بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
نخستین وبسایت تخصصی دانشجویان رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی
The first specialized website for PE students
اسلاید 2 :
آرتریت یکی از بیماری های رایج مفصلی می باشد،بافت هایی که در ارتباط با مفاصل هستند عبارتند از:
غضروف مفصلی،عضلات،تاندون ها،پرده سینویال وکیسه زلالی.
تورم ،درد وسختی عضله از علائم بیماری آرتریت می باشد.
اسلاید 3 :
آرتریت مزمن تخریب کننده مفصل و اندام های اطراف آن مانند عضلات و تاندون ها می باشد.
وقوع این بیماری بین سنین 20تا50سال شایع است و در ضمن زنان سه برابر بیشتر از مردان به این بیماری دچار می شوند.
یک سوم تمام بیماران آرتریتی به آرتریت مزمن مبتلا هستند.
در اثر بی توجهی به این بیماری و عدم درمان دو استخوان به یکدیگر جوش خورده و یک مفصل متحرک به یک مفصل غیر متحرک تبدیل می شود.
در اکثر موارد این بیماری تا مرحله غیر متحرک کردن مفصل پیش نمی رود ،اما دامنه حرکتی مفصل به طور قابل ملاحظه ای کاهش پیدا می کند.
اسلاید 4 :
علت اصلی بیماری آرتریت هنوز مشخص نشده است اما در پاره ای از موارداستیرین یا اسپرین و یا صدمات مفصلی ، آرتریت را به دنبال خواهد داشت.عده ای دیگر از محققین بر این عقیده هستند که باکتری یا ویروس مولد بیماری آرتریت است و عده ای دیگر معتقد هستند سیستم دستگاه عصبی و اختلال در ترشحات هورمونی و یا ناراحتی ها ی متابولیکی و یا فشار های روانی طولانی مدت سبب مبتلا شدن به بیماری آرتریت می باشد.
اسلاید 5 :
استرین(Strain)
(آسیب وارد بر واحد عضلانی-تاندونی)
استرین صدمه ای است که به قسمتی از واحد عضلانی-تاندونی (عضله ،تاندون ، محل ارتباط استخوان و تاندون و محل نشست تاندون به عضله ) وارد می شود.
اسلاید 6 :
استرین مزمن :استفاده بیش از حد از واحد عضلانی –تاندونی خستگی را به دنبال خواهد داشت و این خستگی سبب التهاب تارهای عضلانی و کم خونی عضلانی می شود.
استرین حاد : معمولا در این آسیب یک ضربه با نیرو شدیدی بر عضله یا تاندون وارد می شود، در چنین مواقعی نیرویی که بر واحد عضلانی- تاندونی وارد می شود بیش از توانایی تحمل واحد عضلانی-تاندونی است وسبب به وجود امدن آسیب می شود.
اسلاید 7 :
تنوسینویست(Tenosynovitis)
(التهاب تاندون و غلاف آن)
در اثر استرین مزمن ممکن است تنوسینویست به وجود بیاید.
تنوسینویست بیماری است که سبب التهاب تاندون و غلاف آن می شود.
اسلاید 8 :
انواع استرین
استرین درجه 1: مقدار پارگی زیاد نمی باشد و منحصر به چند تار عضلانی می شود . در این استرین کاهش قدرت و محدودیت حرکتی قابل ملاحظه نمی باشد.
استرین درجه2: واحد عضلانی -تاندونی ممکن است به طور قطعی صدمه ببیند و باعث میشود قدرت در واحد عضلانی -تاندونی به مقدار زیادی نزول کند.در این نوع استرین تارهای عضلانی تماما از هم جدا نمی شوند
استرین درجه3: تارهای عضلانی کاملا از هم جدا می شوند.معمولا انقباض شدید عضلانی بر علیه یک نیروی مقاومت زیاد سبب ایجاد استرین درجه سه می شود.
اسلاید 9 :
اسپرین(Sprain)
(آسیب های وارد بر رباط)
صدمات وارد بررباط یا لیگامنت را اسپیرین می نامند.هنگامیکه فشار وارد
بر رباط بیش از توانایی تحمل آن باشد تارهای رباط یا محل اتصال ان دچار صدمه خواهد شد.وظیفه رباط جلوگیری از حرکات غیر طبیعی مفصل است و همچنین به مفصل اجازه می دهد که حرکات طبیعی خود را انجام دهد.
علاوه بر حرکات غیر طبیعی ضربه یا نیروی مستقیم نیز ممکن است رباط را دچار صدمه کند.
اسلاید 10 :
با توجه به شدت صدمه وآسیب اسپرین به سه درجه تقسیم می شود:
اسپرین درجه1: تعدادکمی از تارهای رباط پاره مشود و مقدار کمی خون مردگی در رباط ایجاد می شود ولی عملکرد و کار رباط دچار اختلال نمی شود.
اسپرین درجه2: مقدار پارگی تارها به میزانی است که سبب از بین رفتن مقداری از کار رباط خواهد شد
اسپرین درجه3: عملکرد رباط به طور کلی از بین می رود.نیروی وارد بر رباط ممکن است آن را در یکی دو قسمت اتصال ویا نواحی دیگر پاره کند و همچنین در این نوع اسپرین خونریزی زیاد وجود خواهد داشت.