بخشی از مقاله

چكيده:

يادگيري تلفيقي، تركيب متفكرانه تجارب يادگيري حضوري و مجازي است. اصل اساسي اين رويكرد اين است كه ارتباطات شفاهي حضوري و ارتباطات نوشتاري مجازي را به طور مناسبي تلفيق نمايد ، به طوري كه نقاط قوت هريك از آنها در درون يك تجربه يادگيري اكتشافي مناسب با زمينه و اهداف مورد نظر آموزشي تركيب شود.

يادگيري تلفيقي يك مسئله مازاد بر سازمان و يا ساخته شده از ساير لايه هاي آموزشي نيست، بلكه آن با بازسازي تماس هاي كلاسي به ارائه مجدد فرصت هاي آموزشي آن هم با هدف بهبود مشاركت و دسترسي فزاينده به فرصت هاي يادگيري وب - محور مي پردازد.

اين شيوه همچنين رويكردي نوين به طراحي مجدد آموزشي است كه مي تواند يادگيري را بهبود و توسعه دهد و طراحي هاي كارآمدي را جهت مديريت كلاس هاي درس ارائه نمايد. يادگيري تلفيقي، روش هاي طراحي محسوس و چند كاربردي را فراتر از گزينه هاي مقتضي كلاس هاي سنتي ارائه مي كنند.

كريتس بونك و همكارانش، علايق روزافزون و جدي افراد را نسبت به يادگيري تلفيقي مورد بررسي قرارداده اند. - بونگ و گراهام - .يافته هاي تحقيق آنان و پژوهشگراني همچون آرابازو بيكر، آلبرچت،گريسون وماركوسحاكي از ضرورت و اهميت كاربرد رويكرد يادگيري تلفيقي در نظام ها و محيط هاي آموزشي به ويژه موسسات آموزش عالي داشته است. بر پايه يافته هاي اين پژوهشگران، درمقاله حاضر تلاش شده است تا ضرورت كاربست اين رويكرد در محيط هاي آموزشي جهت تحقق يادگيري تلفيقي ، مورد بحث و بررسي قرارگيرد.

مقدمه

يادگيري، سرآغاز نياز به تكامل و بهتر شدن است. بديهي است كه هر چه علم و دانش بشري تكامل و توسعه ي بيشتري پيدا كند، نياز به تحول در يادگيري و سازو كار هاي آن بيشتر خواهد شد. در سال هاي گذشته، آموزش الكترونيك از رونق و توجه شاياني برخوردار بوده است. همزمان با گسترش و توسعه ي فناوري هاي جديد در زمينه ي آموزش، سبك هاي جديدي از فعاليت هاي آموزشي پا به عرصه ي وجود گذاشته اند كه امروزه ار آنها به عنوان يادگيري تلفيقي١، ياد مي شود.

واژه ي - Blended - به معناي مخلوط، تركيبي و تلفيقي است. نظام آموزش تلفيقي از تركيب دو نظام آموزشي حضوري و الكترونيكي معنا يافته است كه در پرتو ارائه آموزش تلفيقي، مارا بسوي يادگيري تلفيقي رهنمون مي سازد

يادگيري تلفيقي به معناي ادغام محيط هاي يادگيري مختلف در يكديگر است. يادگيري تلفيقي همچنين مي تواند به معناي تركيب روش ها، فنون يا منابع اطلاعاتي و بكارگيري آنها در يك محيط يادگيري معنادار٢ كه به طور تعاملي و دو سويه است باشد. يادگيري تلفيقي براي يادگيرندگان و معلمان، يك محيط يادگيري و تدريس موثرتر را فراهم مي سازد

يادگيرندگان مي توانند فعاليت هايي كه متناسب با سرعت شخصي، سطح و سبك يادگيري آنها در يادگيري است را انتخاب نمايند. اين رويكرد، آموزش چهره به چهره ٣را با آموزش از راه دور٤ تركيب مي كند. اين رويكرد همچنين اشاره به بهره گيري از فعاليت ها و علوم فناوري اطلاعات و ارتباطات با استفاده از فناوري هاي نوآورانه در استفاده از رايانه و ديگر رسانه هاي الكترونيكي در آموزش دارد. در اين روش آموزشي، يادگيرندگان و معلمان به منظور بهبود بخشيدن به فرآيند يادگيري و تدريس، با يكديگر همكاري مي كنند.

تعريف يادگيري تلفيقي

اشارات اوليه به يادگيري تلفيقي از صنعت و يادگيري در محيط كار سرچشمه مي گيرد؛ اما اخيرا"به شكلي گسترده در موسسات آموزش عالي١ مورد استفاده قرار گرفته است. اين اصطلاح، عموما" به معناي كاربرد رسانه هاي برخط ٢در يك برنامه يا واحد درسي به همراه استفاده از مزاياي ارتباط چهره به چهره ٣و ديگر شيوه هاي سنتي براي حمايت از يادگيرندگان است.

اصطلاح "يادگيري تلفيقي" در آموزش عالي و در محيط هاي يادگيري مشاركتي اصطلاح نسبتا جديدي محسوب مي شود. - اصطلاح "يادگيري تلفيقي" و يادگيري دو رگه" مي تواند به يك معنا و به جاي هم به كار برده شود - . [9] اگرچه بيشتر افراد ، محيط هاي يادگيري تلفيقي را به معناي تلفيق آموزش چهره به چهره با آموزش به كمك فناوري مي دانند،

آموزش چهره به چهره ي سنتي در بر دارنده ي تعاملاتي است كه بين دانش آموزان و معلميني كه در يك مكان واحد هستند اتفاق مي افتد. در حالي كه آموزش به كمك فناوري، از فناوري هاي اطلاعاتي و ارتباطاتي براي ايجاد تعامل و تجارب يادگيري، بين معلمين و دانش آموزان استفاده مي كند؛ بدون آنكه نياز باشد كه آنها از لحاظ مكاني در كنار يكديگر قرار گرفته باشند

مي توان گفت كه يادگيري تلفيقي براي رفع معايب هر دو شكل يادگيري از راه دور و الكترونيك و يادگيري چهره به چهره به وجود آمده است و مي خواهد مزيت هاي هر دو شكل آموزشي را در هم ادغام كند.

پيشينه ي يادگيري تلفيقي

در زمان حال ، يادگيري تلفيقي جديد ترين رويكردي است كه در نظام هاي آموزشي نفوذ داشته است. نقش معلم در تمامي فناوري هايي كه به كار بسته مي شود، تدريس موضوع درسي به دانش آموزان است.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید