بخشی از مقاله

چکیده

ایجاد شغل متناسب با شرایط جامعه به شیوه ای که کمک به رونق اقتصادی و رفع بیکاری شود و زمینه هایی مناسب و متناسب با توانایی های افراد را خلق کند تحول و رشدی در اشتغال و درآمدزایی محسوب می شود و اگر در این مسیر بتوان نوآوری و ابتکار داشت مفهومی چون کارآفرینی معنا و مفهوم پیدا خواهد کرد . بدیهی است زمانی می توان در این راستا فعالیت هایی سازنده ارائه داد که به عنصر مهم و اصلی که فرد است ، اهمیت داده شود . طبعا ایجاد محیط آموزشی و فرهنگی مناسب در پرورش استعدادها نقش موثری خواهد داشت شیوه ای که بتوان از ایده ها و افکار سازنده در راستای سازنده گی جامعه بهره ببرد .

سیستم ها و سازمان هایی که افراد را محدود می کنند و دارای قدرت اجرایی و مدیریتی مناسب نیستند هم بازده درست کاری ندارند و هم افراد در چنین نهادهایی خود را موفق احساس نمی کنند و به ایده های خود بی توجه می شوند و همین باعث عدم شکوفایی فکری در بین افراد خواهد شد لذا بسترسازی هایی که در جوامع در این راستا صورت می گیرد اگر کارشناسانه باشد شاهد تحولات فکری و شغلی خواهیم بود .

مقدمه

کارآفرینی موضوعی قابل بحث در علم اقتصاد است ارائه راهکارهایی که بتوان اقتصاد و درآمدزایی یک جامعه را متحول کرد  بازده مطلوب نداشتن نظام های شغلی و اقتصادی بستری را برای فعالیت افراد خلاق و ایده پرداز فراهم کرده است تا با ارائه شیوه های جدید ، شغل و فعالیت های جدید را مطرح نمایند یا اصولا روشی دیگر از درآمدزایی را مطرح نمایند به همین دلیل مباحث کارآفرینی مورد توجه قرار گرفته است . برخلاف سایر سرمایه گذاری ها در یک بخش اقتصادی برای ایجاد شغل ، افراد کارآفرین با ارائه راهکارهای متفاوت روشی موثر تر را برای اشتغال و درآمدزایی مطرح می کنند .

داشتن ایده نو برای کارآفرینی گام اصلی و اساسی است ولی صرف ایده داشتن کافی نیست و نیاز به حمایت های ملی است تا افراد نخبه و اندیشمند در حوزه های متفاوت بتوانند نقش موثر ایفا نمایند لذا سیستم ها یا نظام های اجتماعی یک جامعه باید به این استعدادها اهمیت داده و محیطی مناسب را برای فعالیت این افراد فراهم نمایند .

بیان مساله

تغییر و نوآوری در فعالیت های اجتماعی امری بدیهی است یعنی وقتی فرآیند رشد اجتماعی را بررسی نماییم باید بپذیریم که نیاز به تحول در فعالیت ها ضروری است و این تحول و رشد در استفاده از توانایی ها و منابع انسانی میسر می شوند سرمایه های فکری یا افراد مستعد منابع یک جامعه محسوب می شوند که باید در رشد و پرورش آنها اقدامات لازم صورت گیرد چرا که همین زمینه سازی برای رشد افراد باعث شناسایی و پرورش افراد نخبه در یک جامعه خواهد شد و این افراد خود می توانند مسیر جامعه را با ایده های نوین متحول نمایند و بازده مناسب را به جامعه بازگردانند.

لذا هر گونه سرمایه گذاری و اهمیت به افراد مستعد ، یک عمل و تلاش آگاهانه نهادهای ملی یک جامعه محسوب می شود که بازتاب ها و نتایج آن مسیر رشد اجتماعی در جامعه راسبب می شود . پس ضرورت توجه به نظرات و ایده های افراد توانمند و متخصص ، اقدامی اساسی است که باید توسط کارشناسان به درستی برنامه ریزی و اجرا شود تا استعدادها و سرمایه فکری جامعه به بهترین شیوه مورد استفاده قرار گیرند .

طرح مساله

راهکارهایی که باعث می شود از توانایی های انسانی بهترین استفاده را کرد منوط به شناخت درست افراد است و آن هم فرآیندی وابسته به ساختارهای نظام های اجتماعی و اقتصادی یک جامعه است که چگونه با برنامه ریزی این توانایی ها را شناسایی کرده و اقدامات لازم را انجام می دهد . کارآفرینی را از یک سو وابستگی جامعه به افراد مستعد است و از طرفی دیگر برنامه های اجتماعی و فرهنگی است که در این زمینه صورت می گیرد.

لذا تعریف کارآفرینی همسو با اهمیت به سرمایه های انسانی و فکری است یعنی اگر جامعه ای به افراد اهمیت بدهد و یک نوع ساختار متشکل و استاندارد را در برخورد با فرآیندهای جامعه در نظر بگیرد اقدامی اصلی و اساسی را در کارآفرینی ، رشد و پرورش افراد و رشد جامعه انجام داده است پس افراد نقش کلی این فرآیند هستند که باید در شناسایی و پرورش آنها اقدامات کارشناسانه صورت گیرد .

کارآفرینی

کارآفرینی خلق یک ارزش و سرمایه مادی و معنوی است که با تلاش و تعهد فرد یا افراد از یک مجموعه منابع حاصل می شود طوری که بهترین و بیشترین استفاده و بازده را سبب شود . شاید کارآفرینی را به علم اقتصاد نزدیک دانست تعاریف و اهدافی که با داشتن منابع مناسب نتیجه مطلوب را خلق می کنند ولی کارآفرینی صرفا درآمدزایی نیست در واقع ارائه روش هایی است که فرآیند ارتباطات و تعاملات و میزان بهره مندی و استفاده را متحول می کند روش هایی که توسط ایده پردازان و پژوهشگران مطرح می شود و حاوی شیوه های جدیدی است که در حالت کلی در ابعاد مختلف جامعه اثر گذار است . معمولا افرادی که کارآفرین می شوند یا در این مسیر فعالیت می کنند خصوصیاتی را دارا هستند که عامل موفقیت و پشتکار آنها محسوب می شود که در زیر به برخی از این قابلیت ها اشاره می شود

ویژگیهای افراد کارآفرین

ایده ، رویا

قطعا آنچه اولین دلیل برای فعالیت های کارآفرینان می شود داشتن رویاها و ایده هایی است که مسیری از فعالیت را برای آنها مشخص می کند . ایده ها اهیمت ویژه ای دارند اگر با برنامه ریزی پیاده سازی شوند و اقدامات جانبی هم راستا با ایده برای افراد فراهم شود امکان موفقیت بیشتر خواهد شد .

عملگرا

اینکه بخواهیم رویا و افکار را فقط پرورش دهیم و آن را در عمل و تجربه قرار ندهیم هیچ وقت موفقیت حاصل نمی شود پس ویژگی افراد کارآفرین در تحقق بخشیدن به رویا با عملی کردن آنها است یعنی باید تصمیم گرفت و عمل کرد تا در مسیر تجربه و نتیجه کاری قرار گرفت .

اراده

اینکه هر اقدامی علاوه بر فکر و عمل نیاز به یک اراده راسخ دارد که شکست را نپذیرد و با تلاش فعالیت خود را ادامه دهد داشتن اراده ای که با تمام توان در خلق آنچه ایده و رویا بوده است ، عمل می کند .

قاطعیت

از خصوصیات افراد کارآفرین قاطعیت است یعنی در کمترین زمان و مناسب ترین نیرو و امکانات تصمیم گیری و عمل می کنند و از مسائلی که باعث دلسرد و نا امید شدن آنها می شود دوری می کنند و با تمام توان در مسیر فعالیت اقدام می کنند .

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید