بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

مبانی تجارت الکترونیکی

3-1 طرحهای کسب و کار ، طرح توجیهی کسب و کار و مدلهای تجارت الکتونیک

یکی از ویژگیهای تجارت الکتونیکی توانمندی ابداع مدلهای جدید کسب و کار می باشد .مدل کسب و کار، روش انجام کسب و کار می باشد، که  بوسیله آن  شرکت می تواند ایجاد درآمد نموده و در نهایت بقاءخود را حفظ نماید. این مدل بیان می نماید که شرکت در زنجیره ارزش چه موقعیتی دارد. برخی مدلها بسیار ساده می باشند.

اسلاید 2 :

طرح های کسب و کار و طرح های توجیهی کسب و کار

طرح کسب و کار، مدرک مکتوبی است که اهداف کسب و کار را شناسایی نموده و طرحی را جهت دستیابی به آنها مطرح می نماید. طرح های کسب و کار به منظور اهداف متنوعی بهکار می روند.کارآفرینان از طرحهای کسب و کارجهت جذب سرمایه از سرمایه گذاران ریسک پذیر استفاده می کنند. با اینکه طرح کسب و کار می تواند به منظور ساختاردهی یا مهندسی مجدد در سازمان مورد استفاده قرار گیرند.

یک طرح توجیهی کسب و کار مدرکی مکتوب است که توسط مدیران به کار می رود که بتوانند برای پروژه ها و کاربردهای مخصوص تأمین وجه نمایند. تأکید اصلی آن توجیه یک سرمایه گذاری خاص است. طرح توجیهی کسب و و کار معمولا در سازمانهایی ایجاد می شود که می خواهند یک پروژه جدید را شروع نمایند.

اسلاید 3 :

هدف آن نه تنها دستیابی به تأیید وتأمین مالی است، بلکه ارائه زیر بنایی برای تصمیم گیری تاکتیکی و مدیریت ریسک فناوری می باشد. این طرح توجیهی کمک می نماید تا مشخص کنیم چگونه سازمان به بهترین شکل منابعش را برای انجام استراتژی الکترونیکی تخصیص دهد.

یک طرح کسب و کار برای بقاء یک شرکت تمرکز دارد در حالیکه طرح توجیهی برویتوجیه، مدیریت ریسک و انطباق با مأموریت سازمان تمرکز می کند.

ساختار مدلهای کسب و کار

ساختار مدلهای کسب و کار متغیر است زیرا راههای زیادی وجود دارد که شرکتها می توانند درآمد ایجاد کنند. با این وجود همه مدلهای کسب وکار باید مدل درآمدشان را مشخص کنند. یک مدل درآمد بیان می کند که چگونه یک شرکت با پروژه تجارت الکترونیکی درامد کسب خواهد نمود.

اسلاید 4 :

مدلهای درآمد نوعی ؛عبارتند از :

کارمزد مبادله: سازمان حق کمیسیونی را در مقابل تعداد مبادلات انجام شده در یافت می کند برای مثال مبلغی که شما هنگام خرید یا فروش یک خانه می پردازید نوعی کارمزد مبادله است. مبلغ بیشتر به کارمزد بالا تر منجر خواهد شد.

کارمزد حق اشتراک: مشتریان مبالغ ثابتی را معمولا به صورت ماهانه می پردازند تا برخی خدمات

استفاده نمایند.

کارمزد تبلیغات : شرکت ها از افراد یا شرکتهای دیگر به منظور قرار دادن یک تبلیغ بروی سایتشان

مبلغی را دریافت می کنند .

اسلاید 5 :

کارمزد آشنا نبودن : شرکت ها حق کمیسیونی را به منظور ارجاع مشتریان به وب سایت های دیگر

 دریافت می کنند.

فروش: شرکت ها با فروش کالا یا خدمت از طریق وب سایتشان با ارائه یک خدمت درآمد  کسب

می کنند. 

مدل های دیگر: برخی شرکت ها اجازه می دهند که در مقابل کارمزد شما یک بازی را انجام دهید یا یک رقابت ورزشی را به صورت زنده تماشا کنید

اسلاید 6 :

مدل های کسب و کار متداول در تجارت الکترونیکی

انواع بسیاری از مدل های کسب و کارتجارت الکترونیک وجود دارند.

1- بازاریابی مستقیم آن لاین : واضح ترین مدل، فروش آن لاین از تولید کننده به مشتری است.(با حذف واسطه ها) یا از خرده فروشان به مصرف کننده ( کاراتر نمودن توزیع) چنین مدلی مخصوصا برای   محصولات و خدمات دیجیتالی کارا می باشد. این مدل در                    اعمال می شود.

2- سیستم مناقصه الکترونیکی : خریداران سازمانی بزرگ، خصوصی یا عمومی، معمولا خریدشان را از طریق یک سیستم مناقصه (پیشنهاد) انجام می دهند که حراجی معکوس نیز نامیده می شود.چنین مناقصا ای می تواند به صورت آن لاین انجام شده و در هزینه و زمان صرفه جویی نماید .

3- مشخص نمودن قیمت مورد نظر: این مدل به خریداران اجازه می دهد که قیمت مورد نظر خود را برای یک کالا یک خدمت مشخص نماید.

اسلاید 7 :

4- یافتن بهترین قیمت: بر اساس این مدل، مشتری نیازی را مشخص نموده و سپس یک شرکت  واسطه همچون                        آن را به یک بانک اطلاعاتی پیوند زده،کمترین قیمت را معین کرده و آن را به مصرف کننده ارائه می کند. 

5- بازاریابی آشناسازی: توافقی است که در آن یک شریک بازاریابی (یک بنگاه،سازمان یا یک فرد) مشتری را به وب سایت شرکت فروشنده ارجاع می نماید. ارجاع توسط قراردادن یک تبلیغ یا لوگو از شرکت فروشنده بروی وب سایت " شرکت آشناساز" انجام می شود.

6- بازاریابی سینه به سینه : بر اساس این مدل یک شخص می تواند آگاهی از یک مارک را و یا حتی فروش آن را افزایش دهد به این صورت که افراد را ترغیب نماید که برای دیگران پیام بفرستند یا دوستان را بکار گیرند تا به برنامه هایی مشخص بپیوندند. این مدل اساسا بازاریابی سینه به سینه مبتنی بروب می باشد.

اسلاید 8 :

7- خرید گروهی: معمولا در خرید های حجیم، تخفیف وجود دارد. تجارت الکترونیک مفهوم تجمع سازی الکترونیکی را گسترش داده است.

8- حراجی آن لاین: در این حراجی ها خریداران آن لاین، پیشنهادات متوالی و پی در پی را برای کالا ها و خدمات متنوع ارائه می دهند و با بالاترین پیشنهاد کالا و مورد حراجی را بدست می آورند.

اسلاید 9 :

9- سفارشی نمودن کالا و خدمت: به این معنی که یک کالا بر اساس مشخصات خریدار تولید گردد.

10- مراکز مبادله و بازارهای الکترونیکی : بازارهای الکترونیکی برای دهه هایی به صورت کاربردهای محدود وجود داشت (برای مثال برای مبادلات مواد خام و اولیه) اما از سال 1999 هزاران بازار الکترونیکی کارائی های جدیدی به فرایندها معرفی نموده اند اگر این بازارها به صورت مناسبی سازماندهی و مدیریت شوند می توانند مزایای مهمی برای هر دو طرف خریدار و فروشنده داشته باشند. از موارد پر طرفدار، بازارهای عمودی می باشند ( پرتال های عمودی نیز نامیده می شوند) که بر یک  صنعت تمرکز می کنند( برای مثال                     برای صنعت فلزات و                                

برای صنعت مواد شیمیایی.

11- بهبودهای زنجیره تأمین : یکی از کمک های اصلی تجارت الکترونیک ایجاد مدل های جدیدی است که مدیریت زنجیره تأمین را بهبود می بخشند.

اسلاید 10 :

مزایا برای سازمان

مزایای تجارت الکترونیک برای سازمان در چند طبقه اصلی قرار می گیرند که در زیر ارائه می گردند.

تجارت الکترونیک بازار را توسعه می دهد

با حداقل سرمایه گذاری، یک شرکت می تواند به آسانی و به سرعت مشتریان بیشتر، تأمین کنندگان بهتر و شرکای تجاری مناسبتری را به صورت ملی و جهانی بیابد.

تجارت الکترونیک موجب صرفه جویی های مهمی در هزینه ها می شود

با تجارت الکترونیک دیگر لازم نیست که شرکت ها هزینه های ایجاد، پردازش، توزیع، ذخیره سازی و بازیافت اطلاعات مبتنی بر کاغذ را تحمل کنند برای مثال با معرفی سیستم تدارکات الکترونیکی، شرکت ها می توانند هزینه های اداری خرید را تا 85% کاهش دهند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید