بخشی از مقاله
چکیده
هدف از این مطالعه تخمین تخلخل و تراوایی به کمک لاگ هایNMRبا استفاده از دو مدل تجربی کوتس و SDRمیباشد.
تراوایی یکی از پارامتر های مهم مخزنی است که تعیین دقیق آن همیشه توام با دشواری هایی می باشد. بهترین مرجع برای حصول این پارامتر مغزه است، اما به دلیل هزینه بالا و مشکلات اجرایی تعداد کمی از این چاه های یک میدان ممکن است مغزه گیری شوند.
روش های متعددی برای تعیین تراوایی توسط افراد مختلف پیشنهاد شده است. در این مطالعه با استفاده از نگار CMRCombinable Magnetic Resonance - - پارامتر تراوایی در سنگ های کربناته سازند فهلیان با استفاده از نمودارهای پتروفیزیکی مورد محاسبه و تخمین قرار گرفت.
از آنجایی که تخلخل یکی از پارامتر های موثر بر تراوایی است، بدین جهت در ابتدا به بررسی تخلخل پرداخته شد و سپس نقش آن برروی تراوایی مورد بررسی قرار گرفت.
در محاسبه تراوایی با استفاده از نگار NMRاز دو مدل کوتس و میانگین - SDR - استفاده شده است. در تراوایی به دست آمده از هریک از این دو مدل، در محدوده مورد نظر سازند فهلیان، به صورت جداگانه با تراوایی حاصل از مغزه مقایسه شده است. نتایج به دست آمده در سازند مورد بررسی نشان می دهد که. روند تغییرات تراوایی برحسب عمق به دست آمده از روی مدل ها، با روند تغییرات تراوایی به دست آمده از اطلاعات مغزه مطابقت خوبی دارد و میتوان از آنها در تعیین تراوایی در محل چاه استفاده کرد. آنالیز داده های چاه پیمایی نشان میدهد که این سازند از تخلخل مناسبی برخوردار است. درنهایت، تخلخلموثر،تخلخلکل،تراواییCoatesو تراوایی SDR به ترتیب 0/0325،0/0989، 6/089، 8/489و 145/87 بدست آمده است.