بخشی از مقاله

چکیده

پایداری محیط زیست بستگی به چگونگی استفاده از منابع ،معادن و تکنولوژی بدست آمده میباشد.در عصر حاضر که با بحران و آلودگی های زیست محیطی روبهرو هستیم،باید بتوانیم جهان را عاری ازتخریب و به دور از هر گونه آلاینده های مخرب برسانیم.بتن در صنعت ساخت و ساز جایگاه ویژه ای دارد؛بدلیل استفاده از سیمان که ماده اصلی تشکیل دهنده بتن میباشد،و کربن دی اکسید بسیاری در فضا ی جو ایجاد میکند،باید با علم و آگاهی در راستای کمک به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار، گامی برداریم و درباره چگونگی استفاده از بتن سبز راهکارهایی پیشنهاد میشود،که این ماده سازگاروتاثیرگذار بر محیط زیست میباشد.

هدف از تالیف مقاله حاضر توسعه پایدار و حفظ محیط زیست در راستای مفاهیم کلان در فن آوری بتن سبز میباشد.از یافته های پژوهش میتوان به مواردی از جمله استفاده از مصالح درجه دوم " کاغذهای باطله ویا چوب های بلا استفاده"به عنوان پر کننده در بتن نام برد که در آجرهای پرلکس ،هبلکس و ...کاربرد دارند که هم سبک هستند وهم عایق خوبی محسوب میشوند.

مورد بعدی استفاده از خاکستر چوب "پودر باقیمانده در اثر احتراق "این ماده به عنوان منبعی غنی از پتاس در کشاورزی بکار میرود،اما اکنون در بتن سبز کارایی دارد،به دلیل اینکه از مواد آلی و غیر آلی تشکیل شده است،به عنوان فعال کننده مواد سیمانی ،قابلیتهای زیادی در ساخت بتن دارد کهدارای مقاومت فشاری بالایی است.روش این تحقیق توصیفی مروری میباشد که جهت گردآوری اطلاعات از روشهای مطالعات کتابخانه ای و سایتهای معتبر استفاده گردیده است.

مقدمه

برای رسیدن به جهانی پایدار و محیطی سالم و بدور از هرگونه آلاینده های مخرب درراستای توسعه پایدار،میتوان به مواد سازگار با محیط زیست در بتن اشاره کرد،کهدرواقع بتن سبز را شامل میشود.علت استفاده و بکارگیری بتن سبز را میتوان در این راستا عنوان کرد که از محصولات پسماند به شکل مواد جایگزین سیمانی بکار رفته و محصولات جدیدی تولید شود که میتواند باعث حفظ محیط زیست و به نوعی توسعه پایدار زیست محیطی گردد. این جرخه طوری عمل می نماید،که از مواد غیر قابل استفاده و مخرب بتوان مصالح قابل استفاده تولید شود.

بیان مساله

علمی رسالت خود را به درستی ادا کرده که بتواند در راستای توسعه پایدار جهت گیری کرده باشددر این بین علوم مهندسی از این قاعده مستثنی نیستند.با توجه به رشد فزاینده در صنعت ساخت وساز و ضرورت اسنفاده از مصالح مقاوم،در برابر نیروهای مختلف و نیز نگاه به آلاینده های زیست محیطی ،استحصالشده از آن و توجه به انرژیهای تجدید پذیر و منابع کار آمد،بتن سبز میتواند تا حد مطلوبی در به حداقل رساندن این مهم،موثر واقع گردد.

سوالات تحقیق

از جمله سوالاتی که در این پژوهش ذهن نگارنده را به خود معطوف میدارد،عبارتند از:

-1آیا میتوان از بتن سبز درراستای مفاهیم کلان حفظ محیط زیست استفاده کرد؟

-2 آیا فن آوری بتن سبز درراستای حفظ محیط زیست توانسته نیازتوسعه پایدار را مرتفع سازد؟

فرضیات تحقیق

با در نظر گرفتن موضوع و عنوان مقاله تحت عنوان فن آوری بتن سبز در راستای مفاهیم کلان حفظ محیط زیست و توسعه پایدار ،فرضیات ذیل مطرح میشود.

به نظر میرسد،میتوان از بتن سبز در راستای مفاهیم کلان حفظ محیط زیست و توسعه پایدار استفاده کرد.

فن آوری بتن سبز در راستای حفظ محیط زیست میتواند به توسعه پایدار کمک کند.

اهداف و ضرورت تحقیق

در عصر حاضربا توجه به آلاینده هایی که میتواند محیط زیست را غیر قابل زیستن کند،استفاده از مواد و مصالحی که بتواند به طبیعت بازگردانده شود و اثرات مخربی نداشته باشدامری ضروری است.واضح و مبرهن است که هرچه بیشتر به محیط زیست و فراورده های تجدید پذیر اهمیت بیشتری داده شود،در این شرایط بحران زیست محیطی، بتن سبز باعث میشودکه ،در این خصوص استفاده بهینه شود و نیز برای آیندگان سرمایه ای مانگار بماند.هدف اصلی این تحقیق فن آوری بتن سبز درراستای مفاهیم کلان،حفظ محیط زیست و توسعه پایدار میباشد .که نهایتا پس از پروسه تحقیق مصالحی انتخاب شوند که با عنایت به موارد مذکور که پیشتر ب آن اشاره گردید در راستای توسعه پایدار و حفظ محیط زیست گام برداشته شود.

روش تحقیق

روش این پژوهش بر اساس هدف،توصیفی – موردی میباشد که از یافته های تحقیق میتوان به مواردی همچون:فن آوری بتن سبز در راستای مفاهیم کلان حفظ محیط زیستو توسعه پایداراشاره کرد و از نتایج پژوهش میتواندر علوم مهندسی عمران،معماری و شهرسازی و ساختن ساختمانهای سبز بهره برد.

روش گردآوری اطلاعات

باتوجه به اهمیت موضوع تحقیق ، سعی گردیده از روشهای متنوع جهت گردآوری در تالیف این پژوهش استفاده کرد؛از این رو به مطالعات کتابخانه ای - داخلی و خارجی و سایت های مرتبط .... - میتوان اشاره کرد.

پیشینه تحقیق

ابراهیمی و همکاران1394 در کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در عمران ، معماری و شهرسازی با ارائه مقاله ای تحت عنوان "بتن سبز راهی برای دستیابی به ساخت و ساز پایدار" به نتایجی دست یافتند که در آن چگونگی استفاده از ابزارهاو مصالح خاص در جایگزین های مناسب برای سیمان و سنگدانه در بتن معمولی مورد بررسی قرار گرفته ونیز با توجه به این مهم، صنعت ساخت و ساز به سمت توسعه پایدار سوق داده میشود.

تعاریف و مبانی نظری تحقیق

بتن سبز

بتن سبز مفهوم مصرف مواد سازگار با محیط زیست در بتن است که باعث ایجاد سیتم مقاوم و پایدارتری میشود.بتن سبز اغلب ارزان قیمت است.علت این امر به طور مثال به علت استفاده از محصولات پسماند به شکل مواد جایگزین سیمان به کاررفته است و دفع پسماندشان هزینه چندانی دربر ندارد.مصرف انرزی آنها نیز در تولید ناچیز بودهو قابلیت ودوام بالاترسی هم دارند.اما باید توجه کرد که بتن با هیچ رنگی قاطی نشود.

بتن متشکل از پسماندهای بتنی که سازگار با محیط زیست بوده را بتن سبز میگویند.این بتن ماده ای سازگار و تاثیرگذار بر محیط زیست است.

اصول معماری سبز

از دیدگاه براندا و روبرت وال اصولی که باید رعایت شود تا یک بنا به عنوان نمونه ای از یک معماری پایدار - سبز - طبقه بندی شود عبارت است از :
•    حفظ انرژی

•    کاربااقلیم

•    کاهشاستفادهازمنابعجدید

•    احترامبهکاربران

•    احترامبهسایت

•    کلگرایی

الگوهای معماری سبز

ساختمانهای سبز عبارتست ازطراحی و ساخت و ساز ساختمانهائی که با ملاحظات زیر ساخته شده باشند:

1.    سلامتی وکیفیت محیط داخل

2.    بیشترین بازده انرژی وذخیره آن

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید