بخشی از پاورپوینت
--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----
اسلاید 1 :
تعریف
پول شویی زمانی اتفاق می افتد كه درآمد های كسب شده توجیه قانونی ندارد و برای اینكه از حالت غیر قانونی خارج شوند و مشكل پولهای معمول را به خود بگیرند، به وسیله پول شویی تطهیر می شوند .
پول شویی به مجموعه عملیاتی گفته میشود كه شخص یا اشخاص حقیقی یا حقوقی برای مشروعیت بخشیدن به درآمدهای نامشروع آن عملیات انجام می دهند . انواع پولهایی كه می تواند به صورت نا مشروع در جامعه مطرح باشد، به سه گروه پولهای كثیف و یا پولهای آغشته به خون ، پولهایی سیاه و پولهای خاكستری تقسیم می شود .
اسلاید 2 :
انواع پولهای غیر قانونی و نامشروع
üپول کثیف یا آغشته به خون: به مجموعه درآمدهای نامشروعی اطلاق می گردد که در اثر عملیات قاچاق موادمخدر، قاچاق انسان، اقدامات تروریستی و امثالهم بدست آید.
üپول سیاه: پول های حاصل از قاچاق کالا است به نحوی که درآمدهای حاصل از قاچاق کالا و شرکت در معاملات پرسود دولتی که خارج از عرف طبیعی صورت می گیرد، باعث پیدایش این قبیل پول میشود.
üپول خاکستری: درآمدهای حاصل از فروش کالا یا انجام دادن کارهای تولیدی است ولی از نظارت دولت پنهان می ماند که معمولاً برای فرار از مالیات صورت میپذیرد.
ü
اسلاید 3 :
مراحل عملیات پول شویی
üایجاد پول غیر قانونی
üسند سازی مالی
üاختلاط مالی
üتشویق پول شویی
اسلاید 4 :
روشهای پولشویی
üاین مبالغ یا به طور مستقیم در بانک سپردهگذاری میشود یا با آن ابزارهای مالی چون چک، سفته، سهام، اوراق مشارکت، و غیره خریده میشود و آنها را در مکانهای دیگر سرمایه گذاری میکنند.
üسرمایهگذاری موقت در بنگاههای تولیدی - تجاری قانونی
üسرمایهگذاری در بازار سهام و اوراق قرضه
üایجاد سازمانهای خیریه قلابی
üسرمایهگذاری در بازار طلا و الماس و دیگر فلزات گرانبها یا جواهرآلات
üشرکت در مزایدههای آثار هنری و اجناس عتیقه
ü انتقال پول به کشورهای دارای مقررات بانکی آزاد - مثل سوئیس -
اسلاید 5 :
آمارهایی از پولشویی
آمارها نشان می دهد حجم پولشویی در دنیا سالانه 500 میلیارد دلار است این درحالی است كه كشورهای نیجریه و روسیه بیش از كشورهای دیگر مشكوك به پولشویی هستند وكشورهای اروپایی و آمریكایی كمترین را دارند درحال حاضر در140 كشورجهان قانون مبارزه با پولشویی وجود دارد این درحالیست كه دركشور ما قانون مبارزه با پول شویی تصویب نشده است . صندوق های قرض الحسنه ازجمله جاهایی هستندكه می توانند مورد طمع پول شویان قرار گیرند زیرا در سیستم های خود فعالیت شناسنامه داری انجام نمی دهد. و می توانند آن ها را از اهداف اصلی خود منحرف كنند.
اسلاید 6 :
تأثير ورود پولهاي نامشروع به سيستم بانكي
چنانچه مقدار زيادي پول با هدف پولشويي وارد مؤسسات مالي شود، اما به طور ناگهاني و بدون اعلام قبلي، در پاسخ به عوامل غير بازاري از سيستم خارج شود، مشكلات زيادي در زمينه نقد شوندگي و امور اجرائي و همچنين منابع بانكها ايجاد ميكند. فساد باعث تغيير جهت سرمايهگذاريهاي دراز مدت و زيربنائي به سرمايهگذاريهاي كوتاه مدت در بخشهاي خدماتي ميشود كه آثار زيانباري براقتصاد و برنامهريزيهاي بلند مدت دولت دارد. پولشويان با وارد كردن مبالغ هنگفت داراييهاي خود به بازارهاي مالي موجي از تقاضاي كاذب براي سهام برخي از بنگاهها و يا قيمت كالاي خاصي ايجاد ميكنند و در نتيجه، نوسانات شديدي در تعادل عرضه و تقاضا براي بازارهاي مالي به وجود ميآورند. فرآيند پول شويي منجر به افزايش هزينههاي دولتي از جمله هزينههاي مربوط به ايجاد فضاي امن براي مرزهاي كشور، هزينههاي دولتي مربوط به مبارزه با آثار زيانبار و تخريبي مواد مخدر و بازپروري و درمان معتادان، هزينههاي دولتي مربوط به محاكم و دادگاههاي رسيدگي به جرائم و ... ميشود.
اسلاید 7 :
تاثیر پولشویی بر اقتصاد
üتخریب بازارهای مالی
üفرار سرمایه به صورت غیرقانونی از کشور
üکاهش تقاضای پول و کاهش معینی در نرخ سالانه تولید ناخالص ملی
üورشکستگی بخش خصوصی
üکاهش بهرهوری در بخش واقعی اقتصاد
üافزایش ریسک خصوصی سازی
üتخریب بخش خارجی اقتصاد
üبیثباتی در روند نرخهای ارز و بهره
üتوزیع نابرابر درآمد
ü
اسلاید 8 :
اقدامات لازم برای مبارزه مؤثر با پولشوییاقدامات لازم برای مبارزه مؤثر با پولشویی
üهدایت و سازماندهی مؤثر و کارآمد نهادهای ذخیل در امر مبارزه
üبررسی و ارزیابی ساختارهای بانکی و مالی به ویژه صندوق های قرض الحسنه و مؤسسات اعتباری
üاجرای اصل 44 قانون اساسی بمنظور فاصله گرفتن از اقتصاد دولتی و ایجاد فضای سالم رقابتی در اقتصاد
üاصلاح ساختارمالیاتی کشور و جلوگیری از فرار مالیاتی پولشویان
üعضویت در معاهدات پولی و مالی بین المللی و استفاده از امکانات آنان
üتشکیل مرکز حفظ و ارزیابی اطلاعات و مبادله با دیگر کشورها
üآموزش و تجهیز پلیس و تعامل با پلیس بین الملل در امر مبارزه
üبرگزاری سمینارها و نشستهای مشترک بین استان های منطقه و سایر کشورها
üگسترش معاضدت های قضایی بین المللی
ü