بخشی از مقاله

چکیده

این گزارش به توصیف ابتلا و کنترل درماتیت ایدیوپاتیک در دو قلاده گربه ی پرشین ماده می پردازد. دو قلاده گربه پرشین 8 ماهه و 11 ماهه ماده عقیم نشده با علامت درماتیت مزمن بدون خارش همراه با التهاب و قرمزی شدید پلک ها و ناحیه گونه و حضور ترشحات قیری رنگ چسبناک محدود به ناحیه صورت به بخش خصوصی ارجاع داده شدند. در معاینه گوش اوتیت گوش خارجی و وجود ماده سیاه رنگ چسبنده در کانال خارجی دیده شد. نتیجه تست تخریش پوست جهت تعیین وجود انگل های خارجی و درماتوفیت منفی بود و در نمونه سایتولوژی اخذ شده مقدار زیادی مالاسزیا و باکتری دیده شد.

بر اساس علائم، نژاد و سن حیوان بیماری درماتیت ایدیوپاتیک صورت گربه سانان تشخیص داده شد و اقدامات درمانی انجام اغاز گردید. تزریق عضلانی دپودمدول، مصرف هقتگی قرص فلوکونازول جهت کنترل مالاسزیا 6 - هفته متوالی - و استفاده از کرم موضعی مومتازون در هقته اول و پماد ضد التهاب الیدل در سه هفته متوالی بعدی توصیه گردید. همزمان با درمان موضعی به منظور کنترل عفونت های باکتریایی ثانویه، ژل موضعی و آمپول کلیندامایسین نیز به مدت 2 هفته متوالی مورد استفاده قرار گرفت. استفاده از قطره گوش میکساکورت - پلی میکسین ان اچ - برای درمان اوتیت تجویز شد. بعد از بهبود ضایعات استفاده از لوسیون تجاری حاوی کلرهگزیدین دکتر کلادرز جهت پیشگیری از بروز مجدد ضایعات توصیه شد. در پایان هفته دوم ضایعات پوستی در هر دو گربه ارجاعی بهبود یافت ولی ادامه درمان و کنترل ماهانه پوست به بیماران توصیه گردید.

مقدمه

بیماری های پوستی از جمله ضایعات متداول در گربه ها هستند که منجر به بد شکل شدن ظاهر حیوان و نگرانی صاحب آنها می شود. شایعترین مشکلات پوستی در گربه سانان شامل آبسه ها، جرب های صورت و گوش، ،شیلسیلوز، گزش کک ها، اتوپی، نئوپلازی وآلرژی های غذایی هستند. درماتیت های پوستی صورت گربه سانان نیز یکی از ضایعات پوستی کمتر شناخته شده با علل ناشناخته است. این بیماری زمینه ژنتیکی دارد و نژاد های پرشین و هیمالین نسبت به سایرین مستعدتر هستند. بیشتر درگیری در سنین جوانی ومتوسط سن 12 ماه است. در نژاد های پرشین و هیمالین 50 درصد شیلسیلوزیز و 75 درصد درماتوفیت گزارش شده است. در سال Bond 1990 و همکاران از این بیماری به عنوان یک سبوره اولیه با منشاء ژنتیکی در پرشین یاد کردند اما در سال های بعد درماتیت صورت گربه سانان به شکل یک گروه مجزا تقسیم بندی شد

با گذشت زمان به دنبال درگیری های باکتریایی و مالاسزیا ضایعه خارش دار شده که منجر به افزایش شدت و گستردگی علائم می شود. مالاسزیا یکی از اجزاء فلور طبیعی پوست مهره داران خونگرم است که میتواند نقشی اساسی در بیماری هایی مانند اوتیت گوش خارجی یا درماتیت ها داشته باشد. مالاسزیا در کانال خارجی گوش گربه های سالم نیز از کمتر از 10 درصد تا بیشتر از 40 درصد گزارش شده است. ضایعات در موارد آلوده شبیه موارد گزارش شده در اتوپی به همراه اوتیت گوش خارجی و درماتیت پیش رونده در صورت است. عفونت ثانویه در این موارد یافته رایجی است و نیاز به درمان و کنترل دارد.

عامل اولیه میتواند تعداد زیاد غدد چربی و ترشح زیاد انها باشد که با گذشت زمان آلودگی های ثانویه باکتریایی و مالاسزیایی رخ می دهد و منجر به التهاب پوست ناحیه می شود و با گذشت زمان افزایش می یابد. ضایعات محدود به سر خصوصا ناحیه اطراف چشم ها، اطراف دهان و چانه هستند و به ندرت می توان ضایعات را در چین های بدن و ناحیه پرینه مشاهده کرد. گربه های آلوده ظاهرا صورت کثیفی دارند و یک اکسودای چسبنده سیاه رنگ روی پوست و قسمت انتهایی موها و داخل گوشها را نشان می دهند

این گزارش به توصیف ابتلا و کنترل درماتیت ایدیوپاتیک در دو قلاده گربه ی پرشین ماده می پردازد. دو قلاده گربه پرشین 8 ماهه و 11 ماهه ماده عقیم نشده با علامت درماتیت مزمن بدون خارش همراه با التهاب و قرمزی شدید پلک ها و ناحیه گونه و حضور ترشحات قیری رنگ چسبناک محدود به ناحیه صورت به بخش خصوصی ارجاع داده شدند. در معاینه گوش اوتیت گوش خارجی و وجود ماده سیاه رنگ چسبنده در کانال خارجی دیده شد. نتیجه تست تخریش پوست جهت تعیین وجود انگل های خارجی و درماتوفیت منفی بود و در نمونه سایتولوژی اخذ شده مقدار زیادی مالاسزیا و باکتری دیده شد. بر اساس علائم، نژاد و سن حیوان بیماری درماتیت ایدیوپاتیک صورت گربه سانان تشخیص داده شد و اقدامات درمانی اغاز گردید.

تزریق عضلانی دپودمدول، مصرف هفتگی قرص فلوکونازول جهت کنترل مالاسزیا 6 - هفته متوالی - و استفاده از کرم موضعی مومتازون در هقته اول و پماد ضد التهاب الیدل در سه هفته متوالی بعدی توصیه گردید. همزمان با درمان موضعی به منظور کنترل عفونت های باکتریایی ثانویه، ژل موضعی و آمپول کلیندامایسین نیز به مدت 2 هفته متوالی مورد استفاده قرار گرفت. استفاده از قطره گوش میکساکورت - پلی میکسین ان اچ - برای درمان اوتیت تجویز شد. بعد از بهبود ضایعات استفاده از لوسیون تجاری حاوی کلرهگزیدین دکتر کلادرز جهت پیشگیری از بروز مجدد ضایعات توصیه شد. در پایان هفته دوم ضایعات پوستی در هر دو گربه ارجاعی بهبود یافت ولی ادامه درمان و کنترل ماهانه پوست به بیماران توصیه گردید.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید