بخشی از مقاله
چکیده:
تغییرات در محیط کسب و کار بسیار زیاد است،و فناوری اطلاعات از پویایی بالایی برخوردار است. پیشران های آینده بر محیط کسب و کارها،فرایندها،و منابع انسانی و ... اثر گذار هستند و شرکت ها و سازمان ها برای پاسخ به تحولات محیط آینده نیازمند شناسایی مهارت های جدید و آموزش و برنامه ریزی هستند این تحقیق برآن است که با شناسایی و اولویت بندی پیشران های موثر بر مهارت های مورد نیاز کسب وکارهای حوزه فناوری اطلاعات، این کسب وکارها را آماده روبه روشدن با تغییرات حاصل از هریک از این پیشران ها در محیط آینده کند.
ابتدا پیشران های موثر از طریق مطالعه کتابخانه ای در اسناد و گزارشات و مقالات معتبر استخراج گردیده است و با مدل STEEP تحلیل و دسته بندی شدند، سپس به کمک آزمون فریدمن با استفاده از نرم افزار SPSS19 داده ها تحلیل و پیشران ها اولویت بندی شده اند که در نتیجه پیشران " توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات " به عنوان مهمترین پیشران شناخته شد.
مقدمه:
امروزه، دنیا سریع تر و سریع تر در حال حرکت است. تصمیمات باید سرعاًی اتخاذ شوند و سرعت فعالیتها باید رقابتی باقی بماند - Gates, 1999 ؛ Huber, 2004 ؛ . - Davis, 2001 عوامل محیطی، سازمانی و تکنولوژیکی، یک محیط تجاری رقابتی را پدید میآورند که در آن، مشتری در کانون توجه قرار دارد. به علاوه، این عوامل بسیار سریعو غالباً به صورت غیرقابل پیشبینی تغییر میکند . - Tapscott, 2000 -
پیشرفت فن آوری اطلاعات به عنوان یکی از علل عمده برای تغییر ماهیت کار شناخته می شود. کار دیگر به یک زمان خاص و یا محل خاص محدود نمی شود. کار حتی ممکن است از مرزهای سنتی سازمان عبور کند. بدلیل اینکه اطلاعات میتواند در هر نقطه ای در دسترس همه باشد، شرکت در یک میدان بازی جهانی قرار داده شده اند. برونسپاری فعالیت ها و نوآوری های تکنولوژیک کار را تغییر داده اند که باعث شده است نیاز به مهارت و دانش سطح بالاتر از کارکنان باشد.
همچنین، یک نسل جدید کارگران در حال ورود به عرصه کار، - یعنی نسل اینترنت - : نسل چند وظیفه ای است که در عصر دیجیتال بزرگ شده و برای آنها شبکه یک شیوه زندگی است - Tapscott 1998 ; Veen and Jacobs 2004 - . سازمان نیاز به جذب، الهام بخشی، و ایجاد انگیزه در نسل کار فعلی و آینده است. این چالش ها شرکت ها را مجبور به تجدید نظر در روش سازماندهی کار و روش سازماندهی خود، به عنوان شیوه های جدید کار مورد نیاز کرده است.
در این مقاله تلاش شده است ادبیات موضوع از طریق بخش های گوناگون با آشنا شده. در مرحله اول به گذشته، حال و آینده کار و مهارت های کاری پرداخته شده است سپس در مرحله دوم به تعریف مهارت های کسب وکارها، در مرحله سوم پیشران های موثر بر مهارت های کسب وکارها شناسایی و براساس مدل استپ دسته بندی شده اند و در نهایت الویت بندی پیشران ها ارائه شده است.
-1 بررسی و مرور پیشینه و ادبیات نظری موضوع
-1-1 گذشته، حال و آینده کار و مهارت کاری
در قرن گذشته، به غیر از برده داری، مردم بر روی زمین و یا در صنایع دستی در راه نسبتا مستقل کار می کرده اند. کار دانش محور در یک رابطه شاگرد استادی -یاد داده می شد و اغلب در اصناف و یا دیگر انجمن های حرفه ای انجام میشده است . این بود تا انقلاب صنعتی که در قرن نوزدهم آغاز شد زمانی که تغییرات عمده ای در کار و روش کار ما رخ داده است. توانایی مکانیزه کردن وظایف کار ساده یا پیچیده به طور چشمگیری نقش کارگر را تغییر داد. اصول فردریک تیلور، به عنوان آنچه در نظریه علمی مدیریت - 1911 - توصیف شد، کارگر را به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از یک ماشین به خوبی روغن کاری شده تعریف کرد.
تقسیم کار به کارهای کوچک تکراری راه افزایش بهره وری کارگر شد. برای کنترل خروجی کارگر، لایه های مدیریتی، ایجاد شد و در نتیجه سازمان از بالا به پایین سلسله مراتبی حاصل شد؛ و دستگاه بوروکراسی متولد شد - . - Mintzberg, 1978 اصول تیلور خودشان را به امکانات تولید صنعتی محدود نمی کردند؛ همچنین دفاتر به عنوان تجهیزات " پردازش و تولید کاغذ " دیده می شد، منجر به تعبیه ذهنیت عمیقا صنعتی که این روش انجام کار باید باشد، شد.
نتیجه مدیریت علمی کنترل سطح پایین کارکنان عملا با هیچ فرصتی برای توسعه شخصی بود. هر چند مطالعات هاتورن در اواسط دهه ی 1920 در واقع پیشنهاد اینکه عوامل اجتماعی پیش بینی کننده های مهم تری از عملکرد کارکنان نسبت به عوامل فیزیکی هستند را ارائه کرد، تا جایی که تا دهه ی 1960 که غنی سازی شغل مطرح شد - به کارکنان برخی از مسئولیت های که متعلق به سرپرستان خود بوده را متحول نمودن - شروع به پدیدار شدن کرد. در سال 1966، هرزبرگ استقلال کار به عنوان یکی از محرک های مهم تعریف کرد.
همه چیز شروع به تغییر کرد: کارمندان دیگر به عنوان ماشین آلات در نظر گرفته نمی شدند، بلکه به عنوان موجوداتی با نیازها و خواسته، از جمله استقلال و مسئولیت؛ افراد، که با انگیزه های برآوردن نیاز تحریک می شدند. مدل ویژگی های شغل از دهه ی1970 توجه به این واقعیت را که نیازهای کارکنان پیش بینی کننده مهمی در پاسخ کارمندان به محیط کار خود می باشد را مشخص نمود. - . - Hackman and Oldham 1976
در دهه های 1980 و 1990، افزایش رقابت های صنعتی و این تصور که سازمان به شدت نیازمند آن است که روشی که آنها عمل می کنند را تغییر دهند را از بین برد ؛ فرآیندهای کسب و کار یک منطقه کانونی شد. هنگامی که به توصیف "دنیای جدید کار '' پرداخته می شود، با وظایف مبتنی بر فرایند و مدل سازمانی تخت، غیر سلسله مراتبی، Hammer and Champy - 1993 - در تعریف خود فناوری اطلاعات را به عنوان نقض کننده قانون که در آن روشی که فرآیندهای کسب و کار کاملا تغییر خواهند کرد یاد می کند. یکی از قوانین که نقض کننده خوانده شده، این است که اطلاعات در مکان های متعدد در همان زمان ، حتی در دستگاه های قابل حمل قابل دسترس خواهد بود.
در پایان از دهه ی 1990 و اوایل دهه ی 2000، مفهوم مجازی، بدون مرز، کارایی بالا، و سازمان های همکار ظهور کرد، رها از همه اشکال سنتی سازمانی . - e.g., Ghoshal and Bartlett 1997 - حتی اگر کار در دهه گذشته تغییر کرده است، تغییرات در سرعت کندتر از، اغلب پیش بینی ها رخ داده است. با توجه به هزینه ها و قابلیت های سیستم های فناوری اطلاعات و ارتباطات، بسیاری از انتظارات اولیه تنها تا حدودی به واقعیت تبدیل شدند Meel - 2011 - .بیان می کند که در آن زمان، فن آوری ها هنوز قادر به ارائه سرعت، قدرت، و سهولت استفاده که مردم برای سبک کار سیار و انعطاف پذیر نیاز دارند نمی بودند، و یا آنها فقط بیش از حد گران بودند. - Pyöriä 2011 -
در سال 2005، بیشتر کشورهای پیشرفته، از قبیل فنلاند و انگلستان، آمار و ارقام در حدود 8 از دورکاری کارمندان نشان داند - Ruiz .and Walling 2005 - تعدادی که با این حال در حال رشد؛ با توجه به اداره آمار ایالات متحده، کار در منزل در ایالات متحده آمریکا در زمینه های کامپیوتر، مهندسی، و علم به 69 درصد بین سال های 2000 و 2010 افزایش یافته است - Gillen et al . 2013 - . تحقیقات جهانی توسط - 2014 - Forrester نشان می دهد که تعدادی از کارکنان که یک روز یک هفته، از چند بار یا بیشتر در هر ماه کار می کنند ، به رشد خود بین سال های 2010 و 2013 ادامه داده است.
-1-1-1 ظهور " دنیای جدید کار "
دنیای جدید کار ، همچنین راه های جدید کار نیز خوانده می شود به ویژه در کشورهای اسکاندیناوی و هلند تعداد زیادی از علاقه مند در سال گذشته به دست آورده است. در سال 2005، با الهام از کتاب "جهان مسطح است" - Friedman 2005 - ، سخنرانی بیل گیتس درباره "دنیای جدید کار" . - Gates 2005 - او یک چشم انداز در آینده از کار و نقشی که فن آوری نرم افزار در آن دارد را به تصویر کشید.
گیتس معتقد است که در دهه های گذشته، نرم افزار برای ایجاد پل بین جزایر اطلاعات جدا از هم استفاده شده است، اما دسترسی به اطلاعات دیگر مشکل اصلی نمی باشد. چالش جدید این است که چگونه به درکی از تمام این اطلاعات که تمایل دارند که بیش از حد کارگر اطلاعات مدرن را در خود غرق کنند رسید. در دنیای جدید کار، کارگران نرم افزار اطلاعات باید به کمک کارگران اطلاعات برای انطباق در محیط کار همیشه در حال تغییر بیایند. در نظر وی، آینده کار و فضاهای کاری نه تنها یک چالش عمده برای بزرگترین شرکت نرم افزاری جهان بلکه برای تقریبا هر شرکت و هر کارمند در جهان است.
-2-1-1 کار منعطف1 - کاری در آینده - و اثرات آن
چندین قطعه از شواهد که نشان می دهد که کار انعطاف پذیر دارای مزایای متعددی از نظر گردش مالی پایین تر، تعهد کارکنان بالاتر و رضایت، بهبود عملکرد کسب و کار، افزایش بهره وری و سلامت بیشتر کارکنان وجود دارد. - Valencia, Adrián Sotelo,2015 -
انعطاف پذیری مرتبط با گردش مالی
سازمان هایی که شیوه های کار انعطاف پذیر تری ارائه می کنند به نظر می رسد گردش مالی پایین تر و تعهد و رضایت کارکنان بالاتری دارند. برای مثال، در یک تحلیل در سال2012 از 99 NorthCoast متقاضی، سازمان با بالاترین درصد از کارکنان واجد شرایط برای استفاده حداقل یک گزینه کار انعطاف پذیر- - زمان منعطف، از راه دور / کار در خانه، هفته های کاری فشرده، یا ورود زود/ با تاخیر - متوسط 5 درصد کمتر از گردش مالی داوطلبانه از سازمان با کمترین درصد از کارکنان واجد شرایط برای استفاده حداقل یک گزینه کار انعطاف پذیر گزارش شده است. . - Valencia, Adrián Sotelo,2015 -