بخشی از مقاله

چکیده:

از آنجا که انسان موجودی با قدرت های روحی و جسمی فراوان است لذا قادر به انجام کارهای خارق العاده است، گاهی در قالب سحر و جادو و گاهی در قالب معجزات و کرامات؛ این قدرت باعث شده تا عده ای از آن سوء استفاده کرده و به اغواء مردم بپردازند نظیر سامری که قوم حضرت موسی علیه السلام را فریفت - آیه 85 سوره مبارکه طه - و یا ساحرانی که در عصر حضرت سلیمان اقدام به سحر مردم و جدایی انداختن بین زن و مرد می کردند - آیه 102 سوره مبارکه بقره - .

از اینگونه آیات و برخی روایات مانند روایتی از امام صادق علیه السلام که به فرد ساحری که قصد توبه دارد می فرماید: »عقده سحر را بگشای ولی گره جادوگری مزن

بر می آید که سحر فی الجمله صحت و تاثیر دارد، عده ای باید علوم غریبه رو بیاموزند تا بتوانند سحر ساحران را باطل نمایند، در عین حال بایستی به مردم جاهلی که به موضوعاتی از قبیل رمالی و فالگیری و پیشگویی - که عناوین جدید همان سحر و جادوگری است - روی می آورند آگاهی های لازم داده شود تا از خطرات آن مطلع و بجای مراجعه به اینگونه افراد که غالبا افرادی شیاد و سودجو هستند برای حل مشکلات خود از خداوند متعال کمک بخواهند.

مقدمه:

انسان موجودی بسیار پیچیده است و در میان تمام مخلوقات خداوند از ویژگی خاص اشرف مخلوقات بودن برخوردار است بطوریکه خداوند متعال در خصوص خلقت او در آیه 75 سوره مبارکه ی صاد :

« ای ابلیس چه بازت داشت از اینکه برای کسی سجده کنی که من خود او را به دست خود آفریدم آیا تکبر کردی و یا واقعا بلند مرتبه بودی ؟ - و یا در آیه 70 سوره مبارکه اسراء می فرماید:

« - و ما فرزندان آدم را بسیار گرامی داشتیم ، و آنان را بر مرکبهای آبی و صحرایی سوار کردیم و از هر غذای لذیذ و پاکیزه روزیشان کردیم و بر بسیاری از مخلوقات خود برتریشان دادیم ، آنهم چه برتری؟ -

با توجه به آیات مذکور و بسیاری از آیات و روایات مشابه دیگر مشخص می شود که حقیقتا انسان دارای قدرتهای عجیب و خارق العاده فراوانی میباشد که او را قادر به انجام برخی کارهای خارق العاده میکند که این خود نشانه و آیت عظمت خالق تواناست و همین امر باعث شده تا برخی از این قدرت های روحی خدادادی در قالب آموختن علوم غریبه و سحر و ساحری سوءاستفاده کنند.

این گونه کارها معمولاً از ابعاد فیزیکی و متافیزیکی وجود انسان منشاء میگیرد، در بعد فیزیک انسان میتواند با کمک ابزار و با انجام تمرینات، سرعت خود را در انجام برخی کارها افزایش دهد و یا نسبت به برخی پدیدهها عادت پیدا کند که برای سایرین عجیب مینماید، در بعد متافیزیک انجام این کار با استفاده از نیرویهای روانی، فراروانی و روحی صورت میگیرد.

در این مقاله بنا داریم علومی را که اصطلاحا علوم غریبه نامیده و به قدرت های خارق العاده انسان مربوط می شوند را از منظر قرآن و روایات مختصرا بررسی نموده، سپس آن را با خرافات رایج در جامعه مرزبندی کرده و عنوان کنیم موارد مجاز استفاده از علوم غریبه چیست و نظر دین مبین اسلام را در این خصوص بررسی نمائیم.

.1  علوم غریبه:

علومی که از عجائب و غرائب آثار بحث می کنند، بسیار هستند، لذا در اینجا ما به ذکر معروف ترین و مهم ترین آنها که در میان متخصصین شهرت دارد اشاره می کنیم.

الف: علم سیمیا، که موضوع آن هماهنگ ساختن و خلط کردن قوای ارادی با قوای مخصوص مادی است برای دست یابی و تحصیل قدرت در تصرفات عجیب و غریب در امور طبیعی که یکی از اقسام آن تصرف در خیال مردم است ، که آنرا سحر دیدگان مینامند، و این فن از تمامی فنون سحر مسلم تر و صادق تر است که به همین دلیل و نیز به دلیل شهرت بیشتر سحر نسبت به سایر علوم غریبه در این مقاله به این شاخه از علوم غریبه بطور ویژه پرداخته می شود

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید