بخشی از مقاله

چکیده

شرکتهاي تعاونی از مشارکت افراد هم صنف با هدف جلوگیري از کارفرمایی مطلق دولت، اشغال زایی، پیشگیري از انحصار و احتکار و تورم و... تشکیل می شوند. علی رغم اهمیت و جایگاه مهم تعاونیها در بخشهاي مختلف از جمله کشاورزي، نتایج بررسی ها نشان می دهد بخش عمده اي از تعاونیهاي تشکیل شده غیر فعال بوده و در رسیدن به اهداف تعیین شده از موفقیت چندانی برخوردار نبوده اند. به نظر می رسد اعضاي این تعاونیها نیاز به پشتیبانی و توانمندسازي دارند.

هدف این مقاله بررسی ضرورت تقویت کارآفرینی تعاونیهاي بخش کشاورزي و ارائه راهکارهاي در این راستا بود. براي رسیدن به این هدف از روش مطالعه کتابخانه اي با استفاده از پایگاههاي آنلاین، آفلاین و منابع مکتوب استفاده شد. نتایج نشان داد که آموزش هاي کارآفرینانه به اعضاي تعاونی ها موجب افزایش خلاقیت و نوآوري و مخاطره پذیري انها می شود.

این آموزشها همچنین موجب موفقیت و افزایش کارایی تعاونی هاي کشاورزي نیز می گردند.همچنین افزایش اعتماد به نفس اعضا از دیگر نتایج حاصل از این آموزش ها می باشد.همچنین مشخص شد که این آموزشها موجب افزایش خلاقیت ذهنی و جامعه گرایی اعضاي تعاونی ها می شوند.از دیگر نتایج حاصل از آموزش هاي کارآفرینانه بر اعضاي تعاونی ها می توان از افزایش شهامت وامیدواري اعضاي تعاونیها نام برد.

مقدمه

همانطور که می دانیم شرکت هاي تعاونی از مشارکت افراد هم صنف یا مشابه جهت رسیدن به اهداف مشترك تشکیل می شوند. - دانشنامه ویکی پدیا،. - 1388تعاونی ها به جز منافعی که براي افراد دارند،در سطح ملی نیز می توان شاهد آثار مثبت آن بود.از جمله آثار تعاونی ها می توان از اشتغال کامل افراد،جلوگیري از احتکار و تورم،جلوگیري از فرمانروایی مطلق و    افزایش مشارکت عمومی میان افراد نام برد.

- اداره کل تعاون استان کرمان،. - 1388پس از مدتی مشخص شد که تعاونی ها کارایی هاي لازم را ندارند.بررسی هاي انجام شده نشان دادند که علت کارایی کم تعاونی ها در انگیزه پایین افراد است. در این مقاله مشکلات و ضعف هاي تعاونی ها را به دو دسته تقسیم می کند.دسته اول شامل مشکلاتی می شود که از سوي مدیران تعاونی ها سر میزند و دسته دوم مشکلاتی را شامل می شود که از سوي اعضاي تعاونی ها سر میزند.

از آنجایی که مدیریت در هر نهاد و سازمانی از اهمیت زیادي برخوردار است و مدیر هماهنگ کننده فعالیت هاي درون سازمان با یکدیگر می باشد و هدایت کننده فعالیت ها به سوي هدف مشترك می باشد،ضعف هاي مدیریت مورد بررسی قرار گرفت که از آن ها می توان از عدم تخصص کافی و بی انظباطی در این حوزه نام برد.در واقع این ها مشکلات اساسی و    ضروري تعاونی هاي کشاورزي می باشند.عدم تخصص باعث عدم شناخت و درك کافی از فعالیت هاي تعاونی و بی انظباطی باعث عدم پیشرفت اهداف سازمان می گردد.

از آنجایی که اعضاي یک نهاد همواره اکثریت یک نهاد را تشکیل می دهند لذا مدیر به تنهایی هرگز در رساندن سازمان به هدف مطلوب، موفق نخواهد بود.در واقع لازمه پیشبرد اهداف سازمان به هدف مشترك،تعامل و ارتباط مناسب میان اعضا و مدیریت است. اعضاي تعاونی ها به جز مدیریت باید با یکدیگر تعامل مطلوبی داشته باشند.

اما همانطور که اشاره شد در مشکلات موجود تعاونی ها به جز مدیریت،اعضا نیز سهم دارند.در مقاله دو مشکل بزگی که از سوي اعضاي تعاونی ها سر میزند و مانع بزرگی در جهت پیشبرد اهداف تعاونی هستند مورد بررسی قرار گرفتند.ابتدا مشکل مشارکت ناپذیري افراد و سپس مسئولیت ناپذیري آنان مورد بررسی قرار گرفت.در نهایت براي کلیه مشکلات مورد بحث در این مقاله راهکار هایی به وسیله آموزش هاي کار آفرینانه جهت بهبود فعالیت هاي تعاونی هاي کشاورزي ارائه گردید.

-1ضرورت آموزش هاي کارآفرینانه براي بهبود ضعف هاي مدیران تعاونی ها

همانطور که می دانیم مدیریت مهمترین رکن هر نهادي می باشد، اگر مدیریت در یک نهاد وجود نداشته باشد آن نهاد حتی با قویترین نیروي کار موفق نخواهد بود زیرا این مدیریت است که فعالیت هاي سازمان را با یکدیگر هماهنگ می کند و آن ها را در جهت هدف مطلوب سازمان هدایت می کند .برخی از صاحب نظران حل تعارضات درون سازمان را هم جز وظایف مدیران میدانند.

آذري، - 1386با توجه به اهمیت مدیران در نهاد ها،ضعف هایی که بر این حوزه وارد می شود مشکلات خاص و پیچیده اي را براي کل نهاد به وجود می آورد.در این جا سه ضعف و مشکلی را که بر حوزه مدیرتی تعاونی ها وارد می شود و به وسیله آن ها آموزش هاي کارآفرینانه ضرورت پیدا می کند را مورد بررسی قرار می دهیم.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید