بخشی از مقاله

چکیده

پروردگار حکیم، همه ابعاد طبیعت را جهت بهرهبرداری صحیح - معقول - و خداپسند ما آفرید و ما در این عرصه مسئولیت داریم تا در پرورش و نگهداری کامل آن بکوشیم. نیز از هر گونه اسراف، تخریب، سوء استفاده بپرهیزیم و با بهرهبرداری مجاز الهی و امام زمان پسند - طبیعت از انفال است - در حفاظت و حراست از طبیعت و محیط زیست و آنچه در این عرصه حضور دارند، بپردازیم و از این راه جلب رضای خدا و پاداش و اجر معنوی فراوانی را نصیب خود سازیم.

در این مقاله خاطر نشان شد که آدمی میتواند از راه تلاش در احیاء جنگل، دریا، کوه، حیاتِ وَحش و پرداختن به آبادانی در خور شأن آنها پیش خداوند متعال، کسب آبرو کند. همچنین خاطرنشان شد که بسیاری از بدبختیهای ما به نوبه خود »کیفرهای الهی« است که بر اثر عدم رعایت پایبندی به اصول بهرهبرداری صحیح از ابعاد مختلف محیط زیست بر ما وارد میشود. نکته قابل ذکر آن است که در احادیث آمده است: اگر وجود کودکان معصوم و سالخوردگان مظلوم و حیوانات مختلف در طبیعت - حیات وحش - نبود، وجود معاصی گوناگون گناهکاران، موجب کیفر الهی آنچنانی علیه مردم میشد.

مقدمه

حفظ محیط زیست، چیزی است که »عقل سلیم بشری« بدان توجه دارد. نیز این مساله مورد تاکید اسلام است که اجر معنوی فراوانی از این راه نصیب آدمی میگردد. امام صادق× فرمود:رجال کشی، ص[209 به شرق و غرب جهان توجه کنید علم راستین و قابل توجهی دیده نمیشود جز آنچه که از زبان ما به شما میرسد،«مخصوصاً راجع به اجر معنوی و اخروی حمایت و حفظ محیط زیست نکته قابل ذکر آن است که طبیعت - محیط زیست - در روح، جسم، سرنوشت و آینده نیز در آخرت و قیامت ما انسانها نقشی اساسی و غیر انکاری دارد که شادی و نشاط، شورآفرینی و بیحالی، خوشخوئی و تندخوئی از این مقولهاند به عبارت دیگر، عامل خوشبختی و بدبختی بشر از آثار محیط زندگی و مؤلفههای زیست محیطی است لذا رهبران الهی تذکرات مهم و قابل توجهی را در باب حفظ، نگهداری، پرورش و استفاده صحیح از آن محیط زیست دادهاند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید