United By Emotion" یا "متحد با یک احساس" به عنوان شعار المپیک توکیو انتخاب شده است.
اولین دوره المپیک که برای آن شعار انتخاب شد، بازیهای المپیک ۱۹۷۲ بود که شعار بازیهای شاد برای آن انتخاب شد. از سال  ۱۹۸۸ و رقابتهای المپیک ۱۹۸۸ عبارت "هماهنگی و پیشرفت" به کار برده شد.
شعارهای بعدی "دوستانی برای زندگی" در بارسلونا ۱۹۹۲ ، "جشن قرن" در آتلانتا ۱۹۹۶ ، "به اشتراک گذاشتن روحیه - جرات رویا پردازی" در سیدنی ۲۰۰۰ ، "به خانه خوش آمدید" در آتن ۲۰۰۴ ، "یک جهان ، یک رویا در پکن ۲۰۰۸ ، "الهام بخش یک نسل" در لندن ۲۰۱۲ و "دنیای جدید" در ریو ۲۰۱۶ بوده است.
همچنین شعار رسمی المپیک "سریعتر، بالاتر، قویتر" است که پس از ایجاد کمیته بینالمللی المپیک در سال ۱۸۹۴ توسط پیر دو کوبرتن پیشنهاد شد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید