بخشی از مقاله

چکیده

متن آموزشی درموردفلسفه اخلاق متشکل شده از5فصل ویک پیوست می باشد فصل ها آن درمورداخلاق هنجاری وپیوست آن درمورد فرااخلاق است نظریاتی مانند اخلاق، خودگرایی، اصل سودگرایی، مشکلات هر نظریه، خودگراییواینکه اصلاًخودگرایی چیست؟ را مورد برسی قرار میدهیم، ونظریات مختلف افراد مورد تجزیه وتحلیل قرارمی دهدوسعی کرده باذکروتبیین مثال ها مطالب خودش رابیشتر توضیح دهد.

مقدمه

کتاب حاضریک متن آموزشی است هرفصلی چند زیر فصل ویک بحث داردگزارشی که بنده می خواهم ارایه بدم چاپ اول بهار1388 توسط حروف چینی ولیتوگرافی انتشارات سمت ترجمه علیرضا آل بویهعمدتاً، به اخلاق هنجاری پرداخته است ،به نظرم رسیدمی تواند برای کسانی که می خواهند درمورد فلسفه اخلاق بدانند می تواند مناسب باشد و سبک آموزشی آن نیز بدیع و جالب توجه میباشدکه با مراجعه اجمالی به آن میتوان این را تأیید کرد.

فصل اول

-1فلسفه اخلاق چیست؟

تحقیق در مورد استلال هایی است که ورایباورهای اخلاقی مامثلاً این فعل صواب است یا خطا یا آنشخص خوب است یا بد نهفته است یا به زبان دیگروساده تر تحقیق درباره توجیه مواضع اخلاقی خاصی است که ما میپذیرفتهایم.

فلسفه اخلاق معمولاً به منش یا رفتار انسان محدود میشود. واژهethics مشتق از واژه یونانی ethikos است که مربوط بهethosیامنش است.

-2اصول فعل اخلاقی: اخلاق هنجاری

در اخلاق هنجاری سعی بر این است که تا با ابراز عقلانی به مجموعهای از معیارهای قابل قبول دست یابیم تا مارا در تعین اینکه چرا فعل خاصی - صواب - یا شخص خاصی - خوب - خواندهمیشود قادر سازد.

عموماًاخلاق هنجاری 2 نوع است .1 نظریههای غایت گرایانه .2 نظریههای وظیفهگرایانه

موردپژوهشی: سقراظ در زندان که با دلیل خواسته کرایتون را رد میکند واز زندان فرار نمیکند وسقراط از افراد وظیفه گرااست.

بحث عصیان مدنی

سقراط در بحث با کرایتون بیان مشهوری درباره عصیان مدنی مطرح میکند وآن اینکه آیا افراد در صورت اعتماد به ظالمانه بودن یک قانون، حق سرپیچی از آن رادارند یانه؟ استدلال سقراط مبتنی بر دیدگاههای مختلفی در باره عصیان مدنی مییابیم.

وپیترکروپاتین - 1921-1842 - انقلابی این امر را نمیپذیرد ومی گوید: نافرمانی از قانون نیازی به توجیه ندارد بلکه تبعیت از قانون نیازی به تئجیح ندارد بلکه تبعیتت از قانون است که به توجیه نیاز دارد او در دفاع پرشور از قانون ستیزی منکر این فرض است که حکومت قانون بتواند سود و منفعتی داشته باشد.

.1 جان راولز: وظیفه بازی منصفانه

کاری منصفانه است که شخص با شرکت در آن احساس نکند ازاویا هرکس دیگری سوءاستفاده میشود ویا این که مجبور شود خواستههایی که قانونی نیستند را انجام دهد ویک عمل در صورتی عادلانه است که مطابق اصولی باشد که از همه شرکت کنندگان در آن عمل انتتظار میرود که آن اصول را عادلانه در نظر داشته باشند یا اینکه در حضور به آنها اعتراف کنند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید