بخشی از مقاله

چکیده

انقلاب اسلامی ایران،انقلابی منحصر به فرد و نظام جمهوري اسلامی با ایده ولایت فقیه ،ایده اي نو و منحصر به فرد بدون هیچ گونه الگوگیري ازنظامهاي موجود جهان است که زیر مجموعه اي منحصر به فرد و در شان می طلبد تا بسوي اهداف متعالی خود؛که رساندن ایران بربلنداي عزت وافتخار ،نجات مسلمانان از ذلت وعقب ماندگی و هدایت بشریت به سمت خدا وانسانیت منطبق بافطرت میباشد؛ بسرعت حرکت نموده و زمینه ظهور منجی عالم بشریت - عج - را فراهم سازد.

در حال حاضر زیر مجموعه فعلی باتمام نکات مثبت و غیر قابل انکار آن، برگرفته از الگوهاي سیاسی اجتماعی موجود جهان است که طی چند قرن اخیر بتدریج تکامل یافته است وبراي شانیت یافتن با ولایت فقیه نیاز به تغییرات یا تکاملی منحصر به فرد دارد تا عمده نقایص اداري اقتصادي اجتماعی وعلمی موجود در ایران وانشاءاالله در جهان را برطرف نموده وبشریت مدینه فاضله اي راستین را درك کند لذا در این گفتار سعی شده است این مهم با متنی ساده والبته با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبري - حفظه االله - براي رفع غفلت احتمالی از این موضوع اساسی نگارش شود تذکر وایجاد هوشیاري نسبت به آن هدف این مقاله است چکونگی وکم وکیف اجرایی آن مقالاتی گسترده تر و وقتی مناسب را میطلبد.

.1مقدمه وبحث:

انقلاب اسلامی ایران،جامعه راازمرحله ي خان سالاري یک گام به جلوآورد و باتوجه به ضرورت و اهداف والاي جامعه ي انقلابی، خان سالاري حذف شد وخان ها که دولت هاي کوچک محلی ومنطقه اي2 بودند ازرقابت با دولت3 هاي مرکزي4 کنارزده شدند. در شرایط پس از انقلاب باحذف خان سالاري یا دولت هاي کوچک محلی5 شرایط براي استثمار و بهره کشی ازدیگران وتجمع قدرت وثروت درنزد گروهی اندك - وبه تعبیر امروزي جمعیت یک در صدي - کمتر  2    - در قرن 14و15 در اروپا قدرت سیاسی توسط منابع متفاوتی در اروپا اعمال می گردید و شامل شاه، کلیسا و فئودال ها و لردها بود [3]

3    - دولت امروز نه تنها مجموعه اي از نهادها است بلکه هم چنین یک مجموعه از مواضع، اعمال و قوانین رفتار است که ما آن را آگاهانه و ناآگاهانه دنبال می کنیم. این قوانین رفتار می تواند شامل تبعیت از قوانین دولتی، راي دادن متعهدانه در انتخابات، خدمت اجباري سربازي، و .... باشد. برخی متفکران سیاسی براین باورند که دولت مهم ترین دغدغه نظریه مدرن سیاسی است. مفاهیمی مانند حقوق مردم سالاري برابري، عدالت و یا آزادي براساس روابط دولت و افرادي که در آن زندگی می کنند بنا شده است.[3]

4    - ماکس وبر جامعه شناس شهر آلمانی براین باور است یک ویژگی مشترك تمام دولت هاي مدرن انحصار استفاده مشروع از زور درون محدوده جغرافیایی خود است. وبر همچنین بر سه عنصر سرزمین، انحصار استفاده از ابزار خشونت فیزیکی و مشروعیت براي شکل گیري دولت تأکید می کند.[3] شدوفواصل طبقاتی نیز کاهش یافت.واگرچه خان وخان سالاري ازبین رفت ولی این پدیده تحت عناوین دیگر شبیه به آقازاده ها،رانت خوران بزرگ وجمعیت یک درصدي و لرد سالاري وغیره در غرب نمایان شد؛که البته رنگ وبوي خان سالاري قبلی را نمی توان دید ولی شکل مدرنیته ي آن است.که راه مبارزه ي با آن از مدت ها پیش توسط رهبرمعظم انقلاب مکرردرمکرربیان شده است.

در الگوي اسلامی- ایرانی ،پیشرفت، بحث شایسته ومهم عدم الگوبرداري مطرح شده است.که بسیاربیان مهم واساسی است .وحتما باید مورد توجه قرارگیردواگربخواهیم پنج اصل مهم براي این نمونه ي برترتعریف کنیم،حتما یکی از این پنج اصل،همین اصل عدم نسخه برداري ازالگوهاي غربی است.7 در نظام فعلی ایران وجهان ،سیستم حکومتی ازنظام هاي دیگر جهان به خصوص تجارب غربی ها و الگوهاي ارایه شده توسط آن ها استفاده شده است.

8اگرچه در ایران نوع حکومت جمهوري اسلامی با محوریت ولی فقیه بی نظیر است9 ونوع جدیدي از حکومت متناسب با الگوهاي پیشرفت جامعه ماست ومایه افتخار ایران اسلامی است ولی سطوح پایین ترو زیر مجموعه آن به نوعی نسخه برداري از شیوه هاي حکومت رایج دنیا از شرق وغرب است ومعلوم نیست آیا این روش صددرصد متناسب با الگوهاي پیشرفت جامعه بسوي مدینه فاضله اسلامی باشد یا خیر چه اینکه این روش نیز مانند بقیه ابداعات بشري دچار نقص و ضعف هایی است که مهمترین نقص آن همین تداوم خان سالاري در بعد وسیع وناملموس واحیانا پذیرفته شده10 و استثمار آحاد یک جامعه به انحاء مختلف وعدم نقد آن است11 ومیتوان گفت همان خان سالاري تمرکز یافته 5    - این که دولت حاصل یک توافق و قرار داد بین نیروهاي بومی یک سرزمین است یا به وسیله طبقات قدرتمند ثروتمند جهت حفظ منافع خود بر دیگر طبقات و گروههاي هم میهن تحمیل شده است و یا این که پدیده اي ابزار گونه است که از خارج بر مردم یک سرزمین تحمیل شده است.[4]

6    -آخرین بار در دیدار مردم تبریز 91/11/29 به آن اشاره داشتند0 7    -نتیجه فکر تقلیدي عدم زایش فکري است. - ایت االله خامنه اي –نشست اندیشه هاي راهبردي - 91/8/23 8    - دولت مدرن شکلی از ساختار سیاسی است که می شود گفت در ابتداي دوره مدرنیته در اروپا شکل گرفت و از طریق دوران استعمار به بخش هاي دیگر جهان منتقل شد.

بنابراین این ساختار دولت مدرن ساختار نظام بین الملل به شکل دائم و در طول همه تاریخ بشر نبوده است و در چند قرن اخیر ابداع شده است. اندیشمندان علوم سیاسی براین باورند که براي اولین بار مفهوم دولت به معناي مدرن در نوشته هاي نیکولاماکیاولی در کتاب شهریار - 1532 - به لفظ state به معناي حاکمیت برسرزمین استفاده شده است.

با برافتادن شاهان سامانی دولتشان نیز از میان رفت. اما در دوران مدرن با حذف خانواده قاجار و آمدن خاندان پهلوي دولت ایران به ادامه حیات خود ادامه داد و ایران منوط به قاجاریه نبود دولت ها داراي حقوق حاکمیت، استقلال، سرزمین، مردم و حکومت مخصوص به خود هستند و این چهار رکن ارکان تشکیل دهنده دولت هاي مدرن می باشد[2] بر اساس موازینی که در کنفرانس مونتهویدئو در سال 1933 تدوین شد یک دولت - state - باید داراي چهار ویژگی باشد.

این چهار ویژگی عبارتند از: جمعیت دائمی، حکومتی که براي اداره امور کشور توانا باشد، سرزمین مشخص و توانایی و پتانسیل هدایت و راهبري روابط بینالمللی ایده حکومت ولیفقیه با ویژگیهایی که اسلام براي آن برشمرده است امروز پاسخگوي نیازهاي حقیقی جامعه بشر است و در جهانی که انسان از بیتوجهی به معنویات رنج میبرد، هیچ چیز براي بشر نجاتبخشتر از تشکیل چنین حکومتی نیست مقام معظم رهبري دردیدار با اعضاء مجلس خبرگان - 1375/11/21 - این الگوي نوین، در رشد خود و در بقا و استحکام خود در دست یابی به هدفهاي خود، حجتی قاطع بر ضد همه نظامهایی است که به نام انسان گرایی مردم را از خدا و معنویت بیگانه ساختند و با نام مردمسالاري انسانها را به شکلهاي گوناگون در پنجه اقتدار خود فشردند پیام به مناسبت افتتاح چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبري، 01/12/1385 میشود.[3]

اجزاءاین نظام آنجا که بطور کامل وبدون ادعا با ولایت فقیه پیوند خورده است درمقاطعی خاص باپشت پا زدن به سیستم رایج دنیا بوي پایه خودرا گرفته و منشاء اثرات ماندگاري شده است که میتوان بهعنوان مثال به تشکیل سپاه پاسداران وبسیج مردمی درکنارارتش، کمیته هاي انقلاب درکنار ژاندارمري،کمیته امداد در کناربهزیستی وغیره اشاره کرد. روش هاي رایج فعلی در جهان اگر چه بسیار قانونمند و داراي توجیهات سیاسی اقتصادي اجتماعی است ولی آخرش یکی کارگر است ویکی کارفرما ،یکی رعیت و یکی ارباب ،یکی کارمند ویکی دولت.

آري اگر توقع الگوي اسلامی ایرانی داشته باشیم باید اهل فکر ونظریه پردازي و برنامه نویسان کلان به اندیشه در این زمینه پرداخته وخون دل بخورند ورنج وزحمت برخود هموار کنند تا گامی دیگر در راه زمینه سازي ظهورعدالت گستر کامل جهان هستی بردارند وهمچون الگوي ولایت فقیه که آن پیر سفر کرده با مشقات لا یوصف یک تنه سالها ایستاد و براي پیشرفت ایران اسلامی ارائه فرمود13 و امروزه نیز میرعلمدار جهان اسلام با همه توان ازآن حفاظت وحراست می فرماید14؛الگوي جدیدي براي دولت اسلامی در سایه ولایت فقیه ازدل قوانین اسلام و فرهنگ ایرانی استخراج وبه جهان ارائه نماید.

.3 نتیجه گیري:

- 1 اصل مهم الگوي اسلامی ایرانی پیشرفت عدم الگوبرداري در برنامه هاي کلان است - 2بنیان گذاري جمهوري اسلامی برمبناي ولایت فقیه نو وبی بدیل ومترقی است که نسخه دومی نداشته وندارد - 3الگو برداري زیر مجموعه هاي نظام،از تشکیلات موجود در جهان، اولا در شان نظام ولایی نیست ثانیا ازسرعت مادر 12 -تعبیر از حکومت به ولایت درس دیگري از حدیث غدیر است. و این به معناي آن است که اسلام هیچ عنوانی براي حکومت بر مردم منهاي مفهوم ولایت قائل نیست. از دیدگاه اسلام آنکسی که ولی و حاکم مردم است یک سلطان نیست بلکه این حق یا سمتی است که به جهت ولایت و سرپرستی امور مسلمین مورد توجه قرار می گیرد .

مفهوم استبداد، خودسري و یا به میل خود و به ضرر مردم تصمیم گرفتن به هیچ وجه در معناي ولایت اسلامی که خود ناشی از ارزشهاست وجود ندارد - سخنرانی مقام معظم رهبري در دیدار با کارگزاران نظام، - 1370/4/1 - 13 ولایت جزو مسلمات فقه شیعه است... و کاري که امام کرد این بود که توانست این فکر را با توجه به آفاق جدید و عظیم دنیاي امروز و سیاستها و مکتبهاي موجود آن مدون کند و آن را به شکلی مستحکم، مستدل، ریشهدار، همراه با کیفیت و قابل فهم و قبول براي هر انسان صاحبنظري درآورد خطبه نمازجمعه - مرقد امام -رض - 1378/03/14 14خدشه در التزام به ولایت فقیه و تبعیت از رهبري، خدشه در کلیت نظام اسلامی است و این جانب این را از هیچکس و هیچ دسته و گروهی تحمل نخواهم کرد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید