بخشی از مقاله

چکیده:

امروزه تهویه ی ساختمان جز یکی از مهمترین ملزومات ساختمان در صنعت ساختمان سازی شناخته شده است. تکثیر مواد شیمیایی چون مواد مصنوعی تولید شده توسط ساختمان ها تا مایعات تمیز کننده مقدار زیادی هوای ناپاک بوجود می آورد. از آنجایی که مردم بیشتر وقت خود را در خانه سپری کرده و در معرض این هوای ناپاک قرار میگیرند ، بیماری های ناشی از این آلودگی برای فرد بوجود آورده که در این مقاله به تاثیر نامطلوب تهویه در ساختمان و اثرات ناشی از آن برسلامتی وچگونگی به حداقل رساندن آن میپردازیم.

مقدمه:

یکی از وظایف طراحان ساختمان توجه به کیفیت مطلوب تهویه در داخل ساختمان می باشد. زیرا در صورت نامطلوب بودن هوا بیماری هایی چون سردرد، سوزش مجاری تنفسی ، سوزش چشم و ... بوجود می آید که این بیماری ها ناشی از آلودگی هواست و ساختمان باید شرایط کیفیت هوایی مناسب را بوجود آورد.زیرا آسایش حرارتی خود می تواند باعث افزایش و تکثیر منابع آلوده ی ساختمانی و تبدیل ساختمان به ساختمان بیمار شود.

روش تحقیق:

از آنجایی که آلودگی ها و آلاینده ها سلامت افراد را به خطر انداخته هدف از این تحقیق بر آن است که به بررسی بیماری های ناشی از این آلودگی و اتخاذ تدابیری جهت امنیت و سلامت جسمی ساکنین که ناشی از صدمات زیست محیطی و ساختمانی است و آلودگی را برطرف می سازد بررسی کنیم . براین اساس پس از بررسی ضرورت موضوع به شیوه مطالعات تطبیقی به بررسی مشکلات حاصل از آلاینده ها و صدمات آن ها بر جسم و روان افراد و ارائه پیشنهاداتی برای به حداقل رساندن این آلاینده ها داده شده ودر انتها به روش تحلیلی پیش بینی کیفیت هوای داخل ساختمان و ارائه پیشنهادات آسان و اجرایی که برای بهبود شرایط داخلی ساختمان و سلامت افراد است بررسی شد . گردآوری اطلاعات به روش کتابخانه ای ومطالعات اسنادی میباشد.

کیفیت هوای مطلوب:

هوای مطلوب هوایی است که %80 مردم در آن احساس آسایش کنند. این مطلوبیت در گرو تهویه ی مناسب ساختمان صورت می گیرد وطراح باید به مسائل تاثیرگزاری چون محدودکردن آلودگی منابع و انتخاب درست تجهیزات ، به گونه ای که باعث از بین بردن آلودگی وهدایت هوا از هوای باز به فضای بسته امکان پذیر باشد، از دیگر موارد فراهم کردن هوای مصرفی و پاک ، در درون ساختمان چون انتخاب درست شوینده ها ، تمیز کردن فضای داخلی به طور منظم و ایجاد فضایی مطلوب است.

آلاینده ها وتاثیرات آنها:

به طور کلی ساکنین ساختمانها آلاینده های ساختمانی را از راه بینی جذب کرده و آنها را قورت می دهند که این عامل باعث از بین رفتن بافت های ریه وفرسودگی آنها شده ومشکلاتی از قبیل آسم،سرفه های شدید ، تنگی نفس و...به بار می آورد. دراین صورت تنها روش گیرنده ی آلودگی ها استفاده از سنسور است اما گاهی تنها روش اجتناب کردن از محیط شیمیایی است.افزایش تهویه ی هوا باعث کاهش تاثیر آلاینده ها هستند که شامل آلاینده های گازی ، آلی و ذرات معلق - هستند. ازدیگر موارد قابل توجه آلودگی در ساختمان اثرات باقی مانده در ساختمان است که شامل بو ، محرک ها ومواد سمی هستند.

-1 بو:

یکی از بارزترین مشکلات تهویه ی داخلی مشکل بواست. در یک محیط بسته بو بیشترین احساس را به خود اختصاص میدهد و مردم به آن بسیار حساس هستند. تجهیزات برای یافتن بو و از بین بردن آن کم است لذا در همان برخورد اول با محیط فرد احساس ناراحتی کرده و پس از مدتی برای او عادی میشود .در محیط بسته بو قابل تشخیص تر است و در مواجهه با افراد با یکدیگر روی یکدیگر تاثیرات مثبت یا منفی میگذارد و اما گاهی این بو بر روان افراد تاثیر گذاشته و دچار مشکلات فیزیولوژیکی میکند. بو در محیط های اداری و دفتری پیچیده است و قابل تشخیص نیست. بوهایی از قبیل بوی بدن ، بوی دستگاه کپی ، دود سیگار ، ادکلن ، در محیط ممکن است وجود داشته باشد. فرد مراجعه کننده به یک محیط اداری تماس دارد این بوها را کمتر احساس کند . یا با بوی مطلوب مواجه شود زیرا این بوها موجب آزار او می شود. - طبیبیان -

-1 -1 از بین بردن بو:

از این رو برای از بین بردن بوی داخل محیط میتوان از پنجره که از قدیمی ترین روش تهویه است استفاده کرد به گونه ای که باد پس از برخورد از شیشه ها کورانی در محیط ایجاد کرده و یک تهویه ی مطلوب را فراهم می آورد. از دیگر موارد استفاده جهت تهویه ی هوا و بهبود شرایط محیطی استفاده از دستگاه های تهویه ی هوا است که باعث سیرکوله ی هوا شده و تا حدی بوی نا مطبوع بوجود آمده را کاهش می دهد.

-2 تحریک کننده ها :

از دیگر عوامل آلاینده ها یی که باعث بروز مشکلات تنفسی، التهابات پوستی ، سوزش چشم ، عطسه ، خشکی بینی و گلو تنگی نفس و ... میشود حضور در پیرامون محرک ها است . محرک ها از ذرات و گازهای پراکنده تشکیل شده اند که این ذرات از ساختمان های نوساز و جدید ساطع میشود که شامل بوی رنگ دیوار ، چسب ، بتونه کاری ، پوشش های دیواری ، فرش ، بتونه کاری و ... این ها همه باعث بروز بیماری های بامبرده می شود. این محرک ها بر خلاف بو که بلافاصله قابل درک است با قرار گیری در معرض هوای آزاد از بین میرود . اما مواد محرک ها قابل مشاهده نیستند و در طی زمان باعث بروز بیماریها میشوند.

-3 مواد آلی فرار:

مواد آلی فرار مواد شیمیایی ای هستند که دارای کربن آلی - کربن- کربن ، نیتروژن ، گوگرد یا هیدروژن - می باشند. سرعت تبخیر آنها بالاست که ذرات معلق متنوعی را دارا می باشند. فشار بخار در این مواد به قدری بالاست که در شرایط نرمال دمای اتاق هم تبخیر بالایی دارند که شامل هزاران مواد شیمیایی است که به اتمسفر منتقل شده و سلامتی انسان را به خطر می اندازد. بیماری های ناشی از این اثرات آلی سوزش در نواحی مجاری بینی ، اثرات سیستماتیک در بدن مانند خستگی و عدم تمرکز ، حالت تهوع و سرطان زا بودن را شامل میشود.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید