بخشی از مقاله

چکیده:

اعم از کارکنان و مدیران،با ارزش ترین سرمایه های هرسازمانی محسوب می شود و رسالت سازمان باید دادن فرصت مناسب برای رشد وافزایش بهره وری آنان باشد.ازآنجایی که تعدد و ترکیب عوامل موثربهره وری نیروی انسانی در سازمانهای مختلف به دلیل اختلاف در ویژگی های محیط داخلی و خارجی متفاوت است. این پژوهش با هدف شناسایی عوامل موثر دربهره وری منابع انسانی انجام شده است.

مقدمه:

امروزه بهره وری بیشتر به عنوان یک دیدگاه فکری ویک نگرش وطرزتفکری برای استمرار پیشرفت وبهبود مطرح می باشد و در عمق معنای خویش .نگرشی برای عقلانی کردن فعالیت هااست

توسعه منابع انسانی وافزایش بهروری به عنوان یک ضرورت،جهت ارتقای سطح زندگی بشروپی ریزی جوامع مرفه تر،ارامش واسایش انسان ها همواره هدفی والا برای همه دولت ها و سازمانها تلقی می شود. - بیتاطاهر - 1394 مهمترین عامل دربهبود بهره وری در هر سازمانی ودر هرکشوری نیروی انسانی می باشد.

تعریف و مفهوم بهروری

واژه بهره وری در فرهنگ واژگان فارسی به معنای سوداوری، مفید بودن و کامیابی امده است. بهره وری به مفهوم نسبت بین بازده تولید به واحد منابع مصرف شده است که با یک نسبت مشابه دوره پایه مقایسه می شود وبه کار می رود.بهره وری برابراست با خارج قسمت خروجی - میزان تولید - بریکی از - کل - عوامل تولید.

بهره وری : واژه بهره وری به معنی سودمندی و استعداد تولیدی می باشد. اولین بار این واژه درمقاله ایی از کاس نی درسال 1766 درحدود 249سال پیش به کار برده شد.بهره وری استفاده موثر بهینه از زمان و ارزش حاصل از سرمایه،عمر،فکر، اندیشه و توان و استعدادهادریک واحد زمان و استفاده مطلوب از همه لحاظ است. - شیرازی، - 76: 1392 بهره وری به طور کلی به عنوان یک معیار اندازه گیری میزان خروجی تولید به نسبت هر واحد از ورودی تعریف می شود - لینا و همکاران ،301، - 2010 بهره وری عبارت است از نسبت بین کلیه ستادهای محسوس به نهادهای محسوب.

بهره وری نیروی انسانی:به طور کلی،بهره وری نسبت واحد خروجی به ورودی است.بنابراین،مقدار بهره وری نیروی کار را می توان اساسا به عنوان مدت زمان مورد نیازدر روز برای تکمیل مقدار واحد یک فعالیت تعریف کرد

بهره وری نیروی کار ، به شدت فرایند تولید و هزینه های تولید را تحت تاثیر قرار می دهد و بهره وری کار و رشد اقتصادی عوامل کلیدی برای حفظ و بهبود رقابت پذیری کشورهای در بازار جهانی هستند

در پژوهشی با عنوان بررسی عوامل موثربر افزایش بهره وری به این نتیجه رسیدند که توجه به نیازهای اساسی کارکنان،مشارکت کارکنان در تصمیم گیری و سبک رهبری مشارکتی مدیر موجب افزایش بهره وری کارکنان در محیط کار می شود.

مواد و روش ها

این پژوهش با هدف شناسایی مولفه های موثر برارتقای بهره وری کارکنان در دو گام اصلی طراحی شد:

گام اول:به منظور شناسایی - مولفه های موثر بر ارتقای بهره وری - از مطالعات مروری استفاده شد .که هدف از انجام مرور متون ، شناسایی مولفه مولفه های بهره وری بود. بدین منظور مقالات مرتبط باهدف پژوهش از پایگاه های معتبر استفاده شد گام دوم:در این مرحله مولفه ها و زیر مولفه های حاصله از مطالعات مروری طی پرسشنامه ایی توسط خبرگان دوباره مورد ارزشیابی قرار گرفت تا مشخص شود،ایا نتایج ان همان یافته های مطالعات مروری را تایید می کند؟

در تعیین اولویت بندی عوامل موثر بر بهره وری منابع انسانی از دیدگاه مدیران مورد مطالعه،تحلیل اطلاعات نشان داد درمیان عوامل هفت گانه موثر بر بهره وری منابع انسانی عوامل مربوط به شیوه و سبک رهبری و مدیریت سازمان با کسب میانگین امتیاز4/4 از5 بیشترین اهمیت را در بهبود بهره وری داشت.در رده های بعدی اهمیت به ترتیب عوامل فردی،عوامل مربوط به فرهنگ سازمانی،عوامل مربوط به ساختار سازمانی،عوامل موثر به دوره های آموزشی قرار داشتند.در رده های اخر اولویت،عوامل مربوط به محیط و فضای فیزیکی با کسب میانگین امتیاز3/8 از 5 جای گرفت.

یافته ها

تعریف بهره وری :رنسبت بین ستاده و داده هر سیستم نشان دهنده سطح بهره وری آن سیستم نشان دهنده سطح بهره وری آن سیستم یعنی میزان استفاده از منبع یا منابع موجود است ، به سخن دیگر :

ستاده داده = بهره وری

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید